Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Vod.tvp.pl

Edytowane przez Candy
Opublikowano
10 godzin temu, bratrolnika napisał:

To akurat w czynię społecznym robie😁

Śledzisz mnie? Mam się bać, zacząć chodzić tyłkiem do ściany?😵

Nie, nie musisz się bać. Nie jestem detektywem ani kryminalistą. Ja tylko potwierdziłem tezę napisaną przez kolegę Sławka :)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, bratrolnika napisał:

ja tam na gospodarce nie zostałem, a robię za trzech😋

jak @zetorki12 

Edytowane przez konteno
Opublikowano (edytowane)
Dnia 24.09.2018 o 20:42, Uziu92 napisał:

noo, a w tytule artykułu brakuje tylko ze miastowych na takie nie stać.

a stać ? mało ktorzy pracownicy takimi jeżdżą a z najniższych szczebli praktyczne żadni więc identyczna/zblżona analogia z wielkością gospodarstw a poziomem zamożności 

Dnia 25.09.2018 o 05:56, Candy napisał:

...

...a taki miastowy biedny człowiek musi tyrać za najniższą krajową 😂

...

prawie jakbyś zgadła 

2018-09-21 23.26.04.jpg

Edytowane przez konteno
Opublikowano

Czemu to porównywac rolnika do pracowników fizycznych w mieście? Gospodarstwo to jak przedsiębiorstwo, firma. Widziałeś w mieście szefa co by jeździł golfem2 czy innym padłem z lat 80/90? Ja swojego samochodu dorobiłem się po 5 latach gospodarzenia i 11 lat po otrzymaniu prawa jazdy. Dla mnie to nie jest wyznacznik statusu. Niedaleko na północy Mazowsza gospodarki w ruinie, malutkie po kilka, kilkamaście hektarów a samochody na podwórku lepsze niż u niejednego co ma kilkadziesiąt hektarów. Jedzie taki potem na jarmark i staje po kątach, w lesie, 500 m od targowiska, bo mu szkoda wydać 2 zł na parking. 

Opublikowano

Też zauważyłem tylko nie pamiętam u kogo. Kilka lat starsze ode mnie a zmarszczone jak 50latka. 

Opublikowano

@Margoo78 To samo sobie pomyślałam oglądając odcinki :P

Opublikowano
1 godzinę temu, kris91 napisał:

Czyli to znak że musisz wrócić do Polski 😚

Żeby jeszcze było do kogo. 😌

53 minuty temu, margoo78 napisał:

Z innej beczki, czy nie wydaje wam się, że uczestniczki mają "cofnięty licznik" jeśli chodzi o wiek?

Po prostu brzydko się starzeją. Za 30 lat większość obecnych dwudziestolatek będzie albo bardziej pozmarszczana niż niejedna obecna 70 latka (oczywiście przez nadmiar tej całej tapety, solarium i innych wynalazków) albo pójdą w druga stronę i zaczną sobie wstrzykiwać kwasy i będą napompowane niczym lalki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radas
      Witam jestem Nowy na tym Mega fajnym forum od kilku lat jeżdze do wujka Pomagać mu w 100hektarowy gospodarstwie !! Mega podoba mi się ta praca !! mam 18 lat i Marzy mi się Własne gospodarstwo !! ale niemam pojecia jak mogę zacząc realizować swoje mażenie !! czy w ogóle mam jakieś szanse ?? z kąd wziąć kase Itp. ?? POzdrawiam wszystkich !
    • Przez Paula98r
      Dzień dobry. Mam pytanie odnośnie młodego rolnika. Czy mam szanse dostać 
      - mając skończone technikum mechanizacji rolnictwa
      -zdany egzamin zawodowy na M1 i M2 
      - nie zdany egzamin na M 43
      Czy jak mam nie zdanej ostatniej kwalifikacji to mam jakieś szanse czy musze mieć wszystkie 3 kwalifikacje?

• Gość kadioor
      Przez Gość kadioor
      Jestem młodym rolnikiem. W 2019 chcę ubiegać się o dotacje z funduszu 'młody rolnik'. Ile procent dotacji muszę przekazać na dany cel? 80% czy 100%? Chciałbym wiedzieć czy zostaje jakiś procent dla siebie, który nie będzie sprawdzany na co został przekazany. 
    • Przez rolnikk70
      Witam złożyłem wniosek na mr w lipcu jak długo mam czekać za decyzją?
    • Gość
      Przez Gość
      Witam , czy jest jeszcze możliwości złożenia wniosku na młodego rolnika ? Jestem świeżo po technikum rolniczym i mam pewnosc że ta premia była by mi przyznana .
  • Dodaj nową pozycję...
v