Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

nie wiem jak z c360 ale do t25 jak załorzy się tur to nie będzie w pełni sprawny będzie podnosił się cały tur ale np.widły będą nieruchome albo na odbrut chyba że pozbędziesz się podnośnika bo ma za mało przewodów ciśnieniowych.

Po jedno piszesz jak kura pazurem a po 2 jeszcze bez sensu jak to rozszyfruje. Bo trzeba mieć pojęcie jak podłączyć. Musisz w oryginalny obieg pompa-rozdzielacz wpiąć rodzielacz tura. Po prostu z pompy trzeba puścić przez rozdzielacz tura a od tura pociągnąć do oryginalnego w ciagniku a z tamtąd normalnie wraca do zbiornika i mozesz używać podnosnika, wyjsć hydraulicznych i tura naraz aż olej ci sie skonczy :D

Jak zdrowa pompa to da rade chyba że wyeksploatowana to wstaw wzmacnianą NSZ 14 lub 16

Sam będę pewnie montował bo troll to porażka wyrwany zaczep 2 razy a w rozrzutniku na górach cos nie ma ochoty wspólpracować :blink: Jak równe to moze byc ziemia ruszona i pójdzie przyjdzie przeklęta góra i lipa. troll pracuje aktualnie z MTZ a malutki rozrzutnik dyga no lepiej dla niego ale czas na zmiany bo czy będzie mokro to 4x4 i jazda

Edytowane przez UrsusCzesio
Opublikowano

Jak kolega wyżej napisał wszystko da się zrobić bez żadnego wyłączania podnośnika :rolleyes:

Gdybym ja miał wybierać między c360, a Ruskiem, to wybrałbym bym Władka- bo:

- do tyłu/ przodu zasuwasz migiem (zwłaszcza w wersji z rewersem)

- jest napewno zwrotniejszy od c360

- mało przy tym spali

- a kwestia lekkiego tyłu to żaden problem- można do tylnych kół dokręcić obciążniki i już masz wagę większą

- wspomaganie można do Ruska za 300zł zrobić :lol:

Opublikowano

Nie rozsmieszaj mnie, wladek lepszy do tura od c-360 :lol:

Sąsiad ma tego zubronia to jest to samo co wladek tylko wiekszy silnik, naped i lepsza kabina, i jak neped mu padnie to mimo obciąnikow nie ma jazdy, jak u niego wywalałem obornik to sam sie dziwił ze c-360 tak dobrze idzie

Opublikowano

jasne że c-360 jest lepszy do tura ma większą moc, masę i będzie się lepiej spisywał od władka a te obciążniki na kołach aż tak wiele nie pomogą bo co to jest te max 200 kg a zmiana biegów w c-360 nie wygląda tak strasznie przy turze to wiem bo miałem kiedyś c-360 z turem

Opublikowano

zależy jakie ktoś ma potrzeby, bo jak tur będzie rzadko używany to do T25, a jak często i na różnym terenie to zastanowiłbym się nad C-360, biegi możesz przerobić, żeby było wygodniej tak jak ma kolega @Ursusc385... ogólnie i ten ciągnik i ten jest dobry do tura, jeden i drugi ma swoje + i -, ale jak często będziesz go używał to tylko i wyłącznie do C-360 :rolleyes:

Opublikowano

do lzejszych zadań T25 jak ktoś robi 10 ha słomy w okrągłe baloty to starczy T25 czy ma pare rozrzutników gnoju. jak ktos ma pare ha sianokiszonki to c-360 A jak ktos ma 100 ha to ani tym ani tym bym nie chciał

Opublikowano

Mam C 360 i władka z turem.Nie wyobrażam sobie innej konfiguracji.Mój T25 jest opuszczony,

oponki 12.4 radialki,pompa nsz 16,balast i śmiga jak szalony.Dziękuje gdybym miał ruskiem z

rozrzutnikiem w polu jeździć,mam dużo mokrych miejsc.

W zeszłym roku kładłem baloty słomy i też władek dał rade na piątke

Opublikowano

z pewnościa 360 jst do tura lepsza moja rada jest taka sam mam t 25 z turem i świetnie sobie radzi z sianokiszonką nieraz ma problem jak zielony balot a słoma czy obornik spisuje się świetnie szybko się ładuje i robota idzie jeżeli robisz mało sianokiszonki to zakładaj na t 25 pomyśl też o paliwie 360 w turze spali dwa razy więcej co władek... :blink:

Opublikowano (edytowane)

A skąd wiesz, że ma obornik?

Kolego @spioch25 napisz do czego miał by służyć bo inaczej ciężko doradzić.

Ja napisze Ci, że na T-25, bo tak i wybieraj. Nic z takiej dyskusji nie wynika.

Edytowane przez razor275
Opublikowano

teoretycznie lepiej do c 360 wiekszy mocniejszy ale pytanie na czym ci zalezy ( np . jak bedziesz wywozil obornik jakie masz warunki przy pryzmie jaki masz rozrzutnik itp )