Skocz do zawartości

Rozmowy o wszystkim i o niczym osób w związkach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, tess napisał:

I prawidłowo😎 taka nasza wspólna zależność i trzeba z tym żyć na równi- a nie jak tu czytam... Co tu się wyprawia? Ja się teraz pytam? 

Lemek a to już podchodzi pod paragraf a Oni robią wszystko zgodnie z prawem. 

Tesiu dziecko kochane, ja nawet nie wiem czy ty skończyłaś 15 lat i mogę w ogóle o takich sprawach z tobą rozmawiać. Może jak Biedroń dojdzie co władzy to się zzorganizujemy i nie będzie podchodzić... w końcu jesteś tolerancyjna. 🤭↖️

Edytowane przez lemek
Opublikowano

Ja jestem bardzo tolerancyjna. Znam osobiście osoby o innej orientacji seksualnej. Lubię je, szanuję i nic do nich nie mam. Nie widzę problemu w równouprawnieniu. Widziałabym problem, gdyby go nie było. Ale jest. Dlatego nie rozumiem walki, głównie feministek, o równe prawda. Mam wrażenie, że to nie jest walka o to, żeby kobiety mogły tyle samo ile mogą mężczyźni. Tylko o to, żeby mogły więcej. Więcej niż mężczyźni, więcej niż wynika to z natury kobiety, z jej stworzenia i budowy. Jestem kobietą, lubię nią być i chcę. Nie uważam, że jestem dyskryminowana tylko dlatego, że jestem kobietą, nie uważam że mam w związku z tym mniej praw. Mam "żal" do feministek o to, że stawiają kobiety w świetle biednych, pokrzywdzonych przez los, naturę istot, o prawa których trzeba walczyć. I tak na koniec myśl, która mi się bardzo podoba i uważam, że odnosi się nie tylko do religii, ale do wielu prywatnych i intymnych sfer życia.

"Religia, mój drogi jest jak penis. Jest całkiem w porządku, gdy ktoś go ma i jest z niego dumny. Ale jeśli ktoś wyciąga go na zewnątrz i macha mi nim przed nosem, to mamy tu pewien problem..."

• Like 3
Opublikowano

Szanowni koledzy i koleżanki... W istocie, milcząc, będę bardziej zaangażowana w rozmowę niż ktokolwiek inny w trakcie tychże wypowiedzi. I tak nie chcecie albo nie potraficie mnie usłyszeć. 

Opublikowano

Podziel się z nami swoją historią, może zrozumiemy co Cię złego spotkało i jakoś zaradzimy. Może pisałaś o tym  kiedyś na poprzednim koncie, ale sorry, moja pamięć cosik nawaliła :(

Opublikowano
11 godzin temu, tess napisał:

Śmieszy mnie tylko fakt jak bardzo lubicie słyszeć- to co chcecie usłyszeć...Musi do was dotrzeć wreszcie, że kobiety mają prawa i obowiązki takie same jak mężczyźni i są na tej samej płaszczyźnie równe- Ludzi którzy zasługują na szacunek nie różni płeć,  kolor skóry, czy wyznanie. 

A co ma piernik do wiatraka? czy ja poruszyłem temat równouprawnienia?  zapytałem co Cię śmieszy w tym co napisała koleżanka, a wyraźnie napisała że jesteśmy równi, choć nie tacy sami, napisała to w kontekście poruszonego przeze mnie tematu  bycia damą czy dżentelmenem, a ogólnie chodziło raczej o dobre zachowanie, gdyż tylko ona jedna zdobyła się na to by podziękować za życzenia.   :)

Nikt nie liczy na jakieś podziękowania czy ukłony w pas, ale gest podziękowania też o czymś świadczy, no chyba że w dobie feminizmu już takie reguły nie obowiązują, może to ujma dla kobiet że mają dziękować za coś co im się należy z urzędu?   :P

Coś jest na rzeczy, bo zauważyłem że śmiechem zalajkowałaś posta w którym wspomniałem że chociaż jedna pani umiała podziękować.   :)

Cytat

Same sobie to zrobiłyśmy jakimś żałosnym feminizmem i udawaniem, że jesteśmy takie jak mężczyźni. Nie jesteśmy! I nigdy nie będziemy. Tak samo jak mężczyźni nie są tacy jak my i nigdy nie będą. I ani kobiety ani mężczyźni nie są lepsi. Jesteśmy różni ale tak samo wartościowi i niezbędni. Bo tak ktoś ten świat stworzył. 

Opublikowano

A tu ty z kolei nie łapiesz jej poczucia humoru. Kiedyś, jak napisała, że urodziła Arturowi czarne dziecko aż wdepło mnie w fotel, a za chwilę (tu znaczące stuknięcie się w głowę) "przecież to Tess" 😂🤒

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, lemek napisał:

A tu ty z kolei nie łapiesz jej poczucia humoru. Kiedyś, jak napisała, że urodziła Arturowi czarne dziecko aż wdepło mnie w fotel, a za chwilę (tu znaczące stuknięcie się w głowę) "przecież to Tess" 😂🤒

Poczucie humoru, a poczucie humoru z sarkazmem w tle, to dwie różne rzeczy.     :)

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)

Kurla lemigiusz swoje zwidy objawia światu i twierdz że się nie obnaza....a całe forum wie że ma krótkiego i jest "pies na baby" .... Gna je wszystkie z forum bo mają go gdzieś... 😂😂😂😂😂

Tu nikogo nie obchodzi kto kogo lubi a kto nie.... To nie przedszkole... 😎

Dziecko jednak cięgle to samo do wszystkich pisze jakby kogoś to miało obchodzić co sobie jaKis psychol myśli .. 🤣

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)

Proszę poinformować tego pana wyżej, że jak jeszcze raz nazwie mnie psycholem wcisnę mu te jego okularki w twarz. 👊

@Pigmei Wyczyść skrzynkę, ja w sprawie tego fragmentu co usunąłeś. 

Edytowane przez lemek
Opublikowano
2 minuty temu, Pigmei napisał:

Wiesz co, jestem tu już z 10 lat jak nie więcej i wolał bym nie bawić się w IPN bo na ABW się jeszcze skończy xD

Wolałbyś się nie bawić? , a ja już wszystko wiem :D

Opublikowano
17 minut temu, lemek napisał:

Proszę poinformować tego pana wyżej, że jak jeszcze raz nazwie mnie psycholem wcisnę mu te jego okularki w twarz. 👊

@Pigmei Wyczyść skrzynkę, ja w sprawie tego fragmentu co usunąłeś. 

Co tam prawda boli... 😂

Wcisni sobie gdzie tam chcesz a najlepiej drzwiami przytnij będzie jeszcze krotszy.. 🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
48 minut temu, Kallina86 napisał:

Panowie z okazji Dnia Mężczyzn życzę wam wszystkiego, co najlepsze! Spokoju, zrozumienia, zdrowia, uśmiechu i jak najwięcej szczęśliwych chwil! 

Dziękuję bardzo za pamięć.  :)

Opublikowano
10 godzin temu, tess napisał:

I prawidłowo😎 taka nasza wspólna zależność i trzeba z tym żyć na równi- a nie jak tu czytam... Co tu się wyprawia? Ja się teraz pytam?

No jak to co? Każdy z konstytucyjnego prawa, do wolności słowa i wypowiedzi korzysta. Jednym się to podoba, innym mniej, ale mają do tego prawo, tak jak ci, którym kontrowersyjnymi być się zdarza. Takie równouprawnienie, w prawa majestacie, a i dobrego smaku często, choć i nie, równie często.  

Opublikowano

Bo ten dobry smak nie dziela po równo to i kontrowersyjne niektóre... 😜

Opublikowano

powiesz lasce że ma fajną d*pę czy piersi , to seksizm. Chcesz pomóż bo coś ciężkiego , to feminizm. Powiesz ,że nie da rady , to pewnie mobbing . W d*pach się poprzewracało z braku zajęcia.

co do feminizmu , to do pewnych zawodów trzeba mieć jaja . Górnictwo, budowlanka, transport zawody dobrze płatne, dlaczego kobiety nie garną?

pewnie 95% kobiet śmieje się z feministek, a pozostałe 5% to ambitne bez kwalifikacji 🤔

jeszcze nie widziałem kobiety spawacza ,a za***iście dobrze płatny zawód ,, praktycznie bez wymagań, nawet czytać nie trzeba umieć🤣

Opublikowano

Kobietom mającym wątpliwości co do zasług w budowaniu porządku świata przez rodzaj męski, proponuję zastanowić się nad tym, dlaczego one żyją statystycznie o około 7 lat dłużej, niż mężczyźni ciemiężyciele. Mało że dłużej żyją, to jeszcze pięć lat wcześniej na emeryturę przechodzą...podobno zasłużoną, no bo one „pćą” słabszą przecież są, a i dzieci wychowały(same), gotowały, gacie prały, czy jak to tam leciało...

podobno niektóre kobiety to ciekawą teorię w tym temacie mają, gdyż uważają, że mężczyźni krócej żyją, no bo tylko palą, piją i bzykają, no jak te trutnie znaczy

Opublikowano

W granicach dobrego smaku byłoby też wstawienie w avatarze jakiegoś sympatycznego zwierzątka, zamiast zdjęcia modelki zerżniętego z netu.😜

Opublikowano

Chcesz dyskutować z dzieciakiem o granicach?... Może jutro, bo po całym dniu rozładunku giełdy nie mam weny...