Skocz do zawartości
tyj123

napęd 1634

Polecane posty

tyj123    0

juz od 2 tygodni niemoge naprawić przodu miałem juz 2 mechamików i nic tak jakby była blokada co to moze być to juz 3 awaria jak go kupiłem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Arek    113

Ale co się dokładnie dzieje? Jest zablokowany przedni dyfer? Rozbierali go?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tyj123    0

mam go od 4 lat i tzreci raz mi sie to zdarzyło podczas właczania przychamuje i nic więcej sie niedzieje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kostek    3

ale on wogole działa sprawdzazałes zaparłeś sie o dzrzewo czy coś podobnegooo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wojtek    3
mam go od 4 lat i tzreci raz mi sie to zdarzyło podczas właczania przychamuje i nic więcej sie niedzieje

nie wiem oco ci chodzi wsumie ale zawsze jak wlaczysz naped to lekko szarpnie czy przychamuje i potem jedziesz dalej i sie nic nie dzieje

i niewiem poco mechanik do ursusa potrzebny jak tam nic skomplikowanego nie jest

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tyj123    0

wała napędu działa ale przód nic nieciągnie próbował z drugim ursusem go przeciągnąc a po włączeniu napędu koła przednie wcale nieprzekręciły

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty
wała napędu działa ale przód nic nieciągnie próbował z drugim ursusem go przeciągnąc a po włączeniu napędu koła przednie wcale nieprzekręciły

Wał napędu zawsze się kręci jak jedziesz. Nawet bez włączonego napędu. Może w przodzie w napędzie nic nie jest, mogło coś się stać np. jakiś tryb pękł przy początku wałka. Sprawdź czy np. coś nie charczy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tyj123    0

ja sie zbytni na tym ursusie nieznam dlatego sam sie niebiore do roboty i zawsze biore mechanika 1212 sam naprawie ale tego nie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Arek    113

A jaki masz przebieg? Może nie działać rozdzielacz załączający lub sprzęgiełko się ślizga. Jak próbowałeś się przeciągać to przód stał w miejscu a wał napędowy się kręcił czy też stał ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wojtek    3

pewnie sie zepsuł elektromagnez, rozkrec go i wsac gwoździa i powinno wtedy scisnąc tarczki, cygi tez mial zawsze z tym problem bo cigle sie to psulo i wkoncu przerobił na linke

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Arek    113

No to bez rozkręcania przedniego mostu się nie obejdzie. Możliwości jest kilka: albo poszedł dyfer albo wałek atakujący albo półoś albo satelity w przekładni planetarnej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Arek    113

Dopóki nie będzie wiadomo co wysiadło nie można stwierdzić kosztów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kostek    3

to ci duzo powiedzieli jest to ursus wiadimo koszty napewno beda n ie wielkie jak ma sie ciagnik co ma 160 koni to i powinno stac na remont ;) moje zdanie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tyj123    0

jest mnie stać ale mam jeszcze jeden ciągnik do remontu JD3130 a tam będą większa koszta coś mi sie wydaje bo on wcale niezapala

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×