Skocz do zawartości

Pług 4 skiby obrotowy do Jd 6830 140km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam potrzeboje plug o duzej wysokosci przestrzeni pod rama zeby sie niezapychal o dobrych odkladnicach do krycia i zeby lekko szedl,musi miec mocna obrotnice tak do 180km zebym pluga nierozciagnol na mocnej glinie i ilach

mysle o kunie multi-master 152 T na azurach i o v&n XSM tez na azurach+przedpluzki zebespieczenie kolek

kuna ma to leprze od v&n ze naraz ustawia sie pierwsza skibe i punkt ciagu

myslalem tez kupic plug vario ale jest spora doplata do tego ale jaki lux a akurat mam czesc ziemi mocne gliny ily czesc torfy gdzie mozna cala szerokoscia orac

ma ktos moze wyzej wymienione plugi?jak tak to niech sie wypowie jak kryje itp ogolnie jak sie nim pracuje

Opublikowano

Kuhn o ile się nie myle ma max rozstawienie na korpus tylko 45 cm, V&N ma 48 cm jak masz szerokie koła to moze warto wziąść pług szerszy.

ja mam Overuma i bardzo lekko idzie i polecam Overuma

Opublikowano

U nas spółdzielnia w tamtym roku zmieniła Overuma na Kuchna i teraz na Overuma nie chcą patrzeć. A do Kuchna teraz dokupili 6 skibę.

Z kolegą orałem Kuchnem to super krył, nawet bez przedpłużków, i raczej lekko szedł.

Kuzyn ma V&N , a ja mam KV i jak był u mnie i zobaczył jakimi ja lemieszami orzę, z dziobami, to powiedział że V&N na takich grubych to nawet by mu nie wszedł w ziemie. Orki u niego nie widziałem to nic nie mogę powiedzieć. Ogólnie jest zadowolony.

Mam Vario i super rzecz.Rozstawiam go na 55.

Ja kupowałem używkę i raczej schodzę z pługa.

Opublikowano (edytowane)

maromaro

Kuhn o ile się nie myle ma max rozstawienie na korpus tylko 45 cm, V&N ma 48 cm jak masz szerokie koła to moze warto wziąść pług szerszy.

ja mam Overuma i bardzo lekko idzie i polecam Overuma

Co ty mówisz kuhn ma rozstaw na 35 .40 .45 i 50 bo jestem posiadaczem kuhn multi master 112 i mam rozstawione na 50

Edytowane przez przemek121088
Opublikowano (edytowane)

kolega ma overuma cx wysokiego bo przeswit pod rama to chyba 1m i ma przedpluzki oraz odkladnice typu skandynawskiegoXXLi krycie jest najleprze jakie widzialem poprostu bajka tylko ze ta odkladnica ma za zadanie bardzo dobrze kryc i to robi ale kosztem kruszenia gleby i tu jest problem dlatego chem plug na azurach bo ma dobrze kryc oraz kruszyc ziemie

kolego to ze jest kolek na gline to nie zaden problem bo ja niemam kamieni a kolek wytrzymuje napur ziemi

a ma ktos z was vario jak to sie sprawuje bo ciagnie mnie do tego zeby dolozyc plug kupuje na prow to akurat

Edytowane przez Heniekii