Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 25.10.2013 o 09:31, ziom343 napisał:

Powiem tyle ,że oni z chłopa głupka robią i płacą najniżej jak się tylko da , bardzo często nawet się za uprawę nie zwraca a co mówiąc dopiero o zysku.

ale pytanie było trochę inne i prosimy o odpowiedz bo chcemy was traktować poważnie

Opublikowano

Witam, oczywiście wypowiedzi związane z archeologią w temacie szkód łowieckich są wskazane ale pod warunkiem, ze dziki zniszczyły wykopaliska archeologiczne. Wracając do tematu. W rozporządzeniu jest niesamowity zapis o zgłoszeniu w ciągu 7 dni od wystąpienia szkody. Czyli muszę raz na tydzień jechać i ogladać stan upraw? Sarny zgryzły mi 5 ha rzepaku, oczywiście koło powie, że za późno zgłosiłem itp itp. Jak to w praktyce wygląda?

Opublikowano

Co zrobić z faktem, że koło łowieckie nie szacuje szkód w odpowiedzi na moje podanie o szacowania. Jeśli już oszacuje potem jest przepychanka o dostarczenie końcowego protokołu szacowania. Na pieniądze czeka się 3 miesiące. Jest możliwość wzięcia jakiegoś rzeczoznawcy na własną rękę ? Słyszałem coś kiedyś o rzeczoznawcach z SITR. Kto miał podobne problemy ?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez adikpl1
      Już niedługo będą prowadzone zbiory kukurydzy i jak zawsze pojawia się ten sam problem. Jak sobie radzicie z dzikami w kukurydzy? Czy jest ktoś odpowiedzialny za to że niszczą nam kukurydzę? Czy można uzyskać jakieś rekompensaty?
    • Przez MarcinAG
      Cześć,

Bardzo proszę wszystkich forumowiczów o pomoc. Właśnie piszę pracę na temat "Czynniki negatywnie wpływające na rozwój gospodarstw rolniczych w Polsce"
      Czy możecie podzielić się własnymi przemyśleniami na ten temat. Uwagi będą bardzo cenne.

Dziękuję za każdą wskazówkę.
    • Przez Franke
      Muszę uzbierac ok. 400 zł w przeciągu miesiąca. Macie może jakieś pomysły.
      Pomóc sąsiadom nie pójdę ponieważ razem z bratem i mamą prowadzimy gospodarstwo i zawsze jakaś robota w domu jest.
      Z góry dzięki za propozycje.
      Pozdrawiam
    • Przez mantas
      Mam na myśli kupowanie młodych byczków, odchowywanie i sprzedawanie, jest to opłacalne czy nie?
      Jak ktoś coś wie to proszę pisać, i proszę o pomoc w rozpoczęciu takiej hodowli
    • Przez Mat
      Witam.

Przedstawię moje pytanie z jakim się borykam.

Wybieram się do pracy i idę na rozmowę lecz umowa będzie o pracę.

A dostałem dzisiaj drugą ofertę, tyle że musiał bym założyć własną działalność gospodarczą. A pytanie moje brzmi. Jeżeli w przyszłości bede chciał się starać o młodego rolnika (2,3,4 lata) to będę mógł złożyć wniosek prowadząc prywatną działalność gospodarczą?
      Obecnie nie mam żadnej ziemi na siebie. Ale składając wniosek nie bedzie problemu z jej przepisaniem. Chodzi mi jedynie o tę zależność czy prowadząc działalność gospodarczą bede mógł bez problemu starać sie o młodego rolnika czy też trzeba będzie rozwiązać ją?
      Bo również myślałem nad wnioskiem o dofinansowanie z urzędu pracy iż w chwili obecnej jestem bezrobotnym. Lecz korzystając z pomocy urzędu nie bedę mógł potem z młodego rolnika.

Czekam na odpowiedzi i z góry dziękuje.
      Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v