Skocz do zawartości

Polecane posty

muoodyy    2

witam. mam taki problem iż gdy przekręce stacyjke to wskaźnik temp idzie odrazu na maksa do góry tzn na czerwone. nawet gdy silnik jest nie odpalany przez kilka dni. co jest przyczyną? prosze o pomoc :/. jesli to czujnik to gdzie on jest zamontowany?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
locke    291

Zobacz kabel co idzie do czujnika bo pewnie spadł i masy dotyka.Albo czujnik jest do wymiany.Ale najpierw zobacz kabel :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mtracz    71

Szukaj w kolektorze wodnym.

Odczep z czujnika przewód i zobacz czy wskaźnik opadł, jak tak to czujnik.

Jak wskaźnik nadal będzie na max to odczep przewód od wskaźnika. Może być przetarty i łączy do masy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

pawlo36    5

ten model nie ma kolektora wodnego a czujnik jest na przodzie głowicy w narożniku wkręcony od góry niedaleko pierwszego wtrysku, jak masz klime to go za bardzo nie widać bo jest schowany za sprężarką

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
muoodyy    2

znalazlem go. tylko tak jak koledzy pisali do niego nie idą 2 kable tylko jeden a mase daje pewnie sama głowica. takze popoludniu bede patrzyl co z nim i czy jak go odlacze i przeczyszcze styki to bedzie cos lepiej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
muoodyy    2

a wiec sprawa zrobiona. padł czujnik temperatury. gdy odlaczylem go to wskazówka zostala na swoim miejscu a gdy go podłączam to odrazu leci wskazówka do góry... tak wiec jest ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez micro16
      Panowie wiecie jak zamienic mile na km/h (dodam ze jest komputer na slupku), I co moze byc ze kierownica ciezko chodzi szczegolnie na niskich obrotach na wyzszych jest lepiej ale to nie jest to, czy to juz orbitrol bedzie padal czy jeszcze idzie cos podregulowac ???
    • Przez traktor102
      Tak jak w temacie. Jak podłączyć zegar temperatury wody MTZ do C-360. Proszę o szybką odpowiedź.
    • Przez ZUL
      Witam.
       
      Szukałem po tematach podobnego wątku ale niebyło konkretnych odpowiedzi.
      Ja mam taki problem kupiłem nowy zegar i czujnik, zamątowałem i zegar pokazywał tylko do 40 stopni to kupiłem drugi czujnik to zegar pokazywał cały czas 120 stopni, już mi ręce opadają doradzcie mi coś, ciągnik to ursus 902.
    • Przez VladimirT-25A
      Witam mam problem otóż kupiłem nowy czujnik to temperatury i nie działa prawidłowo po założeniu i odpaleniu ciągnik pochodził 2 minuty a na zegarze 120 i moje pytanie co to może być na starym czujniku tego nie było z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi Pozdrawiam
    • Przez Arto96
      Witam.Mam problem, a mianowicie zaczęło się od poprzecinanych kabli przez mysz która dostała się do kierownicy kombajnu. Po ściągnięciu kierownicy i uporządkowaniu kabli wszystko oprócz wskaźnika paliwa i temperatury wody wróciło do normy. Chociaż nieszczęsna mysz popsuła też przełącznik świateł którego nie mogę nigdzie dostać i mam teraz polski zamiennik na dwa kable i gdy włącze światła to na zegarze podświetla mi się lekko kontrolka awaryjności wytrząsacza drugiego od góry. Nie wiem czy to jest jakiś lewy prąd, czy słaba masa czy co ? Chociaż teraz najbardziej mi zależy aby naprawić wskaźnik od temperatury wody Lecz nie wiem co to może być czy brak prądu czy popsuty czujnik ? Poradźcie

×