Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie do jakiego ciągnika założyć tura do 330 czy 360 to są moje 2 ciągniki w gospodarstwie chodzi mi o sterowanie linką ? odp

+ i -

czy pompa oryginalna da rade i tp

Opublikowano

Kolego, zakładając do C-360 będziesz miał szybko działającego tura (wydajność pompy) na mało zwrotnym ciągniku. zależy jeszcze do jakich prac chcesz wykorzystać tura jak ma pracować lekko to moim zdaniem szkoda trochę paliwa w C-360 wypalać skoro może tą samą robotę zrobić ciapek, ale jeżeli myślisz o ciężkich pracach to rób na C-360. ;)

Gość Zetek5340
Opublikowano

Załóż na ciapka większy do większych prac ciapulek będzie z nim śmigał jest krótszy jak C 360 to jak masz oborę ciasną to nim będzie lepiej manewrować przy wywalaniu np obornika

• Like 1
Opublikowano

Decyzje musisz sam podjąć bo robota 30-stką z turem to nie robota zresztą 60-tką też jest lipa ale napewno 60-tka w turze jest owiele lepsza no chyba ze strasznie zależy ci na zwrotności :) jedno muisisz wiedzieć ładowarki to z tych ciągników nie zrobisz a na 60-tce możesz chociaż w przyszłości rozbudować tura a na 30-stce to zawsze bedzie straszna zabawka ;)

Opublikowano

tur ma być do ładowania obornika oraz do ładowania balotów 120x120 ma byc na linkę czy lepiej na siłownik

jeśli na siłownik to czy oryginalna pompa wytrzyma w 330

ma pracować na 15 ha

Gość Zetek5340
Opublikowano

Musi u mnie w wiosce jest dużo ciapków z turami i użytkownicy nie narzekają i wcale żadnych pomp wydajniejszych nie zakładali anie nic nie przerabiali

• Like 1
Gość Profil usunięty
Opublikowano

Też mam przy c330 i pompa jest wystrczająca i chodzi tylko przy słomie 120x120. A do innych prac to zbytnio sie nie nadaje.

Opublikowano

Wg mnie siłownik zamiast linki jest o wiele ale to wiele wygodniejszy. I wcale nie wymaga żadnej lepszej pompy (ten akurat by na najbardziej zużytej pompie ciągle działał). To siłowniki od podnoszenia pochłaniają 90% całej energii.

Opublikowano

jak szukałem traktora to widziałem ładowacze na linke i siłownik jednocześnie :P Np. do obornika widły otwierało sie na linke, a do bel zakładało sie do nich siłownik, a zdejmało ten "zatrzask" do linki. Powiem szczerze że to nie głupi patent :D Bo obornik rzeczywiście lepiej sie ładuje bez siłownika do wideł.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez andrewk
      Witam, do sprzedania posiadam prawie nowe siłowniki do ładowacza czołowego T25 / C330 / C360 / MF 255.

Używane niecałe 7msc. 100% sprawne.

Specyfikacja techniczna:
      Długość siłownika złożonego 870 mm
      Całkowita długość siłownika po rozłożeniu 1500 mm
      Średnica tłoczyska 40 mm
      Średnica zewnętrzna siłownika 60 mm, mm
      Łożysko fi 25 mm ( otwór na sworzeń), mm
      Skok tłoka 630 mm
      Wyjście na króciec M18 x 1,5 M16 x 1,5( zewnętrzny gwint) mm

Cena 150zł/szt
      Koszt wysyłki 35zł/komplet

Zapraszam do zakupu

____________________________________________________________________________________________________________
      AgroDane.pl - portal poświęcony specyfikacjom maszyn rolniczych takich jak ciągniki rolnicze, kombajny zbożowe oraz ładowarki teleskopowe. Dane techniczne, porównania modeli oraz opinie w jednym miejscu. Użytkownik agrofoto wszystkim poleca tą stronę z całego serca

• Przez demon17
      Witam,
      Wiosna już nie długo, a starą unią nie idzie już orać... Panowie piszę do was z prośbą o pomoc w wyborze pługa. Na początek kilka faktów: Zetor 9540 obrabia głównie ziemię klasy IV-VI (przewaga V i może 1ha - III) na 25 ha. Na dzień dzisiejszy pozostaje do dyspozycji stara unia 4x40 zagonowa. Sieję coraz więcej poplonów i unia nie daje sobie rady więc czas na jakieś zmiany. Budżet na ten cel to okolcie 10 tyś. Z kamieniami bywa to różnie... 3 ha zakamienione reszta ok. Poniżej przesyłam propozycje jakie wpadły mi w oko.

http://allegro.pl/plug-4-skibowy-rabewerk-i7205241040.html#thumb/5
      https://www.olx.pl/oferta/plug-obrotowy-4-skibowy-rabe-werk-3-1-CID757-IDs9yrF.html

Kusi mocno:
      https://www.otomoto.pl/oferta/rabe-rabe-werk-plug-obrotowy-4-skibowy-azurowy-zabezp-non-stop-import-niemcy-kverneland-lemken-overum-unia-kuhn-ID6zBxOz.html
      ale czy jest wart tej ceny?

Liczę na waszą pomoc.
      Pozdrawiam,
      Jacek
    • Przez Nemo123
      Tak jak w temacie adaptacja do Fiata 90-90, 100-90, 110-90. Cena 1200zł. Częstochowa.
      https://www.olx.pl/oferta/adaptacja-tura-quicke-agram-trima-do-fiata-CID757-IDqN0hL.html#3d954f06d5
    • Przez andrzejda12
      Witam. Mam tura jedno-sekcyjnego który jest sterowany przez rozdzielacz ciągnika. Zamierzam go przerobić na trzy-sekcyjny ale nie wiem jaki sposób podłączyć drugi rozdzielacz do sterowania turem.Jeśli ktoś wie jak to proszę o pomoc.
    • Przez piotrp88
      Witam
      Kupię w rozsądnej cenie przedłużkę do tura na linkę. Jej gabaryty pozwalają jeszcze na wysyłkę kurierem, więc gdyby kupujący był skłonny to opakować w jakiś karton to odległość jest nieistotna. Kuriera zamówię.
  • Dodaj nową pozycję...
v