Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
z tym nie kolczykowaniem to tez ciężko my tez świnie kolczykowalismy dopiero w klatce przed wyjazdem do rzeźni ale niedawno bylo spotkanie wlasnie z asf i od kwietnia bede kontrole i juz nie przejdzie
Gość marekfarmer
Opublikowano
10 godzin temu, krab1976 napisał:

ale jak to mozliwe ze minister jurgiel pozwala wprowadzac taki projekt pod obrady poslowi nie majecemu nic wspolego z rolnictwem panu czabanskiemu? to tak jakby jurgiel chciał zakazać produkcji czołgów a minister obrony nie był przeciw? To po co nam taki minister? kogo on broni? ekologów? asf już mamy to jeszcze zakaz uboju chcą dorzucić. To jak żyć Panie ministrze?

Ustawa  zakazująca  jest związana  z ochroną  zwierząt  czy  coś takiego  a Czabński  jest właśnie  od  tego.  Każdy  Poseł  ma prawo złożyć  do sejmu  ustawę.  

Opublikowano
9 godzin temu, Tomek55 napisał:

z tym nie kolczykowaniem to tez ciężko my tez świnie kolczykowalismy dopiero w klatce przed wyjazdem do rzeźni ale niedawno bylo spotkanie wlasnie z asf i od kwietnia bede kontrole i juz nie przejdzie

O wiele łatwiej i bezproblemowo kolczykuje się małe prosiaki , takie około 2 tygodni na przykład . Po co utrudniać sobie życie i męczyć się z dużymi sztukami ?

Opublikowano
to ja wiem że każdy może. ale dlaczego minister do tego dopuszcza. walczą z opozycją a tu taki pasztet od swoich. chyba chcą rolnikow zaprosic do stolicy
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, krab1976 napisał:

to ja wiem że każdy może. ale dlaczego minister do tego dopuszcza. walczą z opozycją a tu taki pasztet od swoich. chyba chcą rolnikow zaprosic do stolicy

widac co pis potrafi wykonczyc nas rolnikow

Gość marekfarmer
Opublikowano

Bo  mamy  Demokracje.  Opozycji  Projekt  taki sam jak Czabańskiego  leży  także  w zamrażarce  u  marszałka

Gość marekfarmer
Opublikowano

Ktoś kto głosował na PiS  powinien wiedzieć  że  PiS  opowiadało się za Zakazem uboju  więc  ja nie widzę  żadnej zdrady  PiSu 

Opublikowano
1 godzinę temu, rolnik34 napisał:

widac co pis potrafi wykonczyc nas rolnikow

Ztym wykańczaniem to bym nie przesadzał   bo wiele Programów daje szansę na rozwój na wsi przy okazji uwalniając od nieopłacalnej produjkcji wieś się zmienia a dla jednych zatrzymał się czas na Gierku

Opublikowano
na spotkaniach w mleczarniach przed wyborami twierdzili że popierali zniesienie zakazu a teraz nie. staszku to co proponujesz ? ASF wykańcza na Podlasiu trzode a ubój rytualny bydło i drób. wiesz co kiedyś jurgiel przyjechał jak namawiał na Andersowa przed wyborami do senatu i zaproponował hodowlę owiec. dobrze odpowiedział mu mój sąsiad Panie ministrze to że pan jesteś baran to nie znaczy że my będziemy hodować owce na nizinach.
  • Like 1
  • Haha 1
Gość marekfarmer
Opublikowano

Nie wiem kogo tam w mleczarni słuchałeś  ale na pewno nie nikogo z PiS  bo  w 2014 roku jak był  protesty nad przywróceniem uboju  Jurgiel  wyszedł do protestujących i jasno  powiedział że  PiS  jest  za  zakazem

Opublikowano

Czyli można spać spokojnie póki Jurgiel ministrem ? Ręczysz swoją głową że póki On to zakazu nie będzie ?

Gość marekfarmer
Opublikowano

Umiesz czytać   czy tak nie bardzo ???.  Do puki  ten ,,zły,, Rydzyk  będzie  bronił  Rolników  to  Nie  będzie  Zakazu Uboju  no chyba że niema  on takich wpływów  o jakich wszyscy mówią :) 

Opublikowano
marek potwierdził że PiS chce zakazać uboju rytualnego i jak jurgiel będzie to uboju rytualnego nie będzie. więc marek Staszek jak żyć co hodować jakieś pomysły co tam wyczytales w programie? z czego mamy utrzymać nasze gospodarstwa?
Opublikowano

To czyli co pro rolniczego proponują rolnikom . Bo póki co to coraz więcej tych " dyrektyw unijnych " wprowadzają ? Marek , a ten ubój to też dyrektywa ?

Gość ozzborn
Opublikowano
39 minut temu, marekfarmer napisał:

Nie wiem kogo tam w mleczarni słuchałeś  ale na pewno nie nikogo z PiS  bo  w 2014 roku jak był  protesty nad przywróceniem uboju  Jurgiel  wyszedł do protestujących i jasno  powiedział że  PiS  jest  za  zakazem

czyli jest za zakazem uboju rytualnego ? czyli zakaz bedzie wprowadzony ? 

Gość marekfarmer
Opublikowano

na 99%  nie będzie  wprowadzony  Zakaz Uboju  w PL

Opublikowano
PiS chce wprowadzić ale chyba się podzielili i część już się chyba wycofuje tacy jak marek. marek ale jaka alternatywa jak nie hodować bydła lub trzody lub drobiu. z czego żyć?
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Człowieku  weś się zastanów nad tym co  piszesz  Ubijane  Rytualnie  jest  3-30%  byków  Reszta  z ogłuszaniem.  Zakaz uboju Rytualnego  nie zakazuje hodowli bydła  jak i jego  zabijania z ogłuszeniem.   W 2013 -14 roku Był w Polsce  Zakaz uboju Rytualnego   i jak wtedy  żyłeś  ?????

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
24 minuty temu, marekfarmer napisał:

na 99%  nie będzie  wprowadzony  Zakaz Uboju  w PL

Jam jest też tego zdania

Gość ozzborn
Opublikowano
21 minut temu, marekfarmer napisał:

Człowieku  weś się zastanów nad tym co  piszesz  Ubijane  Rytualnie  jest  3-30%  byków  Reszta  z ogłuszaniem.  Zakaz uboju Rytualnego  nie zakazuje hodowli bydła  jak i jego  zabijania z ogłuszeniem.   W 2013 -14 roku Był w Polsce  Zakaz uboju Rytualnego   i jak wtedy  żyłeś  ?????

nie zakazuje hodowli bydła ale doprowadza do jej nieopłacalnosci, bo sprzedawac byki po 7zł to nima sensu ich trzymac i przy tym chodzic 

Opublikowano

Jeśli nawet wprowadza tonprzestaniecie płacić za te cholerne cielaki po ch*j wie ile i na jedno wyjdzie.cielak hf będzie 200 mięsny 500 i gitarą.albo hfy i za darmo będą dodawać.już tak było kiedyś

Gość marekfarmer
Opublikowano
11 minut temu, ozzborn napisał:

nie zakazuje hodowli bydła ale doprowadza do jej nieopłacalnosci, bo sprzedawac byki po 7zł to nima sensu ich trzymac i przy tym chodzic 

a w 2013-14 roku  Poco  przy tym chodziłeś  ???     chyba że jesteś  jednym z nowych ,, do płatowych  hodowców,, :)