Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ładowarke mam od wiosny. Od poczatku słabo paliła .Ostatnio został wymieniony akumulator ,uszczelniony uskład paliwowy i wiele innych. Dzisiaj zrobiło sie -7C chciałem ja odpalic i ładowałem jeszcze akumulator , popsikałem samostartem .Nic to nie daje , okręci 3 razy i koniec . Może to coś z elektryką ,Prosze o pomoc PILNA SPRAWA!!

Opublikowano

To teraz rozjaśnij trochę.

"okręci 3 razy i koniec" Co to znaczy więcej nie zakręci bo akumulator pada?

Pojawia się jakiś dym z komina?

Sprawdziłeś połączenia masy i przewodów do rozrusznika?

Opublikowano

jesli nie rozrusznik ,,aku itp ,, to wystepuja jesczce przypadki niedoskonałosci w ukladzie hydraulicznym i wowczas w momencie krecenia rozrusznikiem pompa hydro buduje cisnienie i rozrusznik nie daje rady znim walczyc i nie pokreci ,,, bywa i tak ,,

Opublikowano

Co do akumulatora to został założony wczoraj nówka sztuka, rozrusznik był sprawodzony dość niedawno , świece żarowe grzeją dym też się pojawia . Dzisiaj pożyczyłem prostownik z rozruchem i udało się odpalić . Ale tak i tak jest coś nie tak. Musze ten kabel od masy założyć nowy , kolega może mieć racje..

Zapomniałem alternator też był sprawdzony i jest ok..

Ona jeszcze kilka dni temu paliła może z małymi problemami ale paliła , a teraz na tym mrozie zaczął się ten problem..

Opublikowano

Jeśli rozrusznik, akumulator jest ok, przeczyściłeś przewody to można by sprawdzić hydraulikę. Jakim olejem jest zalana (skrzynia biegów i hydraulika) i kiedy był wymieniany ?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez kingway
      Witam , mam zamiar kupić ładowarkę i teraz pytanie czy Manitou czy Merlo ? Mnie ciągnie do Manitou i teraz czy skrzynia mechaniczna czy hydrostatyczna ? Na co zwrócić uwagę przy  kupnie żeby się nie wkąpać ?? Merlo znów  mają na pobliskim skupie i ile ona dostaje to naprawdę się dziwie ze jeszcze działa . Także proszę o opinie . 
    • Przez kolos87
      Cześć, potrzebuję porady na temat okładzin szczęk hamulcowych do fadromy Ł200. A mianowicie czy wie ktoś z Forumowiczów czy podchodzą z jakiegoś innego pojazdu w ludzkich pieniądzach? Nie ukrywam, że maszyna sumarycznie pracuje może 1-2 miesiące w ciągu roku. Dlatego szkoda mi jakoś bardzo inwestować w ten sprzęt, niemniej jednak hamulce się przydają.

A może zalegają komuś takie okładziny i chciałby się wymienić na kilka papierków z wizerunkiem odpowiedniego władcy?

Pozdrawiam!
    • Przez Tikuś
      Witam, 
      posiada ktoś może dokument jak skalibrować czunik przeciążenia w ładowarce Dieci?
      Pozdrawiam, Tikuś!
    • Przez Kierownik
      Witam. Szukam użytkowników tej skrzyni. Jak to się sprawdza co z czym się je?
    • Przez JakubPL
      Dzień dobry,
      mam problem z hamulcami w ładowarce JCB 526s, rok produkcji 1997r. Z tego co udało mi się ustalić to działają one na tym samym oleju co układ hydrauliczny od wysięgu, ramienia itd. Problem polega na tym, że pedał hamulca jest dość miękki i ładowarka nie zawsze hamuje po wciśnięciu. Czasem jest tak, szczególnie na rozgrzanej, że hamulce działają jak brzytwa. Natomiast przy zimnej ładowarce, dopiero po około 3 sekundach po wciśnięciu pedału hamulca. Dolewałem oleju do zbiornika bo było mało. Jednak po uzupełnieniu problem nie zniknął. Podejrzewam, że mogły się zapowietrzyć, czy ktoś miał podobny problem ? Wiecie może jak je próbować odpowietrzyć ? Dziękuje za odpowiedź. 
  • Dodaj nową pozycję...
v