Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Kupowanie takiego obciążnika jest wg mnie nieporozumieniem (to tylko i wyłącznie moje zdanie!!) taki obciążnik można bez problemu zrobić samemu wystarczy tylko trochę inwencji twórczej, trochę betonu, jakiegoś żelastwa i formy i tyle...

Opublikowano

Ja będe robił z 2 matryc od prasy każda waży po 200 kg (wcześniej dociążałem nimi przód w 1014 bo z wicherem zrywało go <_< ) troche złomu jeszcze dojdzie na rame także z 450- 500 kg będzie do 90 paro konnego ciagnika styknie

Opublikowano

prosiłbym o fotki bądź linki do stron gdzie takowe wynalazki się znajdują na af udało mi się znaleźć tylko 4 a wiem że jest więcej piszcie o swoich recepturach na skład masy oraz jak się to sprawuje i czy nie pęka ja za około 10 dni wrzuce fotke mojego bo jak narazie ładnie schnie zobaczymy co z tego wyjdzie licze na waszą odpowiedź pozdro:):(:(:(:(:

Gość Profil usunięty
Opublikowano

A jaki duży zrobiłeś?

Opublikowano

powiem proporcje jakich użyłem na 50L bańke po oprysku która posłużyła jako forma

37 kg cementu 12 kg kleju do glazury kubeł 15 litrowy mokrego żwiru 17 litrów wody=27 zł miejmy nadzieje że nie popęka od wibracji coś koło stówki będzie ważył chciałem zrobić większy ale nie miałem większej formy a z desek to lipa:(:(

Gość Profil usunięty
Opublikowano

My przy C-330 mamy zalaną betonę skrzynkę przeciwwagi do tura. Już jest dwa lata i nic się nie dzieje....

Gość Profil usunięty
Opublikowano

My zrobiliśmy do MFa obciążnik na TUZ, można powiedzieć, że betonowy. Zespawaliśmy solidną ramę z w której ułożone są krawężniki betonowe (20 cm grubości), przełożone są gumą, całość waży ok 800 kg. W planach jest też obciążnik odlany z betonu ok 400 kg(jak się znajdzie odpowiednia forma).

Gość Profil usunięty
Opublikowano
naljepszą formą bedzie beczka po ropie albo jakaś bańka 120l po wodzie

Na 1 litr formy można przyjąć ok 2 kg betonu, także baczka po ropie będzie ważyć ~350-400 kg, w zależności ile się naleje. Byłoby dobrze tylko taki walec nieciekawie wygląda, dlatego celuję w jakiś zbiornik paliwa od ciężarówki, żeby kształt był podobny do obciążników z Fendta (podłużne i nie za wysokie). Najłatwiej byłoby kupić obciążnik od Korbanka, tylko ta cena... obciążnik byłby warty tyle co 1/4 ciągnika :P .

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Dastan
      W zimie poskładałem silnik Cumminsa, robiona głowica, pompa paliwa, wtryskiwacze, nowe pierścienie blok honowany. Przyczyną remontu była zatarta panewka. Od początku dwa cylindry po odpaleniu bardzo kopcą na jasny gryzący dym dopóki się silnik nie zagrzeje potem to nie występuje. Dodam że przed remontem tak nie było.  Pompa ustawiona na znaki. Silnik ma przepracowane 30mtg i dalej to samo, a liczyłem że muszą się pierścienie dotrzeć, ale nie jestem pewny czy to to bo oleju nic nie ubywa. Jak to zdiagnozować? Może źle pierścienie założone? Ale to by brał olej? Kąt wtrysku?
    • Przez KatarzynaJeziorkowska
      dzień dobry,

jestem pośrednikiem kredytowym i pozwoliłam sobie napisać do Państwa z propozycją finansowania skierowaną do Waszej grupy zawodowej a mianowicie - kredyt dla rolników poz zastaw ziemi na max 15 lat
      max kwota BRAK
      pod zastaw hipoteczny
      uproszczone procedury - do 500 tys na oświadczenie o osiąganym dochodzie
      na okres 15 lat
      szybka decyzja
      bez wpisu do bik
      spłacamy inne zobowiązania do 500k na uproszczonej procedurze, powyżej polisa i zestawienie faktur(bez faktur i przelewów;)) konsolidujemy inne zobowiązania wpisane na hipotece
      w każdej chwili możliwa wcześniejsza spłata bez żadnych dodatkowych kosztów hipoteka możliwa i na domu i na ziemi, itd, itp   zapraszam do kontaktu dkfinanse.spzoo@gmail.com tel 695 588 952 w swojej ofercie mam produkty zarówno dla osób z dobrymi bazami bik jak i złymi cała Polska   pozdrawiam   Katarzyna Jeziorkowska DK Finanse sp. z o.o. wpis do KNF RPK037045
    • Przez Fugeo
      Poszukuję sprawdzonych lamp roboczych ledowych na tył ciągnika.  Na chwilę obecną będą założone dwie. Preferowane z wbudowanym złączem typu AMP. Pierwsze jakie znalazłem to takie:
      https://elmoto.pl/lampy-robocze/4562-lampa-robocza-led-4000-lm-owalna-amp-wesem-kat-60-5905445633354.html
      Mogą być? Mają odpowiednią moc, strumień świetlny i kąt?
    • Przez przemyslaw111187
      Witam
      Mam dwie duże przyczepy Pronar 14 ton ciągnik 150km mam problem z wyjechaniem z kukurydzy po kiprowaniu na bok . Jazda prawie na wprost nie ma możliwości wykręcenia na bok lub zajechania drugi raz.Do tej pory miałem mniejsze przyczepy i nie było problemu
      Może ktoś doradzi jaka kolejność i jaka technika wyjeżdżania?
    • Przez waybillshaheed010
      Tractors are essential vehicles designed for high traction and low-speed pulling power, commonly used in agriculture, construction, and other industries. They are built with powerful engines and robust transmissions to handle heavy loads and challenging terrains
  • Dodaj nową pozycję...
v