Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pszenżyto octavio troszkę skoszone, wyszło 5.8t/ha, ważone. Wilgotność między 12 a 13 %.

Mam pytanie jeszcze, w wyżej wymienionym pszenżycie leci dużo kłosów niewymłóconych do zbiornika, kombajnista nie może ustawić kombajnu żeby tych kłosów nie było i jest trochę problem. Jak skończył u mnie kosić to pojechał w inną odmianę pszenżyta i tam już żadne kłosy niewymłócone do zbiornika nie leciały, a kosił na tym samym ustawieniu kombajnu co u mnie, czy możliwa jest w tym wina odmiany?

Ktoś może miał octavio i powie czy miał problem z wymłóceniem.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Kubawww napisał:

Pisowska zmowa nic nikomu nie zrobią, bo to sami swoi ;) podziękujmy tym co na nich głosowali.

A to za których tak płyneła kasiora do kieszeni rolników  🤔

@Karol06  jaki to kombajn ?

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
11 minut temu, Karol06 napisał:

Pszenżyto octavio troszkę skoszone, wyszło 5.8t/ha, ważone. Wilgotność między 12 a 13 %.

Mam pytanie jeszcze, w wyżej wymienionym pszenżycie leci dużo kłosów niewymłóconych do zbiornika, kombajnista nie może ustawić kombajnu żeby tych kłosów nie było i jest trochę problem. Jak skończył u mnie kosić to pojechał w inną odmianę pszenżyta i tam już żadne kłosy niewymłócone do zbiornika nie leciały, a kosił na tym samym ustawieniu kombajnu co u mnie, czy możliwa jest w tym wina odmiany?

Może poczekaj z dwa trzy dni, niech dojrzewa 

Opublikowano
5 godzin temu, Karol06 napisał:

Któregoś roku też tak miałem chyba w odmianie Tomko.

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, Kubawww napisał:

Pisowska zmowa nic nikomu nie zrobią, bo to sami swoi ;) podziękujmy tym co na nich głosowali.

Powiesz na kogo trzeba było głosować?

Opublikowano
9 minut temu, deSilva napisał:

Powiesz na kogo trzeba było głosować?

Na takich co chociaż nie dają nadzieij i nie pier**lą farmazonów jak to pięknie nie będzie 😃 po czym kradną i robią pod górkę jak nikt jeszcze dotąd. Pozdrawiam 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Dziwne bo wszyscy już byli i pokazali co potrafią, jakby za nich tak dobrze było to nikt by na tych nie głosował. Pozdrawiam również.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
4 minuty temu, deSilva napisał:

Dziwne bo wszyscy już byli i pokazali co potrafią, jakby za nich tak dobrze było to nikt by na tych nie głosował. Pozdrawiam również.

Było jak było za dawnych, ale nigdy nie było tak źle jak jest teraz.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie nie kolego, źle to dopiero mogło by być, za szybko zapominamy politykom i dlatego tylko zamieniają się stołkami,  ale dajmy spokój w tym temacie z polityką.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Mario81 napisał:

tak ,tak a Pis zapobiegł temu złu..... skad sie biorą tacy fanatycy

Człowieku 8 lat rządzili, zapomniałeś już jak? dzisiaj miałbyś tu k**wa uchodźców bo na 100% Niemcy by im wcisnęli. Nic lepiej dla rolnictwa by nie było, nie ma się co nawet łudzić.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, deSilva napisał:

Człowieku 8 lat rządzili, zapomniałeś już jak? dzisiaj miałbyś tu k**wa uchodźców bo na 100% Niemcy by im wcisnęli.

Chociaż wstydu nie robili 🤣 a nie jak jąkający andzejek rozmawiający 5 minut z bidenem bez podstaw angielskiego🤣🤣🤣 wszędzie się już z nas śmieją. A więcej mi zostało w portfelu za nich niż za uwczesnych.

Edytowane przez Kubawww
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Bronek był lepszy? Donek dbał o interesy, ale Angeli, dla mnie to większy wstyd. Tobie może zostało więcej, ale za ich rządów, ludzie żebrali pod marketami. No skoro było tak dobrze, to czemu pytam się ludzie na nich nie chcieli głosować dalej?

Edytowane przez deSilva
Opublikowano (edytowane)

Bronek był lepszy? Donek dbał o interesy, ale Angeli, dla mnie to większy wstyd.

A uwczesni co ? Liza dupe komu tylko popadną  raz Niemcy raz Usa, jak wiatr zawieje to i Putinowi. Zniszczyli już Polskę doszczętnie i teraz kto by nie rządzil tego nie wyprowadzi.

Dobra kończymy temat, bo zaraz bany wlepia 🤣

Edytowane przez Kubawww
Opublikowano (edytowane)

Inni zabiorą wszelkie socjale, bo zabiorą i zaraz będzie tęsknota za Pisiorami.   xD Kończmy.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
Przed chwilą, deSilva napisał:

Inni zabiorą wszelkie socjale, bo zabiorą i zaraz będzie tęsknota za Pisiorami.   xD

A niech zabierają  powtórzę więcej zostawało mi w portfelu nie miejac tych socjali wszystkich 500+ i innych. 

Ja  przez uwczesna władze zapierdalam tylko na nierobów, którym nawet się nie chce do pracy iść.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

A jest ktoś z bogatych co się zrzekł socjalu? ten kij ma dwa końce.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano (edytowane)

A jest ktoś z bogatych co się zrzekł socjalu? ten kij ma dwa końce.

Ale rozróżnij socjal 500+ od tego dla bezrobotnych co jest go 3 razy tyle ( to miałem na myśli)

Edytowane przez Kubawww
Opublikowano
6 godzin temu, Kubawww napisał:

A uwczesni co ? Liza dupe komu tylko popadną  raz Niemcy raz Usa, jak wiatr zawieje to i Putinowi. Zniszczyli już Polskę doszczętnie i teraz kto by nie rządzil tego nie wyprowadzi.

Dobra kończymy temat, bo zaraz bany wlepia 🤣

Przepraszam nie moja to sprawa , ale gdzie te zniszczenia 🤔, bo nie widzę