Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Panowie musze sie pochwalic,ze dzis mama dostała zwrot na konto z PROW:) WKONCU!!!!!!! Niecały miesiąc po kontroli,ktorą opisywalem w tym temacie;) pozdrawiam i zycze cierpliwości i wytrwałości...

Opublikowano

ostateczna wersja wniosku o platność zlozona byla na poczatku stycznia,bo byly we wniosku o platność jakies poprawki (nie skserowali w agencji z ksiażki gwarancyjniej od pluga strony, gdzie byla jego data produkcji). więc kontrola po okolo 2 tygodniach od zlozenia wniosku o platność a kasa na koncie niecały miesiac po kontroli. (woj. świętokrzyskie).

Opublikowano

Kurcze! Dzwoniłem do Agencji, ponieważ przedwczoraj minęły 4 miesiące od przesłania poprawek. Zgodnie z rozporządzeniem składanie poprawek może wydłużyć rozpatrzenie wniesku, ale max 4 mies. Pan który zajmuje się moim wnioskiem ze stoickim spokojem powiedział, że ma jeszcze kilka wniosków przesłanych w podobnym okresie i że jeszcze jakieś 2 tyg. mu się zejdzie. Oby! Powiedzcie, czy któś z Was, też ma już przetrzymywane poprawki ponad 4 mies. i co w tym wypadku robić. Powołać się na rozporządzenie, czy czekać, aż PAN się spokojnie OBROBI!!?

... swoją drogo, deklarowali, że wyrobią się w 4 mies. od naboru, a tu po poprawkach (gdzie w zasadzie muszą sprawdzić tylko zmiany), a im jeszcze 4 miechy mało. I jak tu coś można zaplanować.... Jak im coś nie idzie, to walną rozporządzenie, którego zresztą nie przestrzegają, i tak się kręci. Delikatnie mówiac SKANDAL.

Opublikowano

Ja miałem wpisany taki sam zestaw JX80 + TUR ale zmieniłem na Zetora Proxima Plus . Bo myslałem , że Case mocno zdrożeje przez kurs złotego a tu wychodzi na to , że Zetor podniósł ceny a Case nie.

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli jeszcze nic nie kupiłeś, to chyba możesz zrobić aneks do umowy i wrócić do case'a.

Nie cytuj poprzedniego posta

Edytowane przez krolikNH
Opublikowano

kobra cos bajki gadasz odnośnie ceny. Cena może ulec zmianie ale nie wiecej jak 10% bodajze ale dokładnie to już nie pamiętam. U mnie na prase poszła cena do góry i zadnego problemu nie było zarówno w odr jak i w agencji przy składaniu wniosku.

Opublikowano
kobra cos bajki gadasz odnośnie ceny. Cena może ulec zmianie ale nie wiecej jak 10% bodajze ale dokładnie to już nie pamiętam. U mnie na prase poszła cena do góry i zadnego problemu nie było zarówno w odr jak i w agencji przy składaniu wniosku.

cena to może wzrosnąć tyle ile tylko chcesz, ale zwrot dostaniesz tylko taki jak we wniosku, jeśli przekroczy 10%, to wyjaśnienie napiszesz i tyle wystarczy. Zakupiona maszyna musi mieć parametry takie jak we wniosku, a;lbo robimy aneks do umowy

Opublikowano
Kurcze! Dzwoniłem do Agencji, ponieważ przedwczoraj minęły 4 miesiące od przesłania poprawek. Zgodnie z rozporządzeniem składanie poprawek może wydłużyć rozpatrzenie wniesku, ale max 4 mies. Pan który zajmuje się moim wnioskiem ze stoickim spokojem powiedział, że ma jeszcze kilka wniosków przesłanych w podobnym okresie i że jeszcze jakieś 2 tyg. mu się zejdzie. Oby! Powiedzcie, czy któś z Was, też ma już przetrzymywane poprawki ponad 4 mies. i co w tym wypadku robić. Powołać się na rozporządzenie, czy czekać, aż PAN się spokojnie OBROBI!!?

... swoją drogo, deklarowali, że wyrobią się w 4 mies. od naboru, a tu po poprawkach (gdzie w zasadzie muszą sprawdzić tylko zmiany), a im jeszcze 4 miechy mało. I jak tu coś można zaplanować.... Jak im coś nie idzie, to walną rozporządzenie, którego zresztą nie przestrzegają, i tak się kręci. Delikatnie mówiac SKANDAL.

Widzę , żę mamy ten sam problem!!!

Nam 4 mięsiące od przesłania poprawek mineło 8 lutego i cisza... ale narazie wujek nie dzwoni do Agencji nic tylko trzeba cierpliwie czekać:)

Pozdrawiam wszystkich czekających...hehe:)

Opublikowano
cena to może wzrosnąć tyle ile tylko chcesz, ale zwrot dostaniesz tylko taki jak we wniosku, jeśli przekroczy 10%, to wyjaśnienie napiszesz i tyle wystarczy. Zakupiona maszyna musi mieć parametry takie jak we wniosku, a;lbo robimy aneks do umowy

dokładnie kwota jaka mam dostac na zwrot nie ulega zmianie mimo że cena prasy wzrosła więc róznice płaci rolnik z własnej kieszeni

Opublikowano

my mielismy brac 952.3 w umowie napisane jest ciagnik o mocy od 80 - 100KM. Z belarusem nic nie wiadomo bo pronar nie zna cennikow więc wzielismy NH TD5050 (stoi juz na podwórku) oczywiscie o 20 tysi drozej. Aneksów nie trzeba bylo pisac. nadwyzke płacimy z własnej kieszeni.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Roki212
      Skoro wysartowała nowa kampania to niech będzie i nowy temat z tym związany, nie ma co zaśmiecać tego z 2024 problemami i zapytaniami jeśli chodzi o aktualny nabór  
    • Przez zenmaniek
      Witam
      Jest tu ktoś kto korzystał z dofinansowania na wymianę dachu z azbestu, chce wiedzieć czy w ogóle warto brać to pod uwagę?
    • Przez Celownik07
      Panowie i Panie, 23 października rusza wspomniana interwencja.
      Jak ktoś zainteresowany to temat będzie temu służył. Uruchamiam go bo ... Jestem zainteresowany i chętnie będę wymieniał się informacjami. Mnie interesuje zakup rozsiewacza wapna rcw dla gospodarstwa do 10ha a który mógłby posłużyć również na uslugi- u mnie w okolicy ciężko o takowe.  Gospodarstwo na naturze 2000 dodatkowy punkt. Minimalna liczba punktów to 6. W załącznikach co można zakupić. Grupa rolników (min.3) dofinansowanie do 80%, pojedynczy rolnik do 65%. Min. Wartość zakupu 20kPLN.  Biorę po 200zl i słucham Państwa!. 

Po weekendzie powrzucam informacje jakie uda mi się znaleźć w necie. Dla mnie świeży temat, którym się jeszcze nie interesowałem.
    • Przez karol
      Informuję wszystkich że 15 lutego tego roku (2008) upływa termin dostarczania wniosków o dopłatę do materiału siewnego. Dotyczy to tylko roślin ozimych.

Więcej na stronie Agencji Rynku Rolnego

www.arr.gov.pl

Wniosek
      http://www.arr.gov.pl/data/01593/dms_p1_f2.pdf

Instrukcja
      http://www.arr.gov.pl/data/01593/instrukcja_dms_p1_f2.pdf
    • Przez KarolTD90
      Wie ktoś  coś  na ten temat ?? Co za maszyny można kupić  albo co wybudować???

• Dodaj nową pozycję...
v