Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

Tadeus 

IMG_20210901_142127.jpg

Czy łon taki gigantycznie gruby to bym nie powiedział... Pewno powybierał najgrubsze na rękę i kozaczy 🤪 gwoździa nie masz? Weź na łopatę, rzuć gwoździa i będzie porównanie... 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 17.08.2022 o 21:47, Agrest napisał:

A to nie 8t pisałeś w tym roku?

nigdy nie pisałem o 8 tonach , wręcz pisałem żę w tym roku rekordów nie będzie Tadeus na najlepszych działkach sypał do 7,5 tony

15 godzin temu, daron64 napisał:

Tyle było tego lizania się po jajach, pisania jakie to same trafne decyzje się podejmowało, wrzucania fot pol sąsiadów aby podsmiechujki porobić, żeby na koniec napisać, ze dało 6t i 4t 🤦

A ty cwaniaczku miałeś pokazać ten swój najlepszy Polski agregat i efekty jego pracy , dawaj czekamy !

Edytowane przez k16mk
Opublikowano

Toż żartuję.  Po prostu chcę porównać z tej samej perspektywy. Nie wiem czy warto się w to pchać czy odnowić melomana. Słoma też ważna, w tym roku z hektara średnio 1300+ za samą słomę

Opublikowano
30 minut temu, soltys48 napisał:

I pewnego C2 nie kupisz. Z tego co uzyskałem info to ostatnio było w 20'

A to nie wiem , mam tu duże gospodarstwo po byłym PGR i oni to sieją , muszę zadzwonić i zapytać 

Opublikowano
pedro2 napisał:

Toż żartuję.  Po prostu chcę porównać z tej samej perspektywy. Nie wiem czy warto się w to pchać czy odnowić melomana. Słoma też ważna, w tym roku z hektara średnio 1300+ za samą słomę

dla mnie mniej ważna.

Opublikowano
39 minut temu, pedro2 napisał:

Jak te 1300 na ha wyliczyles?

Opublikowano
pedro2 napisał:

Zrobiłeś. Dziękuję. 

Ale jak mówisz, że poślad to pokaż dla porównania z takiej perspektywy. 

będę miał chwilę to ogarnę , puki co nie wiem w co mam ręce wkładać

Opublikowano
7 godzin temu, k16mk napisał:

nigdy nie pisałem o 8 tonach , wręcz pisałem żę w tym roku rekordów nie będzie Tadeus na najlepszych działkach sypał do 7,5 tony

To jaki on bezkonkurencyjny?

Opublikowano
7 godzin temu, k16mk napisał:

A ty cwaniaczku miałeś pokazać ten swój najlepszy Polski agregat i efekty jego pracy , dawaj czekamy !

Z nas dwóch to nie ja jestem cwaniaczkiem.

JZeby nie było, bo mogło ci umknąć - nigdzie nie pisałem żebyś miał np kiepskie zboże, czy (żeby już tak do twojej z d*py ucieczki nawiązać) żeby twój agregat robił kiepska robote.

Jedyne z czego się naśmiewam, to Twoje podejście do tego wszystkiego - te całe spuszczanie się nad samym sobą i swoją zajebistoscia. 90procent twoich postów tutaj to przechwałki jakie to trafne decyzje podejmowałes z zabiegami, jakie to ci super ładne zboże rosnie, jakie to sąsiedzi co robią inaczej niż ty mają słabe zboże, jaki to rewelacyjny agregat masz. Po prostu wszystko jest naj. A na koniec tego wszystkiego piszesz o zbożu, które dało 4t. Patrząc z boku jest to śmieszne. Poza wrzucaniem zdjęć pół innych żeby się z nich ponabijac - to jest żenujące.

A co do agregatu, może ci umknęło też - pisałem, że nie mam agregatu, tylko stara 40(albo i więcej) letnia talerzówke. Wrzucalem też efekt jej pracy, ale specjalnie dla ciebie wrzucę jeszcze raz.

IMG_20201023_115613273_HDR~3_105624_copy_1685x1026.jpg

• Like 1
Opublikowano

W tam tym roku w Agrii kupiłem dinaro więc może i w tym jeszcze maja dopiero jutro będę się rozglądał, najlepiej sypnęło na słabszych kawałkach

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Z nas dwóch to nie ja jestem cwaniaczkiem.

JZeby nie było, bo mogło ci umknąć - nigdzie nie pisałem żebyś miał np kiepskie zboże, czy (żeby już tak do twojej z d*py ucieczki nawiązać) żeby twój agregat robił kiepska robote.

Jedyne z czego się naśmiewam, to Twoje podejście do tego wszystkiego - te całe spuszczanie się nad samym sobą i swoją zajebistoscia. 90procent twoich postów tutaj to przechwałki jakie to trafne decyzje podejmowałes z zabiegami, jakie to ci super ładne zboże rosnie, jakie to sąsiedzi co robią inaczej niż ty mają słabe zboże, jaki to rewelacyjny agregat masz. Po prostu wszystko jest naj. A na koniec tego wszystkiego piszesz o zbożu, które dało 4t. Patrząc z boku jest to śmieszne. Poza wrzucaniem zdjęć pół innych żeby się z nich ponabijac - to jest żenujące.

A co do agregatu, może ci umknęło też - pisałem, że nie mam agregatu, tylko stara 40(albo i więcej) letnia talerzówke. Wrzucalem też efekt jej pracy, ale specjalnie dla ciebie wrzucę jeszcze raz.

IMG_20201023_115613273_HDR~3_105624_copy_1685x1026.jpg

to po h.j piszesz że Polskia agregat jest najlepsz , ja podaję bez ściemy i bez wstydu żeby prości ludzie wiedzieli i nie przepłacali,  zachodni 40 letni i za 4000zł  może robić piękną robotę !

Edytowane przez k16mk
Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

To jaki on bezkonkurencyjny?

to jak ci nie pasuje Tadeus to zasiej Corrado to ci się polepszy , zobaczymy na co postawisz .

Opublikowano

Już pisałem na co stawiam. Mnie nie zadawalaja plony rzędu 6t🤭🤭🤭

45 minut temu, k16mk napisał:

żeby prości ludzie wiedzieli i nie przepłacali,  zachodni 40 letni i za 4000zł  może robić piękną robotę !

I tak żeś przepłacił. Darka talerzowka tańsza i z transportem 🤣

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, k16mk napisał:

to po h.j piszesz że Polskia agregat jest najlepsz , ja podaję bez ściemy i bez wstydu żeby prości ludzie wiedzieli i nie przepłacali,  zachodni 40 letni i za 4000zł  może robić piękną robotę !

Poproszę o cytat, w którym napisałem że polski sprzęt jest najlepszy. 

O ile pamiętam, to ty wrzuciłeś zdjęcie z uprawy sąsiada polskim agregatem, zeby pokazać jak to twój robi super robote, a polski ch*jowa. Nie napisałeś tylko w jakich warunkach były obie uprawy, jakimi ciągnikami było robione, jaka prędkością, na jaką głębokość. Ale nie przeszkadzało ci to w żaden sposób żeby porównać efekty pracy. Znowu - żeby nie było - nie jestem ani fanbojem poskiego, ani zagranicznego sprzętu. Mam i taki i taki. Ale staram się unikać tak jednoznacznych opinii, bo to jaka dany sprzęt robi robotę zależy od wielu czynników. 

Prości ludzie 😅 czytajcie prosty ludu agrofoto i uczcie się.

Edytowane przez daron64
  • Like 1
Opublikowano

Tadeus i Meloman. Nie mam gwożdzia. Elektroda dwójka. Obydwa z IVb. Na piaskach wcześniejszy Tadeus lepiej nalał ziarno, ale tak w ogóle i z tego i z tego wielkie g.. było. Skup nie płaci za pękatość, tylko za tonaż, a Meloman (nie)stety dał do pół tony z hektara więcej. Aczkolwiek były z nim niedogodności, bo nie regulowany i postanowił sobie miejscami poleżeć.

IMG_20220819_080754.jpg

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, robert123farmer napisał:

@daron64 te mam taką talerzowe jak Ty 

Zła nie jest. Wkurza mnie to jak na kołach mi się przód/tył buja. A tak to sama robota ok. Jak sa warunki to tak jak widać na zdjęciu powyżej. Wtedy zetorek stary 8145, jeszcze starsza famarolka i jakoś to wyglądało. W innym roku wujek mi talerzowal - 1614 + 3m Lilla Harrie i tylko podrapał po wierzchu. Ale jestem daleki od wyciągania wniosków o tym, że moja famarolka jest lepsza.

@soltys48

Z tego co po cenach patrzyłem, to jakbym ja odmalował w końcu, to nawet bym jeszcze, przez te inflację, na niej zarobił.

Edytowane przez daron64
Opublikowano
52 minuty temu, soltys48 napisał:

Już pisałem na co stawiam. Mnie nie zadawalaja plony rzędu 6t🤭🤭🤭

I🤣

To ja też chcę chociaż 7 zamiast 4/5 😛 i nie wychodzi 🤨