Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak mi zapłacą za balota 120x120 taka cenę jak za te kostkę to niech biorą ile chcą, od sąsiadów odkupie sobie za 1/4 ceny..

Ceny które tutaj podajecie wydaja się być wręcz absurdalne...

Opublikowano

jak ktoś chce kupić słome okolice sokołowa pod ma 60 belek 120x120 robione claas przeżytnia po 65 zł

Opublikowano

witam planuję w roku 2012 zebrać na sprzedarz słomę. możecie mi napisać ile belek może być z 1 ha pszenżyta grenado (około) i ile się płaci za belowanie bo tak jak widze to płacą za belke słomy 50 - 60 zł i jestem ciekaw czy coś z tego się zarobi

Opublikowano

piotrjako ja w tamtym sezonie prasowałem na sprzedaż ale żyto to wychodziło mi 15 szt/ha a pszenżyta nie wiem.Ja brałem 14 zł/szt za prasowanie jak ktoś chciał i jak miałem czas.Zeby zarobić to trochę trzeba tego narobić ja o dobrym zarobku mogę powiedzieć jak przekraczam 1000 szt, oczywiście każdy ma swoje potrzeby ale myśle ze możesz dobrze zarobić w tym roku bo cena słomy jest prawie 2 razy wyższa niż w tamtym ja też będę ruszał w tym sezonie. Na dzień dzisiejszy mam zamówień na 1800szt i zaklepane mam 350ha słomy:)

Opublikowano

@RadikRenault dzięki za info i masz racje rozmawiamy o innych ilościach :D u ciebie będą prawie 100 razy większe. u mnie jak jeden transport się zbierze to będzie dobrze :D te 14 zł/ szt to pewnie się zmieni bo paliwo poszło do góry, jeszcze raz dzieki i pozdrawiam w Nowym Roku

Opublikowano (edytowane)

WIELKOPOLSKA. Dzisiaj sprzedałem baloty 120*120 jeden transport 40 sztuk i za tydzień jeszcze jeden i koniec za 50 zł balot ok 300 zł/tona, rolnik sam przyjechał i zaladował. Siano po 70zł za 120*120. Mam już tylko 100 bali siana.

Edytowane przez david697
Opublikowano (edytowane)

no u nas po tyle chodzi bo wiadomo jaka słoma w tym roku była. Słyszałem że niektórzy nawet po 80 płacą bo nie mają nic a krów cała obora. jak kolega ogłosił w lokalnej gazecie która wychodzi w czwartek to w nocy ze środy na czwartek mial ze 20 telefonów i następnego dnia już stodoła była pozamiatana

160 zł to nie wiem kto im sprzedaje

Edytowane przez lukaczmarek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v