Skocz do zawartości

Kody błędów FENDT, tłumczenia i rady, EHR FENDT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. mam problem z. fendtem 916 2000r. wyskakuje mi błąd 4.1.82oraz 4.1.83 wiem że to oznacza. błąd odczytu między czytelnikiem obrotów hydrostatu a czytelnikiem obrotów zębnika stożkowego. ale problem tkwi w tym że nie mam pojęcia co to oznacza gdzie szukać tego problemu. ? czy chodzi tu o ten silnik krokowy sterujący skrzynia.? z. góry dzięki za pomoc. fendt1992

sory. nie czytelnikiem. tylko czujnikiem .

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich, czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć gdzie w Fendt 309 znajduje się czujnik ciśnienia oleju w silniku? Komputer wyświetla mi błąd 0.1.51. Początkowo alarm włączał się sporadycznie po jakiś czasie od uruchomienia, teraz zaraz po włączeniu zapłonu. Co może być przyczyną usterki? Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

słabe ciśnienie. może czujnik. może coś z wiązka kabli a może być silniki do remontu. czujnik jak dobrze pamiętam to przy filtrze oleju się znajduje.

ale raczej remont cię czeka. z kad jesteś.?

Opublikowano

Ciągnik należy do mojego kuzyna i chwilowo nie mam do niego dostępu. Ze zdjęć silnika znalezionych w sieci wnioskuje, że czujnik znajduje się przy filtrze od strony przedniej osi. Problemem może być uszkodzony przewód ponieważ błąd pojawiał się po maksymalnym skręceniu przednich kół.

Opublikowano

witam mam od niedawna fendta 311 z 93r przejściówka ostatnio przestał działać ehr nie opuszcza podniesionych belek. nie posiadam zadnych instrukcji ani jak odczytac kod bledu. miga tylko dioda 2 razy w odstepie 1sek. pozniej 3 sek przerwy i znowu 2 razy, nastep-nie 5 sek przerwy . Prosze o pomoc

Opublikowano

posiadajac ksiazke do fenda czy to po niemiecku czy francusku mozemy samodzielnie przetlumaczyc sobie kod bledu. osobiscie to przerabialem przy nowym napytku 311 z 2000r gdzie mam knige po francusku. wpisujemy w google.pl  fraze translator klikamy na pierwszy wynik i dalej robimy co pisza. jakby co posiadam ksiazke w pdf,ie do fendta serii 400 VARIO po polsku 409 410 411 412 chetnie  udostepnie i jakby ktos mial cos takiego do mojej 311 tez chetnie przygarne impres-me@o2.pl

dzieki

Opublikowano (edytowane)

problem z WOM przycisk mruga 5 razy a czasami nawet 8 razy co to za bledy? co ciekawe wom czasami sie wlacza ale po kilku minutach i tak sie wylaczy prosze  o pomoc fendt 312lsa 1990r

Edytowane przez Marek140289
Opublikowano

Mógł by mi ktoś przetłumaczyć ten błąd WOM-u    6.1.05 

6.1.05 Uszkodzony czujnik obrotów tylnego

WOM

Tylny WOM moz˙na zal¯a˛czyc´ / odl¯a˛czyc´ jedynie

za pomoca˛ przycisku w kabinie; przycisk

nalez˙y przytrzymac´ co najmniej przez

5 sek

Opublikowano

Witam,

mam mały problem z EHR w Fendt 500. Zjechałam z pola i zostawiłam ciągnik z podniesionymi pługami. Następnego dnia nie działał już EHR, nie podnosił ani nie opuszczał ramion i pokazał się błąd poprzez migającą diodę która wskazuje na błąd 23. (Pod koniec orania pługi uderzyły w duży kamień).

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Opublikowano (edytowane)

Witam Fendt Farmer  Turbomatik 311 LSA . Co oznacza błąd  41 odczytany z migającej kontrolki i jednocześnie sam załącza się napęd i nie można go wyłączyć.

Edytowane przez darekn
Opublikowano

Nie działał WOM i wyświetlał się błąd 6.1.10 oraz 6.1.05, więc wymieniłem czujnik obrotu wału i obrotów prędkości silnika. Po jego wymianie zniknął błąd 6.1.05 ale pojawił się 5.1.90 oraz pozostał 6.1.10.
Nie działa, ani nie pokazuje ciśnienia oleju i prędkości obrotów silnika.

Proszę o pomoc