Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam wyciek paliwa z baku w belarusie 820. a dokładniej on ma plastikowe baki i w tym po lewej patrząć od tyłu jest wyciek, na dnie baku jest blacha(nie wiem jak to jest połączone z resztą baku skoro jest plastikowy) i w niej znajduja się króćce do których w jeden jest wkręcony kranik, w drugi zaworek spustowy a w trzeci wąż paliwowy idący do przodu. wszystkie śruby na maxa podokręcane i wydaje mi się że paliwo kapie z połączenia tej blachy na dnie z kroćcem w który wkręcony jest zawór spustowy. czy ktos miał podobny problem i czy ktos wie co z tym zrobić? Wydaje mi się że tych króćcy nie da się dokręcić.????

Opublikowano

Panowie uporał się już ktoś z tymi wyciekami? Czy można poodkręcać wszystkie króćce i osadzić na teflonie? Bardziej chodzi mi oto, czy jesli odkręce kranik to później będzie możliwość zakręcenia go, a nie, że np w baku będzie luźna nakrętka :D

Opublikowano

Nie wiem jak to wygląda ale i na takie oddzielone krućce najprostszy sposób to jego usunięcie i wykonanie króćca z odpowiednio dużej śruby. Śrubę należy wzdłuż przewiercić wiertłem tworząc kanał na paliwo. Łeb obniżyć. Część przednią gwintu stoczyć ( zeszliwować ) na nałożenie wężyka . Założyć uszczelkę i śrubę ze środka baku wypuścić przez otwór. druga uszczelka i nakrętka.

Opublikowano (edytowane)

odświeżę temat, u mnie tez  sie poci na tej blaszce zbiornik paliwa  ,  i tez widze ze spod  tego kruca co zaznaczyłem poci sie ,  czy można to do kręcić  , choć to nie chce drgnąć,  lub może uszczelnić to np    masa do konserwacji  podwozia  samochodowego , posarowałem to silikonem , ale  ciezko  to dobrze zrobic na ciagniku , trzeba by wymontować zbiornik oczyści i czymś to uszczelnić ,  macie jakieś sposoby na uszczelnienie tego  bo szkoda paliwa które kapie na ziemie no i kasy  która idzie sie je.......20171227_160744.thumb.jpg.d86111d8dd0b9549f49e1af04a392d68.jpg

Edytowane przez raf21
Opublikowano

rozwiązał ktoś problem? Jak tak ,to w jaki sposób?

u mnie w upały kapie, jak chłodniej to tylko się poci. wydaje mi się ,że problem jest w połączeniu metalowej płytki z tworzywem zbiornika.

pod wpływem temperatury rozprężanie materiału inne i powstaje nieszczelność