Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

I bierze go, bo że środka wychodzące liścienie są już białe i zredukowaną mają blaszkę.

Opublikowano
29 minut temu, soltys48 napisał:

Najładniej wygląda mondeo potem Tadziu i najsłabiej liborius 

Na 4 klasie zdecydowanie wygrywa Tadeus, ale na górkach z V już lepiej wygląda Liborius, ale na razie nie ma co oceniać, kombajn w żniwa zweryfikuje.

Opublikowano (edytowane)

Mondeo nie mam to nie porównam, porównuję Tadeusa z Liboriusem, bo te dwie odmiany mam zasiane, prawie całe pszenżyto to Tadeus, bo w tym roku wybił się bardzo mocno na tle innych odmian, a jedna działka Liborius bo fajne opinie o nim można było przeczytać.

I u mnie na pewno mniejsza obsada niż na fotografi.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Chętnie zobaczę 

U mnie w tym sezonie tylko i wyłącznie Liborius. 

Jestem ciekaw Atletusa, jak będzie miał dobre opinie to zasieje.

@12Pafnucyi @Belaruss820 a jak tam wasz Liborius z Radzyńskiej Centrali Nasiennej? 😁😜 Cieszy oko?

Rośnie, tylko owies mocno mi w nim rósł.

Teraz lepiej widać co tam.

No nawet cieszy oko , ano.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
tytanowyJanusz napisał:

12 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Jutro wstawie foto z wszystkich działek

Chętnie zobaczę 

@12Pafnucyi @Belaruss820 a jak tam wasz Liborius z Radzyńskiej Centrali Nasiennej? 😁😜 Cieszy oko?

U mnie tak samo. Za rok może wezmę jeszcze jakoś nowość. Na Liboriusa potem mam najwiecej chętnych do zakupu bo każdy chce siać na troszke slabszej ziemi żeby plodozmian zmieniać tam gdzie żyto sieją.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Ja wiem ze Liboriusa trzeba siac w górnych dawkach żeby na żniwa cieszył oko bo słabiej sie krzewi np od Tadeusa czy Corado.

To ja mam odwrotne wrażenie, Liborius u mnie lepiej się krzewi od Tadeusa.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

U mnie na pewno mniejsze obsady bo siane początek października ale jakoś wolę mniejszą obsadę. 

Mam Probusa, Mondeo i Tadeus. I najlepiej co ciekawe wygląda Probus siany bezorkowo stopkowym siewnikiem po kukurydzy na kiszonkę najlepsze wschody bo miał wodę od razu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał:

Chętnie zobaczę 

Ja nie mam kiedy zajść zobaczyć bo albo w robocie cały dzień,albo z dziećmi chorymi i tylko wyjście na obrządki 😔 jutro może wstąpię zobaczę co "w trawie piszczy"

Opublikowano (edytowane)

@tytanowyJanuszwięc po kolei

1. Tadeus. Siany po kukurydzy na kiszonkę na podwójnym oborniku i po niej też obornik. Jeszcze dwa lata temu rósł na tej działce ponad 100 letni sad

2. Liborius. Siany po owsie na oborniku po pyrach na podwójnym oborniku.

3. Mondeo. Siany po owsie ,reszta jak wyżej 

IMG20231225152419.jpg

IMG20231225154557.jpg

IMG20231225154932.jpg

Siew jednego dnia,norma lekko poniżej 300szt

A sam koniec smaczek. Tadeus siany po 20 października 

IMG20231225155054.jpg

Edytowane przez soltys48
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

I jest na najsłabszej działce. Liborius na średniej a Tadziu na najlepszej ale z kolei jej najwięcej brakuje.

Jakby nie padało zbyt mocno to jutro obfotografuje resztę w tym te na VI

Opublikowano
12 godzin temu, soltys48 napisał:

I jest na najsłabszej działce. Liborius na średniej a Tadziu na najlepszej ale z kolei jej najwięcej brakuje.

Jakby nie padało zbyt mocno to jutro obfotografuje resztę w tym te na VI

a w tym tadziu sianym  po 20 pazdziernika jaką normę wysiewu daleś?