Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zbudowaniem maszyny do mieszania paszy takiej jak prawdziwy paszowóz tylko stojące do mieszania min (kukurydzy, osypki, słomy,siana innych dodatków) dla kilku krów. Najlepiej żeby to było na silnik elektryczny i trzeba pewnie będzie zastosować jakieś noże do cięcia . Jak myślicie da się coś takiego zmontować <_< ?? Jak macie jakieś pomysły to proszę o podzielenie się nimi :D

Edytowane przez bastek2210
Opublikowano

mariusz0209 dzięki za link szukałem czegoś takiego ale nic nie mogłem znaleść ;P To też jest dobry pomysł nawet lepszy od początkowego muszę zrobić coś takiego na podnośnik. Ciekawo ile to wyniesie. Potrzebna będzie przekładnia i sporo grubszej blachy...

Opublikowano

jeśli na podnośnik to zrób sobie na 4 poziome ślimaki z przeciwbieżnym uzwojeniem i załóż noże od oryginalnego paszowozu takie gwiazdki napęd przez przekładnię kątową a potem przez łańcuch na ślimaki. szybciej Ci wymiesza niż to z linku który Ci podałem

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez marioc14
      Witam
      Pytanie do użytkowników wozów paszowych ? Czym może być spowodowanyubytek oleju w przekładni hydrokinetycznej ? Czyżby przecieki pod slimakiem ale nic nie zauważyłem. 
      Pozdrawiam
    • Przez WojtekSprus
      Witam chciałbym zmienić dostawce koncentratu dla niosek nieśnichy 
      polecicie godnego do spróbowania dostawce ?
    • Przez Mikruss
      Jak w temacie Emily o poj. 2.5 m3. Więcej informacji i foty w linku.
      https://www.olx.pl/oferta/lyzka-paszowoz-emily-gav-omega-do-manitou-jcb-itp-CID757-IDvR69a.html
    • Przez rolnik2102
      Witam, czy jest ktoś z okolic Kalisza i kupuje płynny wywar gorzelniany do bydła lub by był zainteresowany kupnem? Osobiście bym chciał kupić tą pasze  tylko że muszę wziąć całą cysternę a aż tyle nie potrzebuje i szukam chętnych z okolic kto by był jeszcze zainteresowany kupnem tej paszy 
    • Gość
      Przez Gość
      Witam. Używacie dla cieląt powyzej miesiąca paszy gotowej z sieczką lub suszem z lucerny określanej jako "pasza TMR dla cieląt" ??Charakteryzuje się ona wiekszą zawartoscią włókna, przez co ułatwia przygotowanie do pobrania objetościówek w przyszłości.
      Na rynku jest kilka firm oferujących, np.VitTra, Biofeed czy DeHeus. 
      Jeśli ich używacie, moglibyście ocenić wyniki ich stosowania? Może jakies zdjęcia samej paszy? Koszty? 
      Ja używam jednej z nich, ale co dostawa to inaczej wygląda. Liczę na pomoc, z góry dzięki za odzew.
  • Dodaj nową pozycję...
v