Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

protiokonazol 150 gram i cyflufenamid 0.125 bo tak mi pasują opakowania . 70 zł na hektar. potem T2 200 tebu 175 azoksy . taniej nic sensownego nie ułożysz.

• Thanks 1
Opublikowano
W dniu 27.01.2025 o 17:32, k16mk napisał(a):

jak zawsze strzał w dziesiątkę przecież chociażby za saletrzak i saletrę podobno przepłaciłem  🤔

sprzedaż pszenżyta za lepszą cenę i owszem , ale wzuć uwagę że może kilku osobą przy okazji pomogłem zarobić parę złotych w tym roku a i może w kolejnych latach informując o sprzedaży z uwzględnieniem zawartości białka .

Gdzie badałeś te białko?

Opublikowano

na t1 w pszenicy zrobie podobnie ,ale 180 g protio, 150 to dawka minimalna. a cyflufenamid w tej samej dawce dam. na t2 200 g tebu i 125 azoksy, a na t3 ? metko albo protio, ale 100 g tylko, ale tu mam dylemat.

Opublikowano
W dniu 31.01.2025 o 00:28, wicia433 napisał(a):

protiokonazol 150 gram i cyflufenamid 0.125 bo tak mi pasują opakowania . 70 zł na hektar. potem T2 200 tebu 175 azoksy . taniej nic sensownego nie ułożysz.

Jakie środki kupujesz i gdzie, że wychodzi Ci tylko 70 zł?

Protikon 250 wychodzi około 90 za litr, czyli 60 zł na ha, do tego cyflux 50 za 200 zł czyli dodatkowe 50 zł na ha 

Opublikowano

poszukaj w innych sklepach. protiokonazol np. proviso 300 masz 5 litrów za 4 stówki czyli 40 zł na hektar. cyflufenamid przy dawce 0.15 to jakieś 30 zł. Razem 70, chemia trochę spadła na ten sezon

• Like 1
Opublikowano
W dniu 26.01.2025 o 16:57, jacor73 napisał(a):

Jak czytam te Twoje posty, to u ciebie same strzały w 10. Masz jakieś wpadki czy tylko niekończące się pasmo sukcesów?

🤔

Może to jakaś rodzina z JarekBazydlo?

W dniu 27.01.2025 o 13:07, k16mk napisał(a):

Odbije piłeczkę , a może ty powiedz oczywiście nie chwaląc się jaki średni plon Pszenżyta uzyskałeś ? 

Miałeś ledwie 66kg gęstości, upaliło rośliny i dlatego te 12% białka. Podejrzewam że z plonem szału nie było.

11 godzin temu, KacperDemczuk napisał(a):

Gdzie badałeś te białko?

Część skupów na bank ma w swoich maszynach do sprawdzania taki bajer, aczkolwiek stosowana w tych maszynach spektroskopia w bliskiej podczerwieni potrafi mieć dość duży rozrzut względem bardziej czasochłonnej metody Kjedahla.

Opublikowano

Cześć

Możecie mi podowiedzieć jaką strategię nawożenia przyjąć dla pszenżyta Tributto. 

Pszenżyto na oborniku.

Zakładany plon 6-7 ton. 

Robić dwa razy saletra? 

Czy na start saletra i po chwili mocznik ? 

Opublikowano
W dniu 31.01.2025 o 22:15, KacperDemczuk napisał(a):

Gdzie badałeś te białko?

a ktoś bada białko w pszenżycie? u mnie tylko sprawdzają na robaka i tyle.. 

Opublikowano
W dniu 3.02.2025 o 12:14, ilovemtz napisał(a):

Cześć

Możecie mi podowiedzieć jaką strategię nawożenia przyjąć dla pszenżyta Tributto. 

Pszenżyto na oborniku.

Zakładany plon 6-7 ton. 

Robić dwa razy saletra? 

Czy na start saletra i po chwili mocznik ? 

Ja daję saletrę i później mocznik

Opublikowano
10 godzin temu, Janeczko napisał(a):

Cena z odbiorem pompą 750 brutto bez szału stoi w miejscu cena

nie becz ..... SKUPIKU , nie ściemniaj ciężko pracującym ludziom 🤬!!!

Koledzy jest duże zapotrzebowanie na pszenżyto teraz wszyscy  chcą kupować i codziennie  wyższa cena ! dzwonić szukać!

na zdjęciu cena z wczoraj na chlewni , a jutro może będzie ostatnia z kurnika.

20250205_175127.jpg

Opublikowano
11 godzin temu, k16mk napisał(a):

nie becz ..... SKUPIKU , nie ściemniaj ciężko pracującym ludziom 🤬!!!

Koledzy jest duże zapotrzebowanie na pszenżyto teraz wszyscy  chcą kupować i codziennie  wyższa cena ! dzwonić szukać!

na zdjęciu cena z wczoraj na chlewni , a jutro może będzie ostatnia z kurnika.

20250205_175127.jpg

Żadnego płaczu czy lamentu z mojej strony nie ma, pisze faktyczną i realna cenę oferowana w moim regionie który ma najniższą cenę w całej Polsce. I jak patrzę na wpisy innych użytkowników cena podana nie odbiega mocno od normy.

Nie wiem dlaczego sprzedając po 1000 zł za tonę teraz sprzedałeś po 800.

Jakbyś nie wiedział to cena zboża jest uwarunkowana wieloma czynnikami głównie lokalizacyjnymi więc mając daleko do portu, braku w okolicy paszarni czy świniarnia a przy okazji bliskość do UA i BY cena będzie dużo niższa. Oczywiście cenę podałem przy jednym samochodzie co by było przy 10 to nie wiem i nie interesuje mnie bo nie posiadam takich ilości. Stały odbiorca który do 3dni płaci i nie oszukuje też jest sporo wart.

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, paktofonikas1987 napisał(a):

Jaka lokalizacja ?

centrum

W dniu 3.12.2024 o 17:46, Janeczko napisał(a):

Oczywiście na bank będziesz miał parametry poza skalą i minimum 1 tys netto z podwórka 

Przypominam że o 1000 i to netto to ty pisałeś !!!

W dniu 10.12.2024 o 07:33, Janeczko napisał(a):

U mnie nie ma takich cen a kury nie chcą powiedzieć ile jest białka 

a że masz kury to wszyscy wiemy.

Edytowane przez k16mk
Opublikowano
4 godziny temu, k16mk napisał(a):

centrum

Przypominam że o 1000 i to netto to ty pisałeś !!!

a że masz kury to wszyscy wiemy.

Tak pisałem sarkazmem o kwocie i kurach ale tylko ty nie byłeś w stanie zrozumieć tego.

• Haha 1
Opublikowano

Panowie siać kizeryt? W nocy mróz -8 cały czas pokazują w dzień koło zera i cały tydzień słońce, pytanie czy ma to sens siać przy tej pogodzie i tak sie nie rozpuści tylko będzie leżało dwa tyg na słońcu? Może poczekać i pod koniec mrozów posiać lepiej?