Skocz do zawartości

Polecane posty

lukaszb    0

Witam ostatnio coś się dziwnego stało z panelem ehr a mianowicie: Podczas oranie opuszczam pług i na pokrętle mam nastawione 8 i pług wchodzi normalnie w ziemie nagle opuszcza się strasznie głęboko i muszę pokrętłem przesterować na 5 i jest ok .Przy następnym opuszczeniu czasem jest ok a czasem znowu muszę zejść pokrętłem na 9 . Często dostaje jakiejś głupawki ze podnosi i opuszcza a kontrolki góra duł migają na przemian bardzo szybko i muszę przekręcić pokrętłem i miedzy 6 a 8 niema żadnego odwzorowania podnośnika dopiero gdy zejdę poniżej 8 lub 5 to kontrolki się uspokajają . Myślę że to chyba uszkodzony jest potencjometr słyszałem ze ludzie jakoś je czyszczą proszę o pomoc i jakieś wskazówki . Pozdrawiam !!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

lukaszb    0

Ustawienia pokrętła nic nie dają . Te sworznie to drogi interes ? i gdzie można je kupić .

Wydedukowałem że są to te przy cięgłach na dole co idą do nich przewody ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
radmzes    40

Witam podłacze się pod temat bo mój problem też dotyczy EHR, a mianowicie podczas orki na równym terenia pług ładnie utrzymuje głębokość natomiast na wzniesieniach wychodzi z ziemi a potem znów wchodzi. W czym może tkwić problem. Dodam ze to jest MF 3645 pług 4 skibowy obrotowy Frost. w Galerii są zdjecia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
radmzes    40

Tzn. Jak przygasa? Normalnie pracuje silniczek. Tak dokładnie na czubku jest tylko ten problem. Mi się wydaje, że nie powinien wychodzić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Michalc355    99

Jak ciągnik zaczyna przygasać to ehr wyciąga maszynę troszkę a jak się wkręci na obroty to opuszcza, masz ustawione pływanie?, a poza tym na czubkach to myślę że to normalne że wychodzi jak wjeżdżasz na szczyt to wiadomo że maszyna idzie w jednej linii z ciągnikiem i ehr nie ma czasu zareagować. Przy pługu masz otwór podłużny do łącznika żeby właśnie w takich przypadkach pług nie wyskakiwał na górkach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pawel1234    1

Witam ma podobne objawy z ehr-em ze jak sie zagrzeje ciagnik to kontroli np podczas orki tak jak kolega wyżej pisał "szaleja" migają na przemian i jak podnosze pług to raz podnosi wyżej a raz niżej gdy juz podniesie do ustawionej wysokosci to słychac ze pompa dalej podnosi i kontrolka takze pokazuje ze podnosi chociaż pług jest juz podniesiony . I mam take pytanie czy jest sposób jakis zeby sprawdzic czy to napewno winna wyrobionych sworzni uciagu bo jesli mam wydawac kase to chce byc pewien ze to pomoze :) Z góry dzięki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
radmzes    40

,,Members" Mi się wydaje że to nie jest normalen, że płóg wychodzi sobie na wzniesieniach powinien utrzymywać jednakowa głębokość orki. Właśnie kiedy ustawie na pływający to nie ma różnicy tak jakby to wgl nie działało, ale wymieniam pompę teraz i zobaczę co się zmieni. Bo pompa siadła i praktycznie miała o połowe miejsze cisnienie, jak chciałem podnieśc płóg to musiałem na pełnym gazie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Michalc355    99

Pawel- pokazuje że podnosi bo przełącznik masz dalej ustawiony na podnoszenie, przestaw go w pozycje neutralna i zgasną, kontrolki migają bo ciągnik ma ciężej a raz lżej ty tego nie dostrzeżesz ale komputer tak, podnosi ci raz wyżej raz niżej - pokrętło masz ustawione ciągle na tą samą wartość? być może masz problem z przełącznikiem tak jak u mnie że nawet może sam opuścić może drżeć itp.(chyba coś nie łączy bo jak poruszysz nim w jakimkolwiek kierunku to podnośnik reaguje) ale przełącznik do dołu i podnoszenie jak i opuszczanie największym pokrętłem i jest ok.

Edytowano przez Michalc355

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pawel1234    1

Michalc355 z ta pozycje neutralna tak teraz bede musiał robic ale dziwne bo zawsze podniósł do okreslonej pozycji to wyłączał sie ale z tym to da sie przezyć. A co myslisz ze tez moze byc tylko problem z pokrętłem od wysokosci podnoszenia?? ze raz podnosi wyżej a raz niżej oczywiscie cały czas jest ustawiona ta sa wysokosc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mirro    209

Najczęściej okazuje się że winne są luzy na osi ramion podnośnika. Przez nie, krzywka źle steruje czujnikiem wysokości podniesienia ramion i w efekcie mimo podniesienia do końca, czujnik podaje sygnał że jeszcze nie osiągnięto zadanej wysokości. Kontrolka wskazuje podnoszenie a pompa wyje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×