Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Zetek5340
Opublikowano

Na Geoportalu masz taką opcję że możesz mierzyć pola ;)

Opublikowano

Tylko, że tutaj to tak "mocno" orientacyjnie zmierzy lub pod warunkiem że chce znać powierzchnie całej działki. Jak tylko część albo jakąś konkretną uprawę, a dokładnie i za dużo tego nie jest to miarka w rękę bądź jakieś inne urządzenie (rower z licznikiem, jakaś aplikacja do mierzenia odległości chociaż to też nie są za dokładne wynalazki)

Opublikowano

Jeśli chodzi o taką precyzje pod uprawe no to jedynie klasycznie. 2 metrowy "kozioł" taka duża lutera A gdzie wymiar między dolnymi krawędziami wynosi 2m. Co prawda tzreba się nachodzić ,ale pewna metoda.

Opublikowano

Ja szukam takiego programu ponieważ sieje kukurydzę usługowo a ludzie nie zawsze znają powierzchnie swoich działek,anie raz też jest to tylko część danej działki i wtedy geoportal czy google się nie sprawdzą ^^

Opublikowano (edytowane)

Rozejrzałem się trochę po rynku i chyba najlepiej opłaca się kupić smartfon z gprs, jadnak jestem zaskoczony że nie ma aplikacji na nokię

Edytowane przez sajmonM8

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez przezuwaczka
      Od miesiąca bawię się SOLem i nawet mi się to podoba. Prosiłabym o opinie i pomysły, jak go w największym stopniu wykorzystać. 
      Program jest darmowy dla stad pod oceną. Reszta musi płacić ponad 200 zl rocznie.
      Jak dla mnie fajne narzędzie. Największa korzyść, dla której warto zalogować się raz do roku, to gotowy rejestr bydła do agencji. Jedno kliknięcie i ściąga się w pdf-ie. Ponieważ cała zabawa jest w uzupełnianiu zdarzeń, planowaniu prac itp, więc wymaga zaangażowania i poświęcenia czasu. Co ciekawego odkryłam, napiszę jeszcze. Proszę każdego o to samo.

• Przez tomeq
      Witam!
      Czy może ktoś polecić program/stronę podobną do vitalfields do obsługi gospodarstwa? Najlepiej bezpłatny.
    • Przez rolnikhghf
      Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad melioracją jednego z moich pól a właściwie ugoru. Pole to tata przestał uprawiać bo przynosiło bardziej straty niż korzyści ziemia to lV a i lV b klasa pole to jest raczej płaskie o powierzchni około 1 ha w prostokącie mieli byśmy tylko problem z jej odprowadzeniem ponieważ rów jest dość płytki na około 1m i pewnie musieli byśmy go pogłębiać około 100 m  do drugiego  na własną rękę i teraz pytanie jak to wygląda  od strony prawnej czy ciężko jest załatwić coś takiego? Nie miałem nigdy styczności z melioracją  wiec mam kilka pytań :
      Jakie mogą być koszty takiej inwestycji?
      Jakie rozmieszenie rów? (jedna od drogiej) 
      Na jakiej głębokości je położyć?
      czym przykryć?
      Jakiej średnicy rury?

Z góry dzięki za odpowiedzi i pomoc  
    • Przez rafcio1100
      jak zmierzyć pole samemu prze satelite, jakie strony polecacie?

• Przez pawel372
      Witam
      Nie mam pojecia w jakim dziale to napisac  wiec prosze na mnie nie bluzgac. Potrzbuje tabele pomiaru mleka do JAPY 1060 l  ale jesli macie inne o tej pojemnosci tez mozecie podeslac  moze bedzie pasowac. Wiem ze moge sam lac i sprawdzac ilosc litrow lecz chcialbym miec rozpiske oryginalna.Wstaw inne multimedia
      Licze na pomoc bo jest bo bardzo potrzebna ilosc mleka ciagle mi sie nie zgadza
  • Dodaj nową pozycję...
v