Zaloguj się, aby obserwować  
Maxer

Brak świateł roboczych

Polecane posty

Maxer    1

Witam

Mam problem nie działają w moim Fendt'cie 510 C światła robocze oraz podświetlenie wyświetlaczy na desce rozdzielczej.

Na początku nie działały jakiś czas później znowu działały co najdziwniejsze przestawało to działać razem, nie podświetlają się przełączniki świateł roboczych, reszta podświetleń kabiny i światła działają bezpieczniki wszystkie dobre od tych świateł.

 

Spotkał się ktoś z czymś takim?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
locke    291

Pewnie jakiś przewód nie łączy przy styku.Musisz dostać się do kabli i zobaczyć co jest.


Siema :)
Sprzedam dwie felgi 18.3 R30 do kombajnu Bizon,Claas,Fortschritt i innych, ciągników Ursus,Zetor,Fortschritt i innych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
FINN    1072

lub ewentualnie jakiś bezpiecznik nie kontaktuje i raz łaczy raz nie... i takie potem mogą być skutki...


"Wielu internautów jest kundlowatych.Jedyne, co mogą, to anonimowo szczekać, podgryzać najwyżej kostki, bo wyżej nie sięgają. Jakby ich odwiązać z łańcuchów i kazać coś zrobić, to by nie dali rady." K. Jackowski
Skargi, wnioski i zażalenia, proszę kierować na PW i GG :)
 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Maxer    1

Tylko w jakim punkcie łączy się oświetlenie wyświetlaczy i światła robocze? Na bezpiecznikach są to inne miejsca.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
JD1052    89

Podświetlenie deski włacza się ze światłami postojowymi, swiatła robocze maja z tym tyle wspólnego, że załaczaja sie jeżeli załączone sa postojówki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Maxer    1

JD1052 chyba chodziło ci o światła mijania. Dzisiaj sprawdzałem o co chodzi i przy bezpiecznikach jeden kabel zasila światła robocze i podświetlenie deski jest to gruby niebieski kabel, i jakoś to się naprawiło jak znowu zginie to będę dalej szukał o co chodzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertuss    633

Jakąś instrukcje sobie spraw. ewentualnie poszukaj pzy bezpiecznikach. U mnie w mf ie są pod plastikami słupków do których przymocowane są zawiasy drzwi. Nie wiem gdzie są w fendzie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Maxer    1

Coś mi tak się zdaje że to może być włącznik świateł tylko nie wiem jak go sprawdzić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Maxer    1

Problem rozwiązany okazało się że jeden kabel od włącznika świateł się wysuną i nie łączyło, dzięki wszystkim za porady.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez MariuszSaby
      Witam
      Czy to jest normalne,że jak się włączy  tylny wałek wom , to na wolnych obrotach słychać grzechotanie ?? Oczywiście żadna maszyna nie jest podpięta czyli wałek nie pracuje pod obciążeniem .
    • Przez Miotrek
      Witam.
      Mam zamiar jechać oglądać fendta 514 i 512, jest ktoś w stanie wytłumaczyć jak sprawdzić błędy w ciągniku ? i przy okazji czy da się je ręcznie usunąć? i czy w ogóle da się sprawdzić te błędy.. z góry mile widziane spostrzeżenia co do oględzin takowych ciągników, na co zwrócić szczególnie uwagę , z góry dziękuje  
    • Przez krowiarz87
      Mamy Fendta 509 favorita z 1996 . Zastaniawiamy sie nad wymianią na 511 . Ta 509 ma orginalny tur fendta  .Posiadamy tez fendta 309 turbomatika farmera czy ten tur by pasował ? Czy ta wymiana sie oplaca ? Jesli ten tur nie bedzie pasowc ile za niego zawolać i czy  podnosi wartosc tej 509
    • Przez emilioo
      Witam, od jakiegoś czasu mam kłopot z odpaleniem sprzętu.  Podczas przekręcania kluczyka w stacyjce zdarza się:
      nie ma reakcji, ledwo kręci rozrusznik jak gdyby był rozładowany akumulator, kilka razy leniwie krętnie i się poddaje, strzela elektromagnes i nic się nie dzieje, żywo kręci rozrusznik maszyna odpala bez problemu. Akumulator standardowy Jenox 12V 145Ah 900A - zakupiony wiosną tego roku.  Napięcie na akumulatorze wynosi 13V. Zamieniałem aku, nie ma róznicy. Zamontowany mam hebel na masie, ale to nie ma znaczenia bo przed montażem było to samo. Po przekręceniu kluczyka pojawiają się informacje na tablicy, w koolejnym stopniu pojawia się lampka świec żarowych, w kolejnym uruchomienie rozrusznika. Nie ma reguły czy na zimno czy na ciepło. Nie kręci tak samo.

      Bezsensem jest grzanie świec po krótkim postoju więc dynamicznie przekręcam kluczyk do stopnia kiedy następuje uruchomienie rozrusznika.

      Rozrusznik był demontowany i sprawdzany u fachowca. Stwierdził, że jest sprawny. Po przekręceniu kluczyka na tablicy w częsci dotyczącej akumulatora jego stan jest określany jako dwa punkty nad minimalym dolnym zakresem czerwonym. Po uruchomieniu stan na wyświetlaczu podnosi się do trzech punktów przed wartością maksymalną pod pole czerwone.

      Dopiero za którymś razem rozrusznik normalnie kręci. Zauważyłem, że po podłączeniu aku do ładowania na około 5min prądem 10A, rozrusznik kręci bez marudzenia.

      Mam pytanie i prośbę o pomoc do bardziej doświadczonych użytkowników, gdzie szukać problemu, co sprawdzić.
    • Przez emilkochanek
      Witam. Ostatnio podczas pracy na przednim napędzie pojawił się w przedniej osi dziwny zgrzyt. Brzmi bardziej jak obcieranie mniej więcej tak jak gdy ramię obciera się o tylne koło. Dźwięk ten słychać na zakrętach. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Podejrzewam łączniki w przegubach. Podzrzas jazdy bez napędu nic nie słychać. 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.