Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
superfarmer02 napisał:

co polecacie na miotłę jesienią? wiosną był dawany huzar activ ale w tym roku chyba będzie trzeba miotłę zwalczyć jesienią🙄

i co Huzar przepuścił miotłę? jeśli tak to nie u Ciebie pierwszego... w tym roku obleciałem wszystko Axial komplet i było czysto, ale mimo wszystko jeśli będą dobre warunki to spróbuję skasować chwasty jesienią np 2l Tolurex + 0.2l Legato koszt ~81zł/ha brutto

Opublikowano
isentor napisał:

Jakie masz opinie o melomanie? Zamówiłem do siebie i jestem ciekaw czego mogę się spodziewać. Obok będzie rosło Gringo C3

Siałem go ze 4 lata temu i szczerze na moje ziemię jest super. Nie wiem czego możesz się spodziewać, to zależy od wielu czynników.

Opublikowano
tytanowyJanusz napisał:

superfarmer02 napisał:

co polecacie na miotłę jesienią? wiosną był dawany huzar activ ale w tym roku chyba będzie trzeba miotłę zwalczyć jesienią🙄

i co Huzar przepuścił miotłę? jeśli tak to nie u Ciebie pierwszego... w tym roku obleciałem wszystko Axial komplet i było czysto, ale mimo wszystko jeśli będą dobre warunki to spróbuję skasować chwasty jesienią np 2l Tolurex + 0.2l Legato koszt ~81zł/ha brutto

ja pryskalem huzar activ a nie huzar activ plus który podobno przepuszcza miotłę. u mnie było pięknie dopuki nie przyszły te deszcze chyba w czerwcu, po nich najpierw wychodziły pojedyncze rośliny a potem zajmowały najniższe punkty pola. w tym roku przez te deszcze już robi się nie ciekawe w chwastami, na polu bronowanym w czwartek już chwasty mają po 2 listki więc trzeba będzie działać jesienią bo do wiosny będzie łąka 😕

• Like 1
Opublikowano

Najlepszy jest axial na miotłę nawet exper sobie nie radzi al;e axial  z paka to ten winetu  zasłaby na chabra i ja robię axial + mustang wiosno i czyściutko, odpuszczam zabieg jesienny bo słabo działa expert niby doglebowy i działa dłuzej i z domieszko dff a boxer to już całkowicie słabo działa.

Opublikowano
1 godzinę temu, k16mk napisał:

pszenżyto Tadeus zaczyna wychodzić z ziemi 🙂 a jak u was ?

A u nas jak gumowiec wejdzie w orankę, to nie chce wyjść.

Opublikowano
1 godzinę temu, k16mk napisał:

pszenżyto Tadeus zaczyna wychodzić z ziemi 🙂 a jak u was ?

Właśnie nie denerwuj 😤😛  , w tamtym tygodniu dolało , to w tym była nadzieja- poniedziałek bezdeszczu  , środa już coś tam obsychało , ale w czwartek deszcz , wczoraj też , dziś pokropiło ale zimno 8 C teraz . W pole nie ma co nawet wchodzić , znów czekam do środy ... a miedzy czasie wał packer zdjęty i wymiana skrobaków

Opublikowano

Na przyszłą sobotę zapowiadają masę deszczu dla mojego regionu

Opublikowano (edytowane)

Tera posiać to będą piękne wschody lepiej to wychodzi jak w suchą glebę tylko płyciutko i lux po deszczu.

Jak to dziadki mówili siejesz w błoto zbierasz złoto.Może nie w błoto ale w mokro glebę i efekty są.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
41 minut temu, Strongman napisał:

Tera posiać to będą piękne wschody lepiej to wychodzi jak w suchą glebę tylko płyciutko i lux po deszczu.

Jak to dziadki mówili siejesz w błoto zbierasz złoto.Może nie w błoto ale w mokro glebę i efekty są.

Powiedzenie dotyczy siewu owsa 😉

Opublikowano
52 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

u mnie przez minioną dobe 35l myślałem że dziś coś posieje ale mazało by się tylko. a to powiedzenie siej w błoto zbieraj złoto to się chyba tyczy jarych a nie ozimych zbóż

To się tyczy tego jak orali w konie