Sprawdź wspomaganie 8145 na AgroTesty.pl
Zetor 8145 Dane techniczne
Zetor 8145 1987-1990 Dane techniczne
-
Podobna zawartość
-
Przez chwiolas
Panowie sprawa wygląda tak: rano podniosłem podnośnik i za nic w swiecie nie mogę go juz opuścić. Dodam że chciałem kiprować przyczepę z tym podniesionym podnośnikiem i nie da się.
Czy coś sie zacieło?Bo pompa jest chyba ok,bo jak zgasze traktor to oczywiście podnośnik puszcza(tak się działo już od dawna-wiedziałem o tym) i po pewnym czasie opuści sie,ale jak tylko odpale traktor to podnosi sie spowrotem.
Pomoże ktoś????
-
Przez Papkin
Wie ktoś jak odpowietrzyć ten traktor, zgasł bo paliwo się skończyło,pompuje pompką ale to nic nie daje
-
Przez withanight
Witam.
W "moim" zetorze zaczynają się problemy ogólnie z hydrauliką.
Zacznę od Womu- załącza się, kręci jednak tylko bez obciązenia nie ważne co mu się podłączy - wom stanie, jak się reką podłaczony wałek okręci to czuć, że coś tam próbuje zakręcić ale nie daje rady.
Napęd- na rozgrzanym oleju (na zimnym chyba nie) sam się rozłącza , jak dotąt sprawa wyszła na jaw przy utopieniu się ciągnika tylnimi kołami na łące i podczas jesiennej orki
Trzecia sprawa- zółw/zając lub sprzęgło nie wiem co szwankuje- podczas ruszania w polu z opuszczonym agregatem/ pługiem ciągnik jedzie ale gwiżdże i "zapachnie" palonym sprzęgłem, wciskam sprzęgło daje trochę gazu i ciągnik przeważnie rusza, czuć takie wyrwanie do przodu jakby ciągnik coś trzymało i puściło. Można to porównać do przejścia ciągnika z zółwia na zająca.
Od czegoo zacząć , co sprawdzić ?
Czy ktoś mi może pomóc, doradzić? podesłać skan katalogu lub innej książki do tego modelu ciągnika? A może ktoś poleci znającego się na rzeczy mechanika z woj. wielkopolskiego?
Pozdrawiam
-
Przez Marcin91
Witam.
Mam pytanie odnośnie filtrów kabinowych w grubym dachu Zetorów modeli 8111-16145. Czy ktoś z was je wymieniał? Swoje wyciągnąłem, bo są w opłakanym stanie i nie wiem czym je teraz zastąpić. Szukałem w sieci takich, niestety nie znalazłem. I się zastanawiam czy nie zastąpić ich filtrami powietrza z jakichś samochodów ciężarowych o podobnych wymiarach (ewentualnie skrócić z długości) albo stworzyć z cienkich kątowników ramkę o wymiarach filtra i zastosować jakiś materiał żeby trochę oczyszczał to powietrze. Co o tym myślicie?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Same Explorer 80
Ursus C-360 3P