Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja mam takie pytanie jak to jest z przelicznikiem koni na ha bo brat złożył wniosek na ciągnik 126 km i teraz dostał poprawkę że 126 km to za duży na 31 ha że niby przepisy od nowego roku się zmieniły słyszał ktoś o takim czymś?

To niech brat zadzwoni do osoby prowadzacej jego wniosek i jak mu zalezy na tych 126 km <co faktycznie jest za duzo na taki areal> to niech bajeruje osobe ze ma ciezkie ziemie , ze zamierza wkrotce powiekszyc gospodarstwo , ze taka maszyna bedzie idealnie wspolpracowac z innym posiadanym sprzetem i co tam jeszcze wymysli...

Opublikowano

ściem tego typu już próbował, to mu powiedzieli żeby sprzęt na mniejszy zmienił ale patrząc na tabele tą z mocami wynika że 93 kw powinno pasować dla tego się zdziwiłem bo gdzieś już na forum czytałem że na 30 ha można nawet 140 kucy brać

Opublikowano

Ja wziołem na 33ha 140 KM B) Jaki wiek ma brat ?? Kolejna sprawa to zalezy od województwa w lubelskim sie bardzo nie czepiaja bo kasy jest jescze sporo i bedzie kolejny nabór a w pomorskim pewnie brakuje jak dobrze pamietam wiec staraja sie kroic gdzie moga. Tu nie ma co wciskac sciemy tylko trzeba oficjalnie załatwic umowy dzierżaw z warunkiem ze beda w dopłatach od tego roku i jescze mozna wpasc na uczelnie rolnicza po takie pisemko od jakiegos profesora ze ma trudne warunki i musi miec wiekszy ciagnik itd. musi to ładnie opisac.

Opublikowano

co za bzdury piszesz !!!!!!!! ustalac to sobie mozesz termin podpisania umowy a nie termin realizacji. Juz pisałem na tren temat wczesnij.

Ojciec jak dzwonił do kolesia który prowadzi nasz wniosek był na chorobowym to rozmawiał z jakąś kierowniczką, a pytał się o pismo przedłużające na uzupełnienie dokumentów... Zapytał się również o datę, powiedział że nie zdąży kupić ciągnika w Lutym, a ona na to '' to będziemy ustalać przy podpisywaniu umowy'' wysyłając księgi wysłał również tą stronę z datą etapu,zmienił na czerwiec. Mam nadzieję że to wystarczy

Opublikowano

Przecież termin realizacji wpisujecie we wniosku także jesli chciąłes zminic to trzeba przynajmnij ta jedna strone zamienic napewno nic nie namieszłem B) CHyba ze niektórzy prowadzacy pónij sami podminiali jak ustliliscie tuz przed podpisaniem. Normlnie i oficjalnie jest tak jak pisze.

Opublikowano

Witam. Ile jest czasu na poprawki wniosku i uzupełnienie dokumentów po otrzymaniu wezwanie. Na końcu pisemka jest napisane , że w ciągu 21 dni roboczych trzeba złożyć chociażby jeden brakujący dokument. A jak to wygląda w praktyce ? Ile mam maksymalnie czasu na dostarczenie wszystkich załączników, dokonanie poprawek i czy można jakoś przedłużyć ten termin. Pozdrawiam.

Opublikowano

Tak jak w piśmie jest napisane przy pierwszej poprawce masz 21 dni na dostarczenie co najmniej 1 brakującego dokumentu. W przypadku drugiej poprawki musisz w tym terminie dostarczyć wszystko.

Jest też możliwość przedłużenia terminu. W ciągu tych 21 dni możesz złożyć wniosek o przedłużenie terminu, nawet o 6 miesięcy. Ale przedłużenie o ponad miesiąc musi być uzasadnione, w przypadku krótszego przedłużenia dostajesz je bez żadnego problemu.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

@david85 czy przypadkiem brat nie przekracza sumy KM na gosp.?

Opublikowano

o dawno tu nie zaglądałem sporo stron przybyło... mam pytanie do kolesi z kuj-pom co składali wniosek o płatnośc na koniec listopada i początku grudnia dostaliście juz kase??

Opublikowano

@david85 czy przypadkiem brat nie przekracza sumy KM na gosp.?

właśnie o to chodzi że nie przekracza bo na siebie ma tylko u 4011 z 1968 roku więc on się nie liczy z tąd właśnie moje zdziwienie że 120 kucy nie chcą dać

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Roki212
      Skoro wysartowała nowa kampania to niech będzie i nowy temat z tym związany, nie ma co zaśmiecać tego z 2024 problemami i zapytaniami jeśli chodzi o aktualny nabór  
    • Przez zenmaniek
      Witam
      Jest tu ktoś kto korzystał z dofinansowania na wymianę dachu z azbestu, chce wiedzieć czy w ogóle warto brać to pod uwagę?
    • Przez Celownik07
      Panowie i Panie, 23 października rusza wspomniana interwencja.
      Jak ktoś zainteresowany to temat będzie temu służył. Uruchamiam go bo ... Jestem zainteresowany i chętnie będę wymieniał się informacjami. Mnie interesuje zakup rozsiewacza wapna rcw dla gospodarstwa do 10ha a który mógłby posłużyć również na uslugi- u mnie w okolicy ciężko o takowe.  Gospodarstwo na naturze 2000 dodatkowy punkt. Minimalna liczba punktów to 6. W załącznikach co można zakupić. Grupa rolników (min.3) dofinansowanie do 80%, pojedynczy rolnik do 65%. Min. Wartość zakupu 20kPLN.  Biorę po 200zl i słucham Państwa!. 

Po weekendzie powrzucam informacje jakie uda mi się znaleźć w necie. Dla mnie świeży temat, którym się jeszcze nie interesowałem.
    • Przez karol
      Informuję wszystkich że 15 lutego tego roku (2008) upływa termin dostarczania wniosków o dopłatę do materiału siewnego. Dotyczy to tylko roślin ozimych.

Więcej na stronie Agencji Rynku Rolnego

www.arr.gov.pl

Wniosek
      http://www.arr.gov.pl/data/01593/dms_p1_f2.pdf

Instrukcja
      http://www.arr.gov.pl/data/01593/instrukcja_dms_p1_f2.pdf
    • Przez KarolTD90
      Wie ktoś  coś  na ten temat ?? Co za maszyny można kupić  albo co wybudować???

• Dodaj nową pozycję...
v