Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sami widzicie wszyscy jak jest jesli nie weźniemy spraw w nasze ręce to sie nic się z ubojem rytualnym nie zmieni. Chyba nie ma innego wyboru jak strajki. Najlepszym sposobem nad przywróceniem uboju rytualnego byłoby blokowanie kilku ważnych szlaków komunikacyjnych w kraju w tym kolejowych do skutku. Blokada Pendolino odbilaby się szerokim echem byłaby to ogromna utrata wizerunku rzadzących. Wtedy w końcu może coś by sie zmienilo. Inaczej mozemy sobie debatowac i złościć się, że nasza ciężka praca idzie za marne grosze. Będzie akcja z naszej strony moze doczekamy się w końcu reakcji rządzacych na nasze problemy. Górnicy ostatnio coś tam dla siebie wywalczyli. W końcu nie prosimy o jałmużne tylko o to, żeby durne prawo nam nie przeszkadzało. Niby w kwietniu ma zdecydować o tym UE ale jeśli wyrok bedzie niekorzystny to miną kolejne miesiace a my w dalszym ciągu będziemy ponosic straty. Ludzie ile można to jeszcze znosić?!

• Like 2
Opublikowano

Ciekawe co jutro wymyślą geniusze od konstytucji ? Pewnie znowu przerwą do stycznia bo już myślą o świętach , gdzie pojadą się pobyczyć kiedy my będziemy je spędzali przy codziennych obowiązkach .

Opublikowano

To głosowanie i zezwolenie na ubój rytualny ma być jak wspomniano na potrzeby gmin żydowskich. Nie ma mowy o zgodzie na masowe ubijanie w celach sprzedaży za granicę. Glosowano tylko po to, żeby nie wyszło, że Polska jest nietolerancyjna dla mniejszości religijnych, zwłaszcza żydków.

Opublikowano (edytowane)

Nie rozymiem jak to ubój dla zydow ktorzy przebywaja w polsce???moim zdaniem na cene dobra nie ma co liczyc max 7+wat bo za duzo problemow z swinmi i mlekiem

Edytowane przez nikolas29
Opublikowano

Tak to wygląda. Ostatnio gdzieś o tym czytałem i jak jest napisane ubój na potrzeby gmin żydowskich. Kilka rzeźni może i będzie lepiej płacić jeśli będą mieli jakieś kontrakty czy zamówienia  a reszta wykorzystuje sytuację i płaci jak chce. Ubój to tylko wymówka, bo jaką masz pewność, że zakłady płacąc Tobie po 6,5 nie sprzedają tego dalej za 8 czy 9?

Opublikowano

Nie rozymiem jak to ubój dla zydow ktorzy przebywaja w polsce???moim zdaniem na cene dobra nie ma co liczyc max 7+wat bo za duzo problemow z swinmi i mlekiem

i do tego dużo się na "opasy" nastawiło i nastawia.

Opublikowano

Teraz trzeba cierpliwości to co zepsuto przez te 2 lata nie da się tak szybko nadrobić jeśli uda się podpisać nowe umowy z krajami muzułmańskimi będzie poprawa na rynku i cena też powinna się zmienić. Polska ma wyrobioną markę jeśli chodzi o jakość mięsa wołowego ale walka o rynek zbytu zacznie się od nowa.

Opublikowano

Trzeba będzie zawalczyć ceną, ale jak zwykle kosztem rolnika.

Opublikowano (edytowane)

Jako hodowca bydła mięsnego i gęsi owsianej jestem za ubojem  rytualnym ponieważ eksport takiego mięsa do tak zwanych " zydkow" zwiększy był się, co w rezultacie prowadzi do poprawy ceny np. z 8zł za kg do 12 zł za kg jak i wołowego i gęsiego  rznica jest ogromna.A obrońcy praw zwierząt  tak zwani "zieloni " czy "animalsi" niech schowają się w rospudzie i nie wtrącaja sie bo tak naprawde zaden z nich nie wie jak duzo pracy trzeba włozyc  by uhodawac jałówke czy byka 700 czy 800+, a juz niemówąc o gęsi(6kg i wyzej) . Ale tez jestem człowiekiem choci kazde zwierze czy byk,koń czy jałówka ma u mie imię i idzie na ubojnie  jest mi szkoda, ale to tylko zwierze a śmierć to śmierć.

Edytowane przez Blaszka93
Opublikowano

a ch*j z takiego zakazu jak i tak bydło pojedzie do Niemca na rytualny,i każdy dobrze o tym wie