Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Chyba nie sugerujesz takim świętojebliwym, że złamali 6 przykazanie? Faceta zdobyła to przestała się starać. Brzucha nie trzeba wciągać. :D Kiedy miał przybrać jak odcinki toczyły się pewnie na przełomie max kilku tyg.

podam rękę.
Opublikowano

Praca ,praca ...To ja odwrotnie zapytam ...Po co Marek zgłosił się do programu ?  By znaleźć żonę ,jak i tak pewnie czasu dla niej mieć nie będzie ,ponieważ praca i praca ? Bronicie  Marka ,tylko za co go bronicie ? Dziś są czasy ,że jak się ma pieniądze  a nie ma czasu ,to się bierze firmę i ogrania dom ,obejście itp,ale trzeba mieć ten iloraz inteligencji ,by to rozumieć, widzieć . Wstydziłby się Marek (taki obszarnik ) pokazywać w tv  taki  burdel i syf wszechobecny .    

W jednym jednak przyznam Wam rację . Faktycznie dziewczyny widziały ,że to burdeliewo ...ale kto wie... może myślały ,że dadzą radę posprzątać i Mareczka ''doprać ''  :rolleyes:  :lol: .

Edit: 

Najpewniej  Marek ze swoim gospodarstwem  specjalnie został do programy wybrany ,by wzbudzać kontrowersje i oglądalność zwiększyć .  ;)

po co zgłosił sie do programu zeby znaleść kobiete która da mu inpuls do zadbania o dom, a moze i do tego zeby ekipe przypilnowac zaplanowac jakos z głowa?

a jeszcze jedno to zema 200ha to nie znaczy ze spi na pieniadzach. jak ma te 200ha w 6 kl to tylko współczuc

Opublikowano

U Marka było widać tylko John derra bez kabiny z turem więcej sprzętu chyba slrzetnie ukryl.Tego lepa to powinien tej pindzie do gęby prxglepic.Mnie rozbawił tekst Tomka że lubi "wagi" muslaem że wyjedzie passatem z garażu :)

Opublikowano (edytowane)

po co zgłosił sie do programu zeby znaleść kobiete która da mu inpuls do zadbania o dom, a moze i do tego zeby ekipe przypilnowac zaplanowac jakos z głowa?

a jeszcze jedno to zema 200ha to nie znaczy ze spi na pieniadzach. jak ma te 200ha w 6 kl to tylko współczuc

Wiesz z jaką się odnajdzie ,z taką co nie będzie jej  przeszkadzać ,że przewróciło się i leży . ;)   Nie wierzę ,że jakaś zmieni mu światopogląd ,bo dawno już swoje nawyki polubił . 

Ma 200 ha i nie ma pieniędzy na ogarnięcie domu ? Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz ?  ;)  No chyba że prócz ziemi hazard uprawia  :D

Tak na marginesie . Panowie broniący Marka czy Wy też lubicie artystyczny nieład wkoło jak i na sobie ?  :P

Edytowane przez Meg5
Opublikowano

Wiesz z jaką się odnajdzie ,z taką co nie będzie jej  przeszkadzać ,że przewróciło się i leży . ;)   Nie wierzę ,że jakaś zmieni mu światopogląd ,bo dawno już swoje nawyki polubił . 

Ma 200 ha i nie ma pieniędzy na ogarnięcie domu ? Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz ?  ;)  No chyba że prócz ziemi hazard uprawia  :D

Tak na marginesie . Panowie broniący Marka czy Wy też lubicie artystyczny nieład wkoło jak i na sobie ?  :P

gospodarstwo to skarbonka bez dna. skad wiesz jaka sytuacja moze spłaca kredyty na zakup tej ziemi? różnie moze byc, a remont domu to gruba kasa. sam zbieram, ale zawsze sa potrzebniejsze wydatki zwiazane z gospodarstwem

Opublikowano (edytowane)

Kolego Pajej ,weź już się nie pogrążaj tym wymyślaniem opowieści dziwnej treści .  ;)   

marek jeździł ale Deutzem Agroplusem  :)

I PKS-em 

Edytowane przez Meg5
Opublikowano

koleżanko ja poprostu nie znam sytuacji finansowej Marka a wiem ze te 200ha nie swiadcza o tym ze spi na pieniądzach, ale skoro Ty mu w portfel zagladasz i wiesz ze Marek jest poprostu sknera to ok

Opublikowano

Marek te lepy powinien tej ,,och i ach,, na czoło przylepić. A jak chciała zabłysnąć, to przez te parę dni mogła w tym obejściu pokazać co potrafi.

i obdarowac ja szyba do 80tki:D

Opublikowano

koleżanko ja poprostu nie znam sytuacji finansowej Marka a wiem ze te 200ha nie swiadcza o tym ze spi na pieniądzach, ale skoro Ty mu w portfel zagladasz i wiesz ze Marek jest poprostu sknera to ok

To nie sknerstwo ... to dziwactwo  :P  W portfel nie mam jak mu zajrzeć ,ale jak faktycznie jest spłukany ,to się chłop męczy na tej gospodarce .  

Opublikowano

Nie w tym rzecz, problem w tym, że kto miał wg. Ciebie ten ,,artystyczny nieład" ogarnąć??? Będąc z synem mając tak jak piszecie 200ha, pełne obory zwierząt, samo się niestety nie zrobi a co dopiero ogarnąć dom i podwórko. Ta Paniusia powinna MARKA wesprzeć, dać impuls do działania, a nie teksty typu ,,czy widząc mój dom, wyobrażasz sobie bym się wyprowadziła do tego w czym TY mieszkasz i dając mu jakieś chore wskazówki jak się pozbyć much, tekst  którego szkoda nawet komentować..

Opublikowano

Ale ogólnie jak do kogoś ktoś przyjezdza w odwiedziny to gospodarz (Marek) do którego przyjezdzaja goscie (dziewczyny z programu) przynajmniej sie stara ogarnać dom obejscie i siebie nie ważne ile ma hektarów czy 2 czy 200ha ale na lepy do much czy muchozol, proszek do prania i pare innych drobiazgów majatku nie kosztuja poprostu jest dziwakiem nie zalezy mu na wygladzie 

Opublikowano

Nie w tym rzecz, problem w tym, że kto miał wg. Ciebie ten ,,artystyczny nieład" ogarnąć??? Będąc z synem mając tak jak piszecie 200ha, pełne obory zwierząt, samo się niestety nie zrobi a co dopiero ogarnąć dom i podwórko. Ta Paniusia powinna MARKA wesprzeć, dać impuls do działania, a nie teksty typu ,,czy widząc mój dom, wyobrażasz sobie bym się wyprowadziła do tego w czym TY mieszkasz i dając mu jakieś chore wskazówki jak się pozbyć much, tekst  którego szkoda nawet komentować..

Pisałam wyżej ,że są firmy co wyremontują ,wymalują ,ograną . Jednak jak czytam wypowiedzi co niektórych  Panów ,to kobitki powinny się zabrać za remont  tej rudery . 

Paniusia dała mu może nie impuls ,ale kopa ,a że kop bardziej boli ,to wierzę że Marek  może choć o drobinę coś zrozumie. Podkreślam wierzę ,bo pewności nie mam ,ponieważ jak on sam powiedział ''nie przywiązuje do tego uwagi '' .    

Śmiejemy się z wypowiedzi Zbyszka ,ale  mimo to ,że popełnia gafy i ma trochę prostackie  maniery ,jako samotny mężczyzna radzi sobie świetnie . 

Opublikowano

Ludzie czy wy widzicie co piszecie??? 200ha i taki nieporządek??? Przy takim areale tam powinno wszystko świecić i błyszczeć i nie ma żadnego usprawiedliwienia. Jeśli ma za dużo i nie daje sobie rady to zmniejszyć, część sprzedać i poprawić warunki życia. Ja tu nie mówie, że sam mam niewiadomo jak pięknie ale żyjemy tylko raz.

Opublikowano

Jeszcze trochę czasu, takich cen skupu i polityki rolnej, i jak tak dalej będzie przy takiej koniunkturze, to żaden rolnik nie będzie szukał żony bo sam nie będzie w stanie się utrzymać z gospodarstwa,nie będzie szukał żony ale pracy :lol:

Opublikowano

To nie sknerstwo ... to dziwactwo  :P  W portfel nie mam jak mu zajrzeć ,ale jak faktycznie jest spłukany ,to się chłop męczy na tej gospodarce .  

Tak czy inaczej się  męczy na tej  gospodarce -   jak nie ma  pracowników  to  śpi  w ciągniku  lub oborze  nie wie  co to telewizor, komputer -  ciekawe  kiedy jadł  gotowany  obiad....    Nie  zazdroszczę  tylko współczuję  tych  ha.

Opublikowano

Ale ogólnie jak do kogoś ktoś przyjezdza w odwiedziny to gospodarz (Marek) do którego przyjezdzaja goscie (dziewczyny z programu) przynajmniej sie stara ogarnać dom obejscie i siebie nie ważne ile ma hektarów czy 2 czy 200ha ale na lepy do much czy muchozol, proszek do prania i pare innych drobiazgów majatku nie kosztuja poprostu jest dziwakiem nie zalezy mu na wygladzie 

ale przecierz on ogarnął. porównajcie odcinek 0 z kolejnymi, na podwórku sie zmieniło

Ludzie czy wy widzicie co piszecie??? 200ha i taki nieporządek??? Przy takim areale tam powinno wszystko świecić i błyszczeć i nie ma żadnego usprawiedliwienia. Jeśli ma za dużo i nie daje sobie rady to zmniejszyć, część sprzedać i poprawić warunki życia. Ja tu nie mówie, że sam mam niewiadomo jak pięknie ale żyjemy tylko raz.

kolejny co myśli ha=zł a tak naprawde ha=praca

Tak czy inaczej się  męczy na tej  gospodarce -   jak nie ma  pracowników  to  śpi  w ciągniku  lub oborze  nie wie  co to telewizor, komputer -  ciekawe  kiedy jadł  gotowany  obiad....    Nie  zazdroszczę  tylko współczuję  tych  ha.

kolega to rozumie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radas
      Witam jestem Nowy na tym Mega fajnym forum od kilku lat jeżdze do wujka Pomagać mu w 100hektarowy gospodarstwie !! Mega podoba mi się ta praca !! mam 18 lat i Marzy mi się Własne gospodarstwo !! ale niemam pojecia jak mogę zacząc realizować swoje mażenie !! czy w ogóle mam jakieś szanse ?? z kąd wziąć kase Itp. ?? POzdrawiam wszystkich !
    • Gość kadioor
      Przez Gość kadioor
      Jestem młodym rolnikiem. W 2019 chcę ubiegać się o dotacje z funduszu 'młody rolnik'. Czy podlega temu zakup busa bądź chłodni? Chciałabym z niego korzystać w celach rolniczych i nie tylko. Jak wyglada teraz sytuacja jeśli o to chodzi? Czy ktoś z was ubiegał się w podobnym celu? 
    • Przez Paula98r
      Dzień dobry. Mam pytanie odnośnie młodego rolnika. Czy mam szanse dostać 
      - mając skończone technikum mechanizacji rolnictwa
      -zdany egzamin zawodowy na M1 i M2 
      - nie zdany egzamin na M 43
      Czy jak mam nie zdanej ostatniej kwalifikacji to mam jakieś szanse czy musze mieć wszystkie 3 kwalifikacje?

• Gość kadioor
      Przez Gość kadioor
      Jestem młodym rolnikiem. W 2019 chcę ubiegać się o dotacje z funduszu 'młody rolnik'. Ile procent dotacji muszę przekazać na dany cel? 80% czy 100%? Chciałbym wiedzieć czy zostaje jakiś procent dla siebie, który nie będzie sprawdzany na co został przekazany. 
    • Przez rolnikk70
      Witam złożyłem wniosek na mr w lipcu jak długo mam czekać za decyzją?
  • Dodaj nową pozycję...
v