Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zbudowaniem maszyny do mieszania paszy takiej jak prawdziwy paszowóz tylko stojące do mieszania min (kukurydzy, osypki, słomy,siana innych dodatków) dla kilku krów. Najlepiej żeby to było na silnik elektryczny i trzeba pewnie będzie zastosować jakieś noże do cięcia . Jak myślicie da się coś takiego zmontować <_< ?? Jak macie jakieś pomysły to proszę o podzielenie się nimi :D

Edytowane przez bastek2210
Opublikowano

mariusz0209 dzięki za link szukałem czegoś takiego ale nic nie mogłem znaleść ;P To też jest dobry pomysł nawet lepszy od początkowego muszę zrobić coś takiego na podnośnik. Ciekawo ile to wyniesie. Potrzebna będzie przekładnia i sporo grubszej blachy...

Opublikowano

jeśli na podnośnik to zrób sobie na 4 poziome ślimaki z przeciwbieżnym uzwojeniem i załóż noże od oryginalnego paszowozu takie gwiazdki napęd przez przekładnię kątową a potem przez łańcuch na ślimaki. szybciej Ci wymiesza niż to z linku który Ci podałem

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez matias941211
      Witam, kupię paszowóz 5-7 m3 w dobrym stanie technicznym najlepiej w woj. mazowieckim
    • Przez rekin19k
      Witam. Jak w temacie. Kupie paszowóz, wymiary wysokość max 2,4m, szerokość 2,25m. Najchętniej Sano 5m3. Może być uszkodzony. Pozdrawiam
    • Przez tjomek
      Panowie,  potrzebuję pomocy.  Mam byki rasy limuse, w wadze 300-400kg. Potrzebuję pomocy w przygotowaniu odpowiedniej paszy dla nich.  
      Posiadam:
      Mieszankę zbozowa
      Pszenzyto jare 
      Żyto 
      Sisnokiszonke.
      W jakiej proporcji mieszać zboża,  i co najlepiej dokupić jakie witaminy jaki dodatek aby dobrze przybieraly.
      Co polecacie?? 
    • Przez Halex
      Witam. Poszukuję posiadaczy paszowozu frasto. Chciałbym zdjęcie przedniego sensoru wagi oraz jaki kolwiek jego numer katalogowy 
    • Gość Mateusz2111
      Przez Gość Mateusz2111
      Witam chciałbym się dowiedzieć jaką stosować pasze dla warchlaków(25 kg-30 kg) do 120-130 kg . Obecnie stosuje na 1 tonę  250 kg jęczmienia, 250 kg owsa, 500 kg pszenżyta, 30 kg koncentratu z sano na szybki tucz i przyrosty są słabe trzeba hodować około 7-8 miesięcy. Szukałem podobnych tematów ale nie ma. Proszę o pomoc 
  • Dodaj nową pozycję...
v