Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Teraz od chwastu?

Życzę powodzenia

Kolego jakbym miał tyle czasu co ty to bym opryskal dawno temu. Kończę pracę po 22 a jadę na 7 więc kiedy to zrobić. Dzisiaj akurat wolne zresztą nie jesteś moim ojcem żebym ci się tłumaczył po 2 to jest poprawka A po 3 pytanie było czy można A nie czy się opłaca. Podstawówka się kłania 

Opublikowano

Więc moja odpowiedź brzmi 

NIE MOŻNA  i się nie opłaci 

Nie myśl sobie że tylko Ty jesteś zapracowany,czasu na wykonanie zabiegu było mnóstwo to wszyscy się mądrzyli,że  za wcześnie a to z kolei co innego....

• Like 2
Opublikowano
21 minut temu, MlodyRolikOn napisał:

Kolego jakbym miał tyle czasu co ty to bym opryskal dawno temu. Kończę pracę po 22 a jadę na 7 więc kiedy to zrobić. Dzisiaj akurat wolne zresztą nie jesteś moim ojcem żebym ci się tłumaczył po 2 to jest poprawka A po 3 pytanie było czy można A nie czy się opłaca. Podstawówka się kłania 

Po co się tak stresujesz :) Większość ludzi na tym forum pracuje i przy okazji uprawia ziemię. Uwierz mi, że wszyscy mają mało czasu. Jeżeli uważasz, że nie masz czasu uprawiać ziemi, to puść w dzierżawę i będzie święty spokój :)

• Like 2
Opublikowano
22 godziny temu, petrus87 napisał:

Od biedy można choć dla mnie to bardziej rozwiazanie na t1.

Moddus nie powinien tutaj zaszkodzić

U mnie podobnie strasznie się zebrało po deszczach ale sprzedawca doradzał cerone bo na modus troche późno.  Dziś jade pryskać i myśle dać od 0,5 do 0,8 na ha w zależności od  stanu plantacji w danym miejscu.

Opublikowano

U mnie poszło dzisiaj T2 fungi Artea 0.4l+ Tazer 0.6l + siarczan + witaminki zobaczymy co na to pszenżytko, na dzien dzisiejszy bardzo zdrowe wiec powinno się ładnie utrzymać :) w tamtym roku to samo pszenzyto już się wykłosiło a teraz jeszcze nie widać aby się miało zbierać na kłoszenie choć flaga już jest więc zobaczę co odda :) 

Opublikowano

Mój Claudius zaczyna sie kłosic, dostał drugą dawkę medax max 0,3 kg  pięc dni temu, pod koniec przyszłego tygodnia 0,8 praxior plus 0,5 safir i koniec z zabiegami.

Wygląda rewelacyjnie, wigor wiosenny ma na poziomie Borowika, zobaczymy jak z plonem.

Opublikowano

Do jakiej fazy można stosować moddus w pszenżycie? Na etykiecie napisane, że stosować do fazy 2 kolanka ale w praktyce może ktoś stosował w późniejszych fazach do liścia flagowego?

Opublikowano

Z tego co wiem to chłopacy z forum pryskają modusem na flagę , dawka 0.2-0.3 na ha ale sam nie stosowałem to ciężko mi powiedzieć czy są efekty.

Mam pytanie , wczoraj zrobiłem zabieg T2 i po około 6 godzinach zaczął padać deszcz i kilka godzin popadało czy coś zaszkodzi czy nie ?

Opublikowano
1 godzinę temu, zdzichu124 napisał:

Dzięki za odpowiedź , dtrka mi szaleje w pszenicy i pszenżycie dlatego musiałem przyspieszyć delikatnie T2 i bałem się że skuteczność spadnie przez ten deszcz ;)

Na co się zdecydowałeś na T2 bo ja właśnie jutro muszę coś kupić i opryskać.

Opublikowano

U mnie poszedł epoksykonazol +Tebukonazol+prochloraz z moich późniejszych analiz wynikło że nie jest to najlepsze rozwiązanie na T2 więc moze się tym nie sugeruj ale tak doradził mi sprzedawca , któremu zaufałem a okazało się że to nie do końca dobre rozwiązanie. 

Opublikowano
40 minut temu, zdzichu124 napisał:

U mnie poszedł epoksykonazol +Tebukonazol+prochloraz z moich późniejszych analiz wynikło że nie jest to najlepsze rozwiązanie na T2 więc moze się tym nie sugeruj ale tak doradził mi sprzedawca , któremu zaufałem a okazało się że to nie do końca dobre rozwiązanie. 

No to cie sprzedawca naciagnał. Dwie pierwsze subst ok ale prochloraz. Skoro piszesz na forum to powinieneś sprawdzac pytac z agrofoto mozna duzo sie dowiedzieć.

Opublikowano
50 minut temu, Neo123 napisał:

Witam koledzy czy taka mieszanina będzie dobra na T2        0,4 ARTEA+ 0,4 MAKLER ??

Artea w dawce 0,4l wystarczy ale tego Maklera może być trochę za mało,daj go 0,5-0,6l/ha to wtedy będzie ok