Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam... Mój sąsiad (rolnik w podeszłym wieku) nie ma komu przekazać gospodarstwa więc chce je sprzedać... Ja chciałbym kupić jego ziemie ale on mi mówi ze bez budynków mi jej nie sprzeda... Nie potrzebne mi jego stare zabudowania... Co moge z tym zrobić...?

Opublikowano

srara obora z drwenianym stropem i 100 letnia stodoła

A ile mniej więcej mogą kosztować mnie te budynki...? On ma tak:

-stara obora

-stara stodoła

-mały chlewik

-prowizoryczna wiata

Opublikowano

jak 100 letnia stodoła w dobrym stanie to drewno sprzedasz jeśli nie jest spróchniałe gruz z innych budynków jako utwardzenie możesz wykorzysta lub sprzedać. A działka pewnie uzbrojona w wode i prąd to dobrą cenę za nią dostaniesz albo sobie zostawisz pod budowe np dzieciom.

Opublikowano

Kupić, rozebrać i sprzedać na działki budowlane. U nas we wsi jeden gość tak zrobił, kupił zabudowania na działce o pow. 80a, budynki rozebrał i podzielił tą działkę na 7 budowlanych.

Popieram, przy dzisiejszych (coraz to większych) cenach działek można na tym zrobić dobry interes. Sami kupiliśmy około 1,40 ha działki w centrum mojej wsi i jesteśmy dobrej myśli na przyszłość :)

Opublikowano

Kolego kupuj, jeśli budynki są faktycznie stare, z czerwonej cegły, to może powysyłaj ogłoszenie po konserwatorach zabytków. Oni są czasem zainteresowani zakupem starych cegieł. Ale po co i ile na tym zarabiają, i ewentualnie co jeszcze z tym robią cicho szaaaa :ph34r:

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez iseki
      Siema. Co sadzicie o tych budynkach?
    • Przez Ginterpol
      pierwszy raz coś takiego widziałem i jestem trochę zbulwersowany.. chciał bym wiedzieć czy ktoś ma też takie zastosowanie w swoim ciągniku.
      główny problem w tym że ciągnik jest z roku 2013 a opony ma założone z roku 2004(9 lat). nie będę pisał jaki sprzedawca/producent stosuje takie praktyki -zobaczymy jak się sprawa dalej potoczy- bo na oponach zaczynają pojawiać się pęknięcia. teraz proszę sprawdźcie przy swoich ciągnikach datę produkcji opony. (można ją znaleźć -najczęściej- po lewej stronie opony w jajowatym kółku czterocyfrowe oznaczenie, pierwsze dwie liczby to numer tygodnia, pozostałe to rocznik. często numer jest poprzedzony oznaczeniem XC . naprzykład XC(5012) co oznacza 50 tydzień 2012 roku.
    • Przez AKS
      czy mozna dac 5 - 6 letnie siano bydlo czy cos sie stanie ????
    • Przez pita272
      Witam mam do was ogromną prośbę poszukuje starych maszyn oraz ciągnik na których są widoczne ślady użytkowania Chciałbym stworzyć je w grze o nazwie Farming Simulator 2013 tak zwany fs13.Jak byś ktoś robił zdj to robic jak słońce nie świeci.I według tego:

-bok
      -przód
      -tył
      -jeszcze jedn bok
      -tylne koło
      -przednie
      -drugie przednie
      -maska od góry
      -tłumnik

Bardzo bym was prosił o te zdj i jak mozecie to poróbcie jakies zdj od siebie jak mozecie

Dzięki!!
    • Przez lukasz76
      Witam wszystkich.

Oglądałem niedawno kurnik w systemie tunelowym francuskiej firmy, właściciel zachwycony.
      Ciekawi mnie czy jest gdzieś taki obiekt dla świnek i co najważniejsze jaki to koszt.
      Budowla prosta i wydaje się tania: rusztowanie jak tunel foliowy, ocynkowany, kryty brezentem, zaizolowany
      wełną mineralną, szczyty z płyty warstwowej, ruszt pełny(u świń, bo kury mają ściółkę).
      Proszę o spostrzeżenia.
  • Dodaj nową pozycję...
v