Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

W nocy było koło 0. W dzień było kolo 10, słońce, prawie bez wiatru, dość wilgotno. W nocy teraz ma być koło 5. Popryskane. Puste place powoli się zielenią. Chyba trzeba będzie wiosna po prostu lepiej te placki azotem potraktować. 

IMG_20231010_113543083_HDR_copy_918x1632.jpg

IMG_20231010_113538641_HDR_copy_1148x2040.jpg

IMG_20231010_114612026_HDR_copy_2040x1148.jpg

IMG_20231010_115726649_HDR_copy_1148x2040.jpg

IMG_20231010_120337611_HDR_copy_2040x1148.jpg

Opublikowano

@outstanding kurcze, jak wklepujesz sobie w googlu "case 955 agrofoto", to wyskoczy temat z moim ciągnikiem, gdzie masz duuuuzo do czytania 😅

Generalnie tak, jestem zadowolony. Dużo wygodniejszy (cichszy, lepszy skręt, lepsze wspomaganie) niż w 8145. Stan uszczelek w obu podobny, zetorek nowy orbitrolu, siedzenie mechaniczne grammera. No i case nie jest dużo mocniejszy, ale z tymi maszynami, z którymi zetorek sobie jakoś tam radzi, go case za***rdala. Minus na dziś - problem z paleniem (wiedziałem, jak go kupowałem), który to się pogłębił ostatnio. 

Kup sobie 6cio pak, siądź wieczorem i wszystko jest w temacie moim.

• Like 1
Opublikowano

Czteropak za mało by dojść do końca, sześciopak za dużo by wytrwać w oczekiwaniu końca🤣😜

Opublikowano

Zależy jak szybko kto pije i jaka ma głowę. 55stron. Niech będzie, że połowa w temacie. Myślę, że do przebrnięcia, jeśli kogos naprawdę interesuje. Jak szukałem ciągnika, go miałem o danych modelach przeczytane wszystkie tematy i obejrzane wszystkie filmy jakie tylko znalazłem. A na końcu i tak kupiłem przez przypadek 😅

• Haha 1
Opublikowano
toooomaszewski napisał:

7 godzin temu, Turok napisał:

środki dotarły daje mertil 600sc w dawce 0.6l + corida 15g na ha , cena 1 hektara to 126zl

To ze sklepu internetowego?

U mnie sklep lokalny Dff, florasulam, flufenacet, tzw. Saracen delta pak 113 zł.

tak

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Janeczko napisał:

Pod korzeń dałem sól i fosfor bez azotu, jest sens dorzucać mu np mocznik? Czy z wiosny strzał saletra a po tygodniu mocznika zapodac ?

A wygląda że da 15t/ha? Darował bym sobie, ale wiosną najszybciej jak to tylko będzie możliwe jechał bym z saletrą

Opublikowano (edytowane)

Zależy jaka gleba jak jałowizna to i jesienią ciut dawałem jak wcześniej posiałem I ciepła jesień była bo było widać glud na jesieni a jak ziemia już kilka lat obrabiana nawożona to do wiosny przetrzyma.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
12 godzin temu, tytanowyJanusz napisał:

A wygląda że da 15t/ha? Darował bym sobie, ale wiosną najszybciej jak to tylko będzie możliwe jechał bym z saletrą

Myślę że spokojnie da 15t z 3 ha na mniej nie liczę.

Tak myślałem zostawię z wczesnej wiosny na strzał siarczan magnezu, saletrę a potem może mocznika