Ceny materiału siewnego
-
Podobna zawartość
-
Przez Dansken
Witam, mam problem z owijaniem sie sianokiszonki na wałek i nie mam pojecia co moze byc tego przyczyna. Pierwsza bela wyszla idealnie nic sie nie owinelo pozniej juz byl problem;/ Dodam ze pokos sianokiszonki jest zwijany w tzw "warkocz" i nie nalezal to zbyt suchych, duzo w materiale bylo mleczu czy te czynniki moga rowniez powodowac utrudnienia? Miał ktos podobny problem w tego typu prasie?
Prosze o pomoc i sugestie jak rozwiazac problem
Pozdrawiam
Dansken
-
Przez bluedaver
witam...
z uwagi na fakt, że jestem leniwy i nie lubię dźwigać, wymyśliłem sobie, że w tym roku siewne zboże na pole będę ładował i transportował w big bagach, z których później podniesionych na turze rękawem będę wsypywał zboże do siewnika.
do dyspozycji przy tej pracy będę miał tura na c 360, zastanawiam sie jakiej wielkosci big bagi kupić, tak żeby pasowała wysokość podnoszenia do wysokości siewnika(mam famarol w zestawie z rolmkao)
praktykował ktoś jaka wielkośc big baga, jeżeli nie to jutro zabieram się za mierzenie....zastanawia tez mnie ile zboża wejdzie w big bag o wym. 90x90x65(jest niski i szeroki, a koszt to tylko 8,50za szt)myśle, że te będą idealne...jak uważacie..?
-
Przez MateuszJaszczyszyn
witam mam zamiar zakupić zestaw uprawowo-siewny fenix interesują mnie wasze opinie na temat tego zestawu jakie ma plusy a jakie minusy oraz rzeczywistą pojemność skrzyni zasypowej bo wydaje się mała w środku z całym systemem wysiewającym wątpię że ma 700L powierzchni zasypowej.
-
Przez koszos1
witam.
orientuje sie może ktoś jakie ceny nasion siewnych rzepaku w tym roku??
planuję zakupić 4 jednostki odmiany ANDROMEDA z Limagrain, a cena chyba ponad 800zł za jednostkę, a jak u Was
-
Przez ZSRCKP
Zwracam się z uprzejmą prośbą o wypełnienie ankiety dotyczącej stosowania kwalifikowanego materiału siewnego.
Ankieta jest anonimowa, wyniki posłużą do napisania pracy magisterskiej.
Dziękuję
https://goo.gl/forms/vGFaEEHuVLP8gGzB3
-

Rekomendowane odpowiedzi
Kierunek obrotu pługa
Co oznaczają skróty na opakowaniach nasion?
Claas Mercator 75