Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tadeus 140N w monokulturze.  Klasa 4,5,6 bez skracania. 110cm obecnie w dołkach z wilgocią. Obsada dość niska, słoma bardzo gruba.

20230604_191645.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Tadeus 140N w monokulturze.  Klasa 4,5,6 bez skracania. 110cm obecnie w dołkach z wilgocią. Obsada dość niska, słoma bardzo gruba.

20230604_191645.jpg

Sławek nałupiesz ziarka 👍 , dobrze że magazyny zwiększyłeś 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

bez skracania

U mnie przy 140 na lepszej działce dalem 0.6 zamiennika moddusa, a na słabszej 0.25, no i na słabszej działce chyba ta wielka wilgoć skróciła sama, bo tam zboże jest sporo niższe niż te mocniej skrocone

Opublikowano

Sio, Ty babo urokliwa🤣

1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Sławek nałupiesz ziarka 👍 , dobrze że magazyny zwiększyłeś 

Koło domu na lepszej działce z lepszą dostępnością wody Rotondo po 0,5 moddusa jest ciut wyższe od tego Tadeusa.

Opublikowano
10 godzin temu, krilan06 napisał:

Toć GUS przewiduje w tym roku rekordy w Polsce, a Ardanowski mówił ostatnio że w tym roku susza raczej nam nie grozi, bo była łagodna zima i padało do kwietnia 😂

W tym roku o suszy nie mówią, bo to idealna sytuacja by w to miejsce dosypać ukraińskiego.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
14 minut temu, JanKrzysztof napisał:

W tym roku o suszy nie mówią, bo to idealna sytuacja by w to miejsce dosypać ukraińskiego.

...tia , ale jak widać nie jeden suszowego wygląda 🧐

Ludzie się nauczyli wyciągać łapy po łatwe pieniądze, jak Donald wygra to prędko oduczy.

• Like 3
Opublikowano

Borowik

20230605_104525.jpg

20230605_104505.jpg

2 godziny temu, GRZES1545 napisał:

...tia , ale jak widać nie jeden suszowego wygląda 🧐

Ludzie się nauczyli wyciągać łapy po łatwe pieniądze, jak Donald wygra to prędko oduczy.

Może i tak ale te wszystkie zapomogi rozdawane są w sposób nie sprawiedliwy.

Opublikowano
1 godzinę temu, kopin napisał:

Grześ ,za Donalda było suszowe i też 500 zł a ile to wtedy było warte a ile jest teraz dzięki rozdawnictwu na prawo i lewo 

Zgadza się...powiem więcej, niech nie dają I nie zabierają. Ale tego ani jedni ani drudzy nie zagwarantują. Ich wszystkich powinien szlak ....

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, kopin napisał:

Grześ ,za Donalda było suszowe i też 500 zł a ile to wtedy było warte a ile jest teraz dzięki rozdawnictwu na prawo i lewo 

Za rudego to pamiętam kredyty można było brać a o 500 zł pierwsze słyszę 🤔

2 godziny temu, Strongman napisał:

Borowik

20230605_104525.jpg

20230605_104505.jpg

Może i tak ale te wszystkie zapomogi rozdawane są w sposób nie sprawiedliwy.

Fajny ten borowik , u mnie drugi rok po centrali siałem i żyta troszke wyskoczyło . @soltys48 Przemek a u ciebie jaki rekordowy plon dał ?

Opublikowano

Za rudego to pamiętam kredyty można było brać a o 500 zł pierwsze słyszę 🤔

Są takie aparaty słuchowe na małe bateryjki,(wiem bo moja matka nosi) bardzo pomocne ;-)))

Opublikowano
5 minut temu, kopin napisał:

Za rudego to pamiętam kredyty można było brać a o 500 zł pierwsze słyszę 🤔

Są takie aparaty słuchowe na małe bateryjki,(wiem bo moja matka nosi) bardzo pomocne ;-)))

To może pan napisze w którym to dokładnie roku ?, upomnę się może mi dadzą zaległe

🤔

Opublikowano

to musisz najpierw rudego z powrotem  wybrać bo Ci  z pewnością Cię odeślą z kwitkiem do tamtych złodziei ,bo sami tyle zajumali że już na nic nie ma

a z drugiej strony albo z pamięcią coś nie tak albo za młody kolega i nie pamięta,zerknąłem w papiery tylko na 2015 rok i decyzja jak byk o pomocy suszowej

to w sumie jak nie wziąłeś wtedy to idz teraz  do sprawiedliwych niech Ci wypłacą 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, kopin napisał:

Było ale nie do hektara tylko na gospodarstwo😁😁😝😝 to można sobie wyobrazić ile było warte 

Edytowane przez Misiaczek
Opublikowano
17 minut temu, daron64 napisał:

Pany, macie temat - bagno o polityce - idźcie tam robić gnój i przerzucać się tym, która władza jest bardziej ch*jowa.

w takim słońcu Agencja zakazuje z gnojem roboty,ma być pochmurno;-)))

• Haha 1