Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie też całą noc padało tylko nie wiem ile bo deszczołapa zapomniałem wystawić teraz wieje i trochę kropi a w pole to może coś koło Środy da się chyba wjechać 

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Screenshot_20180401-103807.png

To powiadasz kolego że dzisiaj mamy 1 kwietnia ;) .

Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Dokładnie  kto ma piachy  to na deszcz  nie narzeka   bo to darmowe  złoto  z nieba :) 

Oj jak dobrze popada to i na piachu nie da się robić bo się tylko rżnie koleiny. Tak było ostatniej jesieni. Czasem tylko na najgorszych wydmach dało się cokolwiek robić a gdzie już trochę niżej to kaplica.

Opublikowano

Zaczęło wiać i temperatura ostro zjeżdża. O 5 było +10 teraz już +5.

Opublikowano

KarolGo napisał: 17 minut temu, iron napisał: u mnie dzisiaj pod wieczór przeszła pierwsza wiosenna burza pogrzmialo i popadało z godzinę przy temperaturze +10 jaki rejon kraju? dolny Śląsk Kłodzko a dzisiaj pochmurno i +3 teraz jest

Opublikowano

Pada bez ustanku, łąki po dołkach zatopione, na polach też pewnie wody, trudno będzie posiać drugą dawkę N i opryskać od zielska oziminy. Już nawet nie życzę nikomu mokrego poniedziałku.

Pogodnych Świąt:14_relaxed:

Opublikowano

Panowie,smacznego jajeczka i sporo%%%% .dziś i jutro o nic się nie martwmy :D

Opublikowano
4 godziny temu, marekfarmer napisał:

Dokładnie  kto ma piachy  to na deszcz  nie narzeka   bo to darmowe  złoto  z nieba :) 

Mam piachy również i tam miał iść owies ale niema szans jeziora stoją

Nie napiszę nic nowego -Leje od wczorajszego wieczoru

PZL

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Piach  piachowi nie równy  jak mówię o prawdziwych piachach :)  Kto ma prawdziwe piachy ten wie co to znaczy brak deszczu.  umnie też  lało 12l spadło  i na pewno we wtorek z wapenem wjadę  i  uprawą pod kukurydze

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

Dziś rozmawiałem ze znajomym to pocieszył nie martw sie  zasiejemy w maju i tez urosnie, kiedys sasiad sial 1 czerwca jeczmien jary z owsem i wydał  dobry plon, fakt póżno kosił ale  nie narzekał.

Opublikowano

Pogoda przypomina bardziej lany poniedziałek .Od wczoraj spadło 15 litrów .We wtorek wożę makaron na piaski .O uprawie gliny można zapomnieć minimum o tydzień .

Wszystkiego dobrego na te Święta .Oby ten nowy sezon ,był lepszy jak poprzedni :-).

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

@marekfarmer ja piszę o prawdziwym piachu, tam jest VI kl, jeszcze dwa tata temu rósł las średnicy wiadra 12l, sam sie zastanawiam czemu stoi tam woda

To się  ciesz  z takiego  piachu  co jest  mokro  bo u mnie takiego nie uświadczysz  wszystko chłonie jak gąbka

Cały przyszły tydzień pokazują  bez  deszczu   oby się sprawdziło to na sobotę  będzie po robocie :) 

Edytowane przez marekfarmer
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v