Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Owies z parametrami do 1300

6 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

U nas pszenica w żniwa 1300zl teraz już 1450zl ceny oczywiście netto. Rzepak nie wiem bo nie mam a reszta zboża bez zmian.

W żniwa nawet 1630 teraz poniżej 1500

Opublikowano

3 minuty temu, soltys48 napisał:

Owies z parametrami do 1300

W żniwa nawet 1630 teraz poniżej 1500

Co region to inne ceny. Do mnie przyjeżdża gościu i raz w tygodniu bierze po 2 metry i płaci po 1600zł sam sobie sypie ja tylko pinuje wagi:P Mam cichą nadzieje że ceny troche podskocza zimą do góry bo około 80t jest na sprzedaż w magazynie zboża.

Opublikowano
6 godzin temu, krilan06 napisał:

Gęsto to posiał mój sąsiad, miejscami już taka szczota że żółte się robi

swoigo pilnuj...

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

No i powiedzcie - taka rozbieżność cen wynika tylko z tego gdzie dans firma odstawia to zboże, z większej konkurencji, czy ze zwykłej chciwości? Czy to miks wszystkiego 

Sołtys napisał o owsie z parametrami czyli gestosc pewnie 50 kg , a to moze i na platki tez juz być 

Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, soltys48 napisał:

Z kiedy ta cena?

Z dzisiaj, w Szamotułach też pszenżyto po tyle, choć bliżej Ciebie chyba jest agriplus w Czarnym Małym. 

Viterra Szamotuły pszenżyto chyba 1250 netto, żyto na bank 1140 netto

Edytowane przez misio3p
Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

swoigo pilnuj...

Co Ty myślisz że mnie to interesuje? Po prostu kolega pisał czy to ze zdjęcia gęste to odpisałem 

1 godzinę temu, JanKrzysztof napisał:

To kiedy zasiał to pszenżyto, że już żółte? ;)  

Chyba ok 10 września, żółte tam gdzie zrobił nakładki, kiedyś siał jęczmień ozimy końcem sierpnia

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

No i powiedzcie - taka rozbieżność cen wynika tylko z tego gdzie dans firma odstawia to zboże, z większej konkurencji, czy ze zwykłej chciwości? Czy to miks wszystkiego 

Owies na konsumpcję, wymagania dość wysokie co do gęstości bo min 52

Opublikowano (edytowane)

Ale transport tez kosztuje bo paliwa zdrożały ale i zawsze kosztował.

W jednym miejscu płacą drożej ale zawieziesz 400km to wyjdzie to samo jak doliczysz usługę transportu.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Jak u was wychodzą zasiewy pszenżyta w Październiku? Zdecydowałem jednak, że dosieje jeden kawałek tylko najpierw obornik pójdzie - udało się kupić bobka. Duży spadek plony i czy są jakieś odmiany, które tolerują późniejsze siewy? Planuje do 10.X ogarnąć siew i pewnie coś w granicach 320-350 szt.

Opublikowano

Pszenżyto  Tadeus 4 liść opryski rozpoczęte , jak dobrze pójdzie to jutro najmokrzejsze kawałki będą zrobione , niema co czekać bo nadają tydzień opadów i później się nie wjedzie ,  więc miejcie to na uwadze 😉

IMG_20220928_154123.jpg

IMG_20220928_154330.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, k16mk napisał:

Pszenżyto  Tadeus 4 liść opryski rozpoczęte , jak dobrze pójdzie to jutro najmokrzejsze kawałki będą zrobione , niema co czekać bo nadają tydzień opadów i później się nie wjedzie ,  więc miejcie to na uwadze 😉

IMG_20220928_154123.jpg

IMG_20220928_154330.jpg

PRAWDZIWI ROLNICY zwalczają chwasty na szpilkę a nie 4 liść 🤭

• Like 1
  • Haha 5
Opublikowano
5 minut temu, EmilPlayP napisał:

Jak u was wychodzą zasiewy pszenżyta w Październiku? Zdecydowałem jednak, że dosieje jeden kawałek tylko najpierw obornik pójdzie - udało się kupić bobka. Duży spadek plony i czy są jakieś odmiany, które tolerują późniejsze siewy? Planuje do 10.X ogarnąć siew i pewnie coś w granicach 320-350 szt.

Po ile płaciłeś za tego bobka?

Opublikowano
4 minuty temu, k16mk napisał:

IMG_20220928_154123.jpg

IMG_20220928_154330.jpg

Coś tak zaspał? Dwa dni temu pierwsze zabiegi🤭

20220926_181309.jpg

Opublikowano
10 minut temu, EmilPlayP napisał:

Jak nawalisz gnoju to będzie ok nawet późny siew.

A to tak oddzielnie 4 liść to kiedy siane.

Opublikowano
17 minut temu, soltys48 napisał:

PRAWDZIWI ROLNICY zwalczają chwasty na szpilkę a nie 4 liść 🤭

A jednak się wydało że kolegów na forum się oszukuje , nie orzą , nie sieją , nie pryskają a rzeczywistości wszystko porobione kłamczuszki !!! 😜

Opublikowano
17 minut temu, Agrest napisał:

Coś tak zaspał? Dwa dni temu pierwsze zabiegi🤭

20220926_181309.jpg

Przebijam, ziemia po siewie zboża nie zdążyła wyschnąć a już miałem wykonany zabieg herbicydowy😁

• Like 1