Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na podwórku 2400, pod obciążeniem schodzi do ok 2100 tak jak przemo pisze, młocarnia w okolicach 1000 obr/min zależnie od tego co dzieje sie za kombajnem i w zbiorniku

przemoo jak Cie mogę złapać żeby pogadać odnośnie tej tajemniczej dźwigni w 512stce na jęczmień ;)?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez pedro2
      Witam.

Tak jak w temacie, mam zamiar budować oborę i nie wiem jak zrobić szambo. Kolega podsunął mi pomysł żeby murować ściany w ziemi z bloczka betonowego, do zaprawy dać plastyfikator i na koniec izolbet od środka i teraz pytanie czy przepisy na to pozwalają?? Czy jest ściśle określony sposób wykonania i materiały?? Najlepiej by było zrobić z betonu, ale jest z tym bardzo dużo roboty (szalowanie z dwóch stron)
      Czy może wkopać gotowe zbiorniki, albo kręgi??
      I jeszcze jedno pytanie jaka pojemność na 33-35 DJP?? 80 tyś wystarczy?? Obora będzie uwięziowa na płytkiej ściółce...

Proszę o porady
    • Przez kamilo2277
      Na jakich obrotach młocarni w MF 187 kosić poszczególne zboża?
    • Przez spokofarmer
      witam temat był już poruszany ale nie dowiedziałem się wszystkiego wiec proszę o odpowiedzi : mam cielęta około 2/3  tygodni podaje im 3 razy dziennie preparat mlekozastępczy 1.5l na sztuke czyli wychodzi 4.5l dziennie na sztuke na litr wody daje około 125g preparatu . Jak juz napoję to podję im granulat z gniecionymi ziarnami kuku i owsem (i tu sie zastanawiam czy nie jedza tego za mło bo 3 razy dziennie i za każdym razem wyjedzą tylko garść a jeden to prawie nic nie ruszy) i teraz pytanie czy dobrze są karmione czy wszystko jest jak należy ? mam juz kupione siemię tylko nie wiem czy juz podawać no i kiedy zmieniac coś w dawkowaniu albo kiedy cos nowego dorzucić im do diety ? z góry dzięki za odpowiedzi ☺️

• Dodaj nową pozycję...
v