Zaloguj się, aby obserwować  
anicol00

Łożyska kół

Polecane posty

anicol00    0

Mam problem z łożyskami skrętnymi przednich kół w New Holland TL 80. Z niewiadomych przyczyn nowe łożyska bardzo szybko się ścierają i pękają, wszystko jest wyczyszczone i nasmarowane, ale efekt jest cięgle taki że co dwa tygodnie trzeba zmieniać łożyska. Śruby trzymające koła i czopy nie mają luzów jednak ciągle niszczą łożyska. Jeżeli ktoś miał podobny problem proszę o pomoc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mtracz    74

Może jakość łożysk jest kiepska.

Za każdym razem zakładasz tego samego producenta?

Kup w innym sklepie może trafiłeś na wadliwą partię.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
anicol00    0

Łożyska były kupowane w różnych sklepach. Wygląda to tak jakby miały bicie i luzy, których nie ma bo wszystko jest świeżo dokręcone i dociśnięte.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

KAROL4    4

Nie chodzi przypadkiem w TUR-ze? Mam podobny kłopot w Fendzie-wymieniałem dolne łożysko już z dziesięć razy. Dzieje się u mnie dlatego,że poprzedni wlaściciel nie wymienił na czas i jest wyrobione miejsce na łożysko w moście. Żeby trochę dłużej pochodziło po skręceniu sprawdz,czy zwrotnica lekko się obraca,jak nie ,to podkładki z cienkiej blachy i koniecznie uszczelniacz nowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez GrzybekxD
      Witam. W najbliższym czasie planuję zakup takiego ciągnika, tzn, NH T 5060. Bardzo bym prosił o szczere opinie posiadaczy lub osób, które miały jakikolwiek kontakt z tym ciągnikiem. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam, Grzybek.
    • Przez Dawid595
      Witam, mam problem w t5.95, przedni napęd nie rozłącza się delikatnie, tylko z takim szarpnięciem, najbardziej odczuwalne jest to, gdy hamujemy z dużej prędkości, puścimy hamulec i jest to uderzenie, widać po przednich kołach jak rozłącza napęd. Dodam, że nie występuje to za każdym razem.
    • Przez góralek
      Cześć. jestem na kupnie nh tl 100 z 99 roku jeszcze w kolorze czerwonym. Jakieś opinie, rady. Coś o tym silniku IVECO.
    • Przez Salamon
      Witam wszystkich , mam pewien problem z NH TL 100A , a mianowicie gdy przełączam na zakres pełzający ciągnik zacznie ruszać i po ujechaniu kilkudziesięciu centymetrów staje ,na wyświetlaczu wyświetla się napis "CP" czyli prosi o sprzęgło, lecz po wciśnięciu nic się nie dzieje. Mam jeszcze pytanie odnośnie zmiany prędkości obrotowej WOM. Ciężko sie przechodzi między zakresami ,czy jest coś co powinno się wykonać przed przełączeniem prędkości walka? (np. wciskanie sprzęgła , gaszenie traktora itp.) czy raczej to powinno bezproblemowo się przełączać bez dodatkowych czynności. 
    • Przez bluemaster223
      Witam mam problem z moim T5050. Zauważyłem, że tylny TUZ nie pozostaje w tej samej pozycji i opada. Może jakieś uszczelki przeciekają lub główny zawór hydrauliczny pod kabiną jest uszkodzony. Czy masz pojęcie, co to może być, lub czy kiedykolwiek miałeś ten sam problem? dzięki
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj