Przedłużka żmijki - gdzie dorobić
-
Podobna zawartość
-
Przez samson
Witam Chciałem was zapytać z czego macie dorobione obciążniki, kuzyn kupił 3 obrotową i dx85 z przodkiem troche skacze. Na przodzie ma tylko 6 oryginalnych obciążników. Ma obciążniki od ursusa z kół ale nie wiemy jak to przymocować. Może pospawać jakąś skrzynkę nawrzucać złomu i zalać betonem? Co Wy na to? najlepiej gdybyście pokazali mi fotki swoich dorobionych obciążników. Z góry dzięki pozdrawiam wszystkich
-
Przez rafal4610
Witam. Zwracam sie do was z prośbą o małą pomoc. Otóż chce zrobić sobie przedłużke do bel zakładaną na widły. Musze coś takiego zrobić bo w widłach mam zęby zaspawane i ciężko sie w bele wbić. Planuje zrobić to tak. 2 profile zakładane na zęby w ładowaczu i zabezpieczane jakąś linką czy coś. Do tego przyspawany profil poprzecznie i do niego zęby. Do tego przyspawam coś pionowo żeby bele przy podnoszeniu podtrzymywało(mam nadzieje że wiecie o co chodzi). Teraz mam kilka pytań. Jakiej grubości profili użyć, aby to trzymało? Czy pod zęby dawać tulejki, jak w org. widłach czy po prostu do profilu przykręcane ? Przedłużka będzie służyć tylko do siana i słomy, bo w sianokiszonke sie jakoś lżej wbija:D
-
Przez mf387
Witam. Przymierzam się do zakupu stołu do rzepaku do mojego john deere 1055. Mam jednak problem bo przeglądajać ogloszenia widziałem same duże stoły (powyżej 3,9m) a mój heder ma coś koło 3m koszenia. Znalazłem firme która by dorobiła stół lecz musze im dowieżć heder ponad 400km i kosztuje ponad 15tys zł. Czy ktoś z was dorabiał gdzieś może taniej? A może ktoś planuje sprzedaż podobnego stołu w rozsądnych pieniądzach
-

Rekomendowane odpowiedzi
Rozdrabniacz/sieczkarnia John Deere 1170
Żniwa 2025