Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czyż by już nas lato straszyło? w sobotę do 30 st. ma byc, masakra.

Nie marudź tylko zabezpiecz uprawy. Są siatki cieniujące. A dla ciebie  koc termiczny i duży zapas lodów - może do zimy dotrwasz. Będziesz ewenementem, bo to co moje dzieci ulepiły dawno stopniało.

Opublikowano

Zera ci się nie pomyliły? U nas pada, do teraz maj dał 11 litrów i to jest dużo jak na nasze tereny zwlaszcza w porównaniu z ubieglym rokiem,

Chłopaku ty masz jakieś problemy .Kolega z Więcborka też dostał podobne opady .Na polu zupa chodzić ciężko .W kukurydzy ziemię pozmywało i woda miejscami stoi .

Opublikowano

W nocy 3mm i w dzień tyle samo. @Rafalkdziela słyszałem, że u Was ładnie po padło ale że aż tyle to nie myślałem. Kurcze to tylko kilka kilometrów różnic a w opadach...

Opublikowano

W nocy 3mm i w dzień tyle samo. @Rafalkdziela słyszałem, że u Was ładnie po padło ale że aż tyle to nie myślałem. Kurcze to tylko kilka kilometrów różnic a w opadach...

Tak nalało w dzień poprawiło .W nocy były dwie burze i lało ,jak z cebra .Niestety trochę kukurydzę mi pozmywało z górek  i zamuliło w dołkach .Masz blisko zapraszam na wizytę sam zobaczysz .

Opublikowano

normalny cud -dzisiaj caly dzien ani kropli deszczu  :D  :D  :D , wczoraj wyciagalem goscia co sie 60 utopil to woda stala tylko w bruzdach i nizinach  B) , wczorajsza burza z gradem ledwo nas musnela. przedwczoraj tez pare minut delikatnie pokropilo.

Opublikowano

Również by mi się przydał deszcz. Dziś ciężko było chmurkę znaleźć i paliło konkretnie. Jutro powtórka. Zboża w okolicy kapitalne, nawet te nie chronione.

Opublikowano

Jest ładnie ciepło ale deszczyk by się przydał pomimo i tak dużych opadów ale niedobory są. Pierwsza część sianokosów zakończona, pod koniec przyszłego tygodnia dalsza część.

Opublikowano

Gdzie wy żyjecie u nas podczas oprysków  jeden pryska ,drugi stoi na drodze z liną i minimum raz na godzinę trzeba gościa wyciągać,a zdarzają się pola że cały czas trzeba ciągnąć na linie,standard  to koleiny w ścieżkach pełne wody,wszech obecne choroby grzybowe w zimowych i początki w jarych,jednym słowem masakra,na polach dużo wymokniętych miejsc a od wtorku ponoć nowe opady

Opublikowano (edytowane)

Ja w zeszły piątek sobotę robiłem opryski. Miejscami w ścieżkach wodą stała ale trzeba było mieć szczęście żeby się utopić. Znajomy został ale mf 225 z pełnym opryskiwaczem 2500l... Także my żyjemy w kuj-pom

Edytowane przez Milosz27
Opublikowano

U mnie sachara. Kurzy się jak w środku lata. W burakach z trzecią dawką się wstrzymuje bo doglebowo nie podziała. Nawet rosy w nocy nie ma.

PRA

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v