Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok panie wiedza- 100 tys za ha miało być? To trzeba było tak napisać, nie zrozumiałem, mój blad-wybacz.
Jak macie(tzn rodzice mają?) gospodarstwo to chyba orientujecie się ile pieniędzy z niego wam zostaje. Skoro pytasz szkad widząc pieniądze, tzn że ich nie masz, a więc kredyt. Jak kredyt to wracamy do punktu-ile zostaje wam z gospodarstwa. Jak wiesz ile zostaje wam z gospodarstwa to wiesz ile zostaje z hektara. Jak wiesz ile zostaje z hektara to wiesz ile lat będzie musiał się każdy kupiony hektar splacac. Jak wiesz ile lat musiałby się spłacać to wiesz kiedy zacznie przynosić zyski. Jak to wszystko wiesz to idziecie do banku i pytacie o kredyt na 2500000 zl. Jak dacie radę przez x lat dokładać do każdego zakupionego hektara(o ile dostaniecie kredyt) to why not?
A czy się opłaca za taką cenę hektar kupować, to dalej nie napisałeś w jakim rejonie, jaka klasa, w jakiej kulturze, w jakim kawałku, jakie uksztaltowanie, i pewnie jeszcze parę czynników decydujących o tym czy się opłaca, by się znalazło.

• Like 1
Opublikowano

Jak ktoś chce zaczynać od zera to może tak- wczoraj widziałem ogłoszenie w gazecie top agrar i tam takie coś-"przyjmę do pracy w gospodarstwie z możliwością przekazania"i podany nr telefonu.Sam patrze na to podejrzliwie,ale zadzwonić i zapytać można.B|

Opublikowano

Nie wiem vo mam zrobic.Tata vhce, przepisac na mnie swoja stara farme,.Na kturej sa tylko budynki I ziemi . Ziemi jest okolo 12/13ha. Niestety nie ma zadnyvh maszyn. Nie wiem czy mam wziasc kredyd o zaczac od zera czy zlozyc jakies wnioski o doplaty. Pomuszcie bo noe woem vo mam zrobic...

Opublikowano
na poczatek proponuje kupic slownik ortograficzny kto Ci da kredyt bez zadnej histori bankowej a jaki chcesz zlozyc wniosek musisz miec nr gospodarstwa. jak tata chce to niech Ci przepisze dasz zawsze to jakis majatek
Opublikowano (edytowane)
Dnia 2.04.2018 o 02:00, NorbertGames napisał:

Nie wiem vo mam zrobic.Tata vhce, przepisac na mnie swoja stara farme,.Na kturej sa tylko budynki I ziemi . Ziemi jest okolo 12/13ha. Niestety nie ma zadnyvh maszyn. Nie wiem czy mam wziasc kredyd o zaczac od zera czy zlozyc jakies wnioski o doplaty. Pomuszcie bo noe woem vo mam zrobic...

w symulatorze możesz sobie mody zrobić i nie będziesz potrzebował kredytu. Jak ktoś wcześniej zauważył, zobaczcie na jego zdjęcie, nie ma sensu z nim dyskutować , niema o czym.

Kontynuacja-> 

Edytowane przez danielhaker
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Krzysztof1239
      Witam mam pytanie czy ktoś z was może wie czy jakbym miał hale łukową zamiast zwykłej obory to mleczarnia piątnica mogłaby mnie przyjąć pytam tak z ciekawości bo w tych czasach to nic nie wiadomo na 100%
    • Przez Janeczko
      Witam,
      Planuje postawienie garażu na dwa samochody plus jakieś pomieszczenie. Do budowy chce użyć płyt betonowych ogrodzeniowych , na zewnątrz ocieplić styropianem (żeby nadać również wyglądu). Dach prosty jednospadowy a w środku chciałbym zrobić kanał a podłogę z kostki.
      Pytanie czy ktoś z was robił coś podobnego ? Chodzi mi na co zwrócić uwage, może ktoś ma plan takiego garażu.

Ewentualnie może inny pomysł na budowę garażu
    • Przez wrobelek02
      Witam, jak ogrzewacie swoje garaże, myślę nad zrobieniem takiego piecyka z beczki albo brojlera, proszę o wasze pomysły oraz zdjęcia. interesuje mnie tylko piec na drewno.
    • Gość
      Przez Gość
      Witam, planuje postawic wiate na maszyny o wymiarach 5x10 chcialbym postawić ja przy granicy ze spadem w moja stronę wysokość gora 4m dół 3m czyki od sąsiada 4m. Jest takie cos wgl.mozliwe? Musze sie odsuwac od granicy? Na taka wiatę? 
    • Przez rusto
      Posiadamy działkę o powierzchni 14 arów. Jest dosyć duża i zastanawiamy się co będzie lepszym rozwiązaniem - dom parterowy (zajmujący większą powierzchnię działki czy piętrowy - więcej miejsca na działce, ale  troch będą mnie wkurzały skosy w pomieszczeniach na poddaszu.
  • Dodaj nową pozycję...
v