Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, soltys48 napisał:

Ze wszystkich odmian jakie kosilem borowika mimo że mocno wysoki kosi się najlżej, najciężej maesteozo i przeklęte Rotondo

mam Twingo i się zastanawiam nad wymianą , wysokie nie jest skracać nie trzeba kosi się dobrze tylko ziarno strasznie drobne, poślad można powiedzieć .

Zastanawiałem się nad Rotondo ale jak mówisz że ciężko się kosi 🤔

Opublikowano
10 godzin temu, soltys48 napisał:

Ze wszystkich odmian jakie kosilem borowika mimo że mocno wysoki kosi się najlżej, najciężej maesteozo i przeklęte Rotondo

U Mnie Orinoko pierwszy odsiew ciężko się młócił i wolno trzeba było jechać i plon nie powala ale  ziarno ładne.

Opublikowano

Dinaro w jakim typie? Miałem Twingo to podobne do żyta a jak jeszcze była susza to praktycznie jak poślad. Rotondo wtedy lepiej sobie poradziło. W tym roku planuję coś nowego spróbować na te moje piachy ale od Rotondo nie odchodzę.

Opublikowano
54 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Dinaro w jakim typie? Miałem Twingo to podobne do żyta a jak jeszcze była susza to praktycznie jak poślad. Rotondo wtedy lepiej sobie poradziło. W tym roku planuję coś nowego spróbować na te moje piachy ale od Rotondo nie odchodzę.

Niskie a nawet bardzo

Opublikowano
15 godzin temu, Ursus932 napisał:

Żeby  covida złapać? 

Mam nadzieję, że nie. Ludzi z dalszych stron praktycznie  nie było, siedzieliśmy z boku, do nikogo obcego nie podchodziliśmy, córki nie braliśmy, na poprawiny też nie bierzemy. A wesele bliskiego kuzyna - chrzestnego mojej córy, więc jak tu nie isc?

Na dziś i jutro zapowiadali możliwe burze. Jakby nie popadało, to we wtorek można kosić. Jak popada, to pewnie d*pa na ten tydzień, bo jakieś ochłodzenie pokazuja

Opublikowano
14 godzin temu, soltys48 napisał:

Fetorek próbuj borowika,sąsiadom GUL skoczy

No u mnie nie skoczył 🤔 tylko na 5 klasie był , ale dam mu szanse jeszcze raz

Opublikowano

A ja mimo wszystko jestem zadowolony, uprawa bez nawożenia Npk, ochrony grzybowej i innych cudów dolistnych , tylko jesienny herbicyd i wiosną dwie mizerne dawki N

Opublikowano

Średnio plon pszenżyta ponad 8t, a Rotondo podlane w kwietniu 10l/metr (kiedy była susza) plon wyniósł 8875kg/ha. A nawożenie azotowe ok 120kg N także bez szału, jedynie ochrona fungicydowa na full bo 3 zabiegi

Opublikowano
5 minut temu, krilan06 napisał:

Średnio plon pszenżyta ponad 8t, a Rotondo podlane w kwietniu 10l/metr (kiedy była susza) plon wyniósł 8875kg/ha. A nawożenie azotowe ok 120kg N także bez szału, jedynie ochrona fungicydowa na full bo 3 zabiegi

A kiedy siane i jaka norma wysiewu nasion?

Opublikowano

Za rok będzie ze 4 tony, to oprzytomniejecie, taki rok na zboża trafia się raz na kilka lat.

Opublikowano
1 minutę temu, Sean napisał:

Za rok będzie ze 4 tony

nie tutaj. B|