Skocz do zawartości

agregat ścierniskowy z kultywatora?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Dzisiaj odwiedzając Grene napotkałem sie na gęsiostopy ( http://www.sklep-grene.pl/product_info.php/products_id/39425 ) i wpadła mi od razu myśl do głowy. Mianowicie chodzi mi o to czy tego rodzaju gęsiostopy można montować do zębów kultywatora? Już mam plan żeby niektóre zęby wymontować i rozstawić je tak aby pasowały pod szerokość gęsiostopek. Czy jakiś użytkownik już stosował takie rozwiązanie? Jak się sprawuje? Dobre mam rozumowanie? Tylko właśnie nie wiem czy da się je zamontować na kultywator? Maszyna miała by chodzić z Ursusem C-360!

Opublikowano

Jeszcze przed żniwami był taki temat jeden kolega chciał przerobić kultywator na ścierniskowca potem się pytali tylko już się nie odezwał czy zrobił i jak się sprawuje ,ja nie mam ścierniskowca a by się przydał jak widzę u sąsiadów fabryczny wysokie łapy a potrafi się zapychać a na takich niskich łapach nawet w dużym rozstawie to kicha a nie da się mieć ścierniska bez słomy czy chwastów a policz ile by kosztowały wysokie łapy plus mocowanie dopasowane do ramy twego kultywatora

Opublikowano

Ja posiadam taki kultywator z gęsiostopkami i powiem ze u nas zdaje to egzamin . Mam zamontowane 10 gesiostopek i 4 zwykłe łapy z przodu bo jak będzie sucho to gesiostopki nie bd chciały wchodzic.Efekt zadowalający tylko że te gesiostopki mają koło 15 cm. Ursus c 360 daje rade ale wiadomo głeboko nie zrobisz tym bo sie łamia łapki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v