Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cisza jest w mediach i to bardzo dobrze Jak ktoś chce się dowiedzieć coś o dyskusji w Sejmie na temat uboju to wejdźcie na stronę Sejmu - zakładka Prace Sejmu- zakładka Posiedzenia Sejmu - zakładka Stenogramy z posiedzeń Sejmu i otwórzcie plik w pdf z dnia 28 maja i na stronie 57 zaczyna się dyskusja na ten temat

Opublikowano

Czasem sie zastanawiam, w jakim glupim kraju my zyjemy. Ci wszyscy, ktorzy tam protestuja przeciwko ubojowi,powinni zrozumiec , ze nawet jak u nas bedzie zakaz, to nasze bydlo i tak nie bedzie '' szczesliwe". Polacy produkuja bardzo duzo wolowiny, wiec, Kupia ja np Niemcy, chetnie odkupial nasze krowki i tak sprzedadza Zydom, ktorzy i tak wezna je na uboj rytualny. Wiekszosc myslacych panstw patrzy na swoje interesy. Bo kto na tym zarobi? inne myslace kraje, a polski rolnik zdechnie z glodu, nie stac go bedzie na kupno lekow,czy chleba dla dzieci.

Opublikowano

Tak jest panowie w Polsce zakaz a na zachodzie już jest to humanitarne. Paranoja. Niemcy lub inni kupią od nas za grosze i sami zjedzą, a swoje wychowane na GMO i innych świństwach sprzedadzą za wielokrotność tego co nam dali. Nikt w tym Państwie nie dba o nasze interesy.

Opublikowano

Ja to nie rozumiem jednego. Byki są moje, a o ich losach ma decydować banda eko-oszołomów pod sejmem i kilku w nim? Śmiercią humanitarną jest śmierć tylko ze starości lub z powodu jakiejś choroby. Niech zrobią ankietę wśród ludzi hodujących bydło mięsne i opasy, a nie kilkunastu płaczków (z czego pewnie większość z miasta) naoglądało się filmików na youtubie, byka na oczy nie widzieli, gnoju od nich nie wywalali, i to ONI decydują o opłacalności naszych hodowli. Paranoja w tym kraju. Niemcy się z nas śmieją.

Opublikowano

Marszałek Sejmu przeniosła na następne posiedzenie Sejmu głosowanie nad wnioskiem o odrzucenie projektu ustawy w I czytaniu Następne posiedzenie Sejmu trwa w dniach 24-26 czerwca

Opublikowano

Ale to na 100% nic nie będzie ruszone teraz tylko wszystko się już odkłada na wakacje.

Przecież nasi uczciwi, zapracowani posłowie muszą odpoczywać...

Opublikowano

W wakacjie bedzie glosowanie i powiedza ze nie wazne bo za mala frekfencjia (politycy na wakacjach) i przeloza na przyszly rok. Standard.

Opublikowano (edytowane)

Jakiś czas temu widziałem jakąś fundacje w telewizji działającą w sprawie uboju, może z nimi warto byłoby coś działac w tej sprawie. bo tak gadać o tym to można by bez końca a tu przydało by sie działać. Bo w kupie siła. Wygooglowałem ich i rzeczywiscie działają w tej sprawie http://www.wsparcier...boju-rytualnego

Edytowane przez bratekson
Opublikowano

Dziady z pis-u będą glosować przeciw i to nasze pisanie nic nie da.U mnie w regionie od cholery byków i w ogóle bydła a w wyborach do europarlamentu pis miał 60% poparcia bo prezes Kaczyński do kościółka chodzi sie modlić no to musi być dobry chłopczyk.no i jak tu ma być dobrze

Opublikowano

PSL olało wieś, teraz widząc spadek poparcia usilnie próbuje cokolwiek wskórać i poprawić swój zniszczony wizerunek.

Popiera przestępców i mafię.

Ubój jeżeli wynegocjują to nie dla Was tylko dla swoich ryjów przy korycie.

Opublikowano

Tak ja piszecie...... Gdyby PSL chciał dobrze dla rolnika to dzisiaj mówi krótko do PO ,, Albo głosujecie za ubojem rytualnym, albo koniec koalicji " a oni to mają gdzieś dzisiaj rządzą z PO jutro z PiS-em im to obojętnie byle przy korycie. Taka prawda, że najwięcej dla rolnika to zrobiła Samoobrona, choć większosć się z nim śmiała

Opublikowano

Te patałachy byka to widziały tylko na talerzu polanego sosem,jeszcze by Ci łajza wiecej narozwalała w oborze niż ten byk:)