Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie musze sie pochwalic,ze dzis mama dostała zwrot na konto z PROW:) WKONCU!!!!!!! Niecały miesiąc po kontroli,ktorą opisywalem w tym temacie;) pozdrawiam i zycze cierpliwości i wytrwałości...

Opublikowano

ostateczna wersja wniosku o platność zlozona byla na poczatku stycznia,bo byly we wniosku o platność jakies poprawki (nie skserowali w agencji z ksiażki gwarancyjniej od pluga strony, gdzie byla jego data produkcji). więc kontrola po okolo 2 tygodniach od zlozenia wniosku o platność a kasa na koncie niecały miesiac po kontroli. (woj. świętokrzyskie).

Opublikowano

Kurcze! Dzwoniłem do Agencji, ponieważ przedwczoraj minęły 4 miesiące od przesłania poprawek. Zgodnie z rozporządzeniem składanie poprawek może wydłużyć rozpatrzenie wniesku, ale max 4 mies. Pan który zajmuje się moim wnioskiem ze stoickim spokojem powiedział, że ma jeszcze kilka wniosków przesłanych w podobnym okresie i że jeszcze jakieś 2 tyg. mu się zejdzie. Oby! Powiedzcie, czy któś z Was, też ma już przetrzymywane poprawki ponad 4 mies. i co w tym wypadku robić. Powołać się na rozporządzenie, czy czekać, aż PAN się spokojnie OBROBI!!?

... swoją drogo, deklarowali, że wyrobią się w 4 mies. od naboru, a tu po poprawkach (gdzie w zasadzie muszą sprawdzić tylko zmiany), a im jeszcze 4 miechy mało. I jak tu coś można zaplanować.... Jak im coś nie idzie, to walną rozporządzenie, którego zresztą nie przestrzegają, i tak się kręci. Delikatnie mówiac SKANDAL.

Opublikowano

Ja miałem wpisany taki sam zestaw JX80 + TUR ale zmieniłem na Zetora Proxima Plus . Bo myslałem , że Case mocno zdrożeje przez kurs złotego a tu wychodzi na to , że Zetor podniósł ceny a Case nie.

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli jeszcze nic nie kupiłeś, to chyba możesz zrobić aneks do umowy i wrócić do case'a.

Nie cytuj poprzedniego posta

Edytowane przez krolikNH
Opublikowano

kobra cos bajki gadasz odnośnie ceny. Cena może ulec zmianie ale nie wiecej jak 10% bodajze ale dokładnie to już nie pamiętam. U mnie na prase poszła cena do góry i zadnego problemu nie było zarówno w odr jak i w agencji przy składaniu wniosku.

Opublikowano
kobra cos bajki gadasz odnośnie ceny. Cena może ulec zmianie ale nie wiecej jak 10% bodajze ale dokładnie to już nie pamiętam. U mnie na prase poszła cena do góry i zadnego problemu nie było zarówno w odr jak i w agencji przy składaniu wniosku.

cena to może wzrosnąć tyle ile tylko chcesz, ale zwrot dostaniesz tylko taki jak we wniosku, jeśli przekroczy 10%, to wyjaśnienie napiszesz i tyle wystarczy. Zakupiona maszyna musi mieć parametry takie jak we wniosku, a;lbo robimy aneks do umowy

Opublikowano
Kurcze! Dzwoniłem do Agencji, ponieważ przedwczoraj minęły 4 miesiące od przesłania poprawek. Zgodnie z rozporządzeniem składanie poprawek może wydłużyć rozpatrzenie wniesku, ale max 4 mies. Pan który zajmuje się moim wnioskiem ze stoickim spokojem powiedział, że ma jeszcze kilka wniosków przesłanych w podobnym okresie i że jeszcze jakieś 2 tyg. mu się zejdzie. Oby! Powiedzcie, czy któś z Was, też ma już przetrzymywane poprawki ponad 4 mies. i co w tym wypadku robić. Powołać się na rozporządzenie, czy czekać, aż PAN się spokojnie OBROBI!!?

... swoją drogo, deklarowali, że wyrobią się w 4 mies. od naboru, a tu po poprawkach (gdzie w zasadzie muszą sprawdzić tylko zmiany), a im jeszcze 4 miechy mało. I jak tu coś można zaplanować.... Jak im coś nie idzie, to walną rozporządzenie, którego zresztą nie przestrzegają, i tak się kręci. Delikatnie mówiac SKANDAL.

Widzę , żę mamy ten sam problem!!!

Nam 4 mięsiące od przesłania poprawek mineło 8 lutego i cisza... ale narazie wujek nie dzwoni do Agencji nic tylko trzeba cierpliwie czekać:)

Pozdrawiam wszystkich czekających...hehe:)

Opublikowano
cena to może wzrosnąć tyle ile tylko chcesz, ale zwrot dostaniesz tylko taki jak we wniosku, jeśli przekroczy 10%, to wyjaśnienie napiszesz i tyle wystarczy. Zakupiona maszyna musi mieć parametry takie jak we wniosku, a;lbo robimy aneks do umowy

dokładnie kwota jaka mam dostac na zwrot nie ulega zmianie mimo że cena prasy wzrosła więc róznice płaci rolnik z własnej kieszeni

Opublikowano

my mielismy brac 952.3 w umowie napisane jest ciagnik o mocy od 80 - 100KM. Z belarusem nic nie wiadomo bo pronar nie zna cennikow więc wzielismy NH TD5050 (stoi juz na podwórku) oczywiscie o 20 tysi drozej. Aneksów nie trzeba bylo pisac. nadwyzke płacimy z własnej kieszeni.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Roki212
      Skoro wysartowała nowa kampania to niech będzie i nowy temat z tym związany, nie ma co zaśmiecać tego z 2024 problemami i zapytaniami jeśli chodzi o aktualny nabór  
    • Przez Celownik07
      Panowie i Panie, 23 października rusza wspomniana interwencja.
      Jak ktoś zainteresowany to temat będzie temu służył. Uruchamiam go bo ... Jestem zainteresowany i chętnie będę wymieniał się informacjami. Mnie interesuje zakup rozsiewacza wapna rcw dla gospodarstwa do 10ha a który mógłby posłużyć również na uslugi- u mnie w okolicy ciężko o takowe.  Gospodarstwo na naturze 2000 dodatkowy punkt. Minimalna liczba punktów to 6. W załącznikach co można zakupić. Grupa rolników (min.3) dofinansowanie do 80%, pojedynczy rolnik do 65%. Min. Wartość zakupu 20kPLN.  Biorę po 200zl i słucham Państwa!. 

Po weekendzie powrzucam informacje jakie uda mi się znaleźć w necie. Dla mnie świeży temat, którym się jeszcze nie interesowałem.
    • Przez TomZet
      Witajcie. 
      Z tego co udało mi się do tej pory wyczytać od 2023 zasady przyznawania premii dla młodego rolnika ulegną znacznym zmianom. 
      Pierwsza z nich to powiększenie dotacji z 150 na 200 tysięcy. 
      Kolejna bardzo ważna, ale chyba jeszcze nie potwierdzona to brak wymaganej ziemi. Do tej pory rolnik musiał w ciągu 9 miesięcy od otrzymania pozytywnej decyzji powiększyć gospodarstwo do minimum średniej województwa lub kraju.  Dzisiaj wiemy, że najprawdopodobniej ten wymóg niknie, zostanie zastąpiony nieco większą niż dziś wielkością ekonomiczną gospodarstw. 15 tysięcy euro. 
      Co sądzicie o tej zmianie? 
    • Przez jarekvip99
      Ile po wzieciu młodego rolnika moge sprzedac maszyne zakupiona z tej dotatcji? zmieniam ciagnik i mysle o wiekszej
    • Przez zenmaniek
      Witam
      Jest tu ktoś kto korzystał z dofinansowania na wymianę dachu z azbestu, chce wiedzieć czy w ogóle warto brać to pod uwagę?

• Dodaj nową pozycję...
v