Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy AGCO (Fendt i Massey Feruson)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Arion to już większy gabarytowo  ciągnik. Jak ci potrzebny ciężki wół roboczy to możesz się zastanowić. Wiadomo wraz z gabarytem spada zaraz zwrotnośc bo ma 5.8 m promień zawracania.  
Zapytaj jeszcze o ceny serwisu. Niech ci pokażą ile kosztuje roboczogodzina mechanika czy z kompem. Na to niektórzy nie patrzą a potem kieszeń może boleć. Zwłaszcza że teraz przy nowych ciągnikach już lokalny mechanik nie wiele zrobi. 

Opublikowano

Jeśli nowy Fendt 600 kosztowałby tyle to biorę dwa:), gdzie usłyszałeś taką cenę, jeśli można wiedzieć? Za 514 w power plusie i skromnych dodatkach chcieli minimum 600.

Opublikowano
54 minuty temu, Biedaczek napisał(a):

Jeśli nowy Fendt 600 kosztowałby tyle to biorę dwa:), gdzie usłyszałeś taką cenę, jeśli można wiedzieć? Za 514 w power plusie i skromnych dodatkach chcieli minimum 600.

Raifaisen Ryki

Serwis vsltry pierwsxy pomiedzy 50 z 100 godzin mi wycenili na 3500 netto 

Drugi na 600h juz ok 7000 netto 

I tu oleje I filtry I dojazd. Na umowie tego nie wpiszą.

W valtra jest cos takiego jak przedłuzona patna gwarancja fo 5 lat ale to niby mozna wykupic po roku.

Też mi się wydaje .ze nawet wymianę oleju trzeba za pomoca  oprogramowania wpisac aby nid wyrzucał błędu

Opublikowano
21 godzin temu, slavik80 napisał(a):

Tak class arion 630 na skrzyni hexashit opony tył 650/65 r 38 

Przod 540/65 r 28 BKT

Przedni tuz

4 pary hydrauliki na dzwigni.

Amortyzowanie osi

Silnik 6 cylindrowy john deer z popraeiona uszczelja pod głowica.o mocy nominalnej 165 km a w homologacji 134 km

Dokladajac monitor  i nawigacje to juz robi sie cena fenda ( w luznej rozmowie super wyposazony fend z tej serii 600 to netto około 620 tys netto) dla mnie poza zasięgiem.

Skrzynia hexashit  tej cmatic czy jak sue porawnie nazywa to dopłata ok 60 tys netto

Ok. rok temu wyceniałem ariona 630 cebis cmatic bez navi za 545netto do delikatnej rozmowy.

Opublikowano

No I na co padł wybór?

Jak widac .dobrac trochę wyposażenia I cena w górę.

Valtra  wersja versu juz trochę dodatków ma .wolałbym jeszcze stopień wyzej- drive  ale zas więcej....

Trudno tak .niby wybór duzy ale zawsze pokusa aby jeszcze cos dołozyc.

Widziałem you tubera antoninaroli czy podobnie. Ma valtre .testował valtre a kupił case puma. Niby cena sporo nizsza....

Opublikowano (edytowane)

Byłem oglądać Masseya 7s.155, spojrzałem na przednią oś i zrezygnowałem. Jest o połowę mniejsza od tej w modelu 180. W podobnej cenie jest puma, która wydaje się bardziej solidna ale ma gorszą skrzynię(bardziej szarpie) niż Massey.

Claas arion c-matic wychodzi drożej od John Deere m autopower i ma tragicznie głośną kabinę 73db, najwięcej spośród wszystkich.

Edytowane przez Biedaczek
Opublikowano (edytowane)

Puma jest z placu i na razie jest tańsza o około 43 tys. Z nowego zamówienia byłaby w tej samej cenie.

Opublikowano

To kiedy on zamówił skoro piszesz że myślałeś że jego wniosek nie przejdzie? Więc wychodzi na to ze Ty pierwszy zacząłeś szukać ciągnika i miał być 250 koni. Teraz nagle ojciec dostał dofinansowanie i od razu ciągnik zamówił 180 km a ty będziesz chcesz teraz zamówić 150 km. To będziecie dwa na raz podpinać do tych maszyn co miał w nich chodzić ten 250 km? 
Sory ale bajki trącasz 

Opublikowano (edytowane)

6m145-580, 6m180-625, 6m230-765 porównując mniej więcej to samo wyposażenie i opony z nawigacją i anteną  g5plus której cena to około 47,5 tys. Logiki w tym cenniku nie ma, chyba że tak różnią się wielkością 

Opublikowano

Puma cvx rocznik koniec 2023 520 z nawigacją, 489 bez. Ciekawe ile jeszcze są w stanie opuścić. 6m145 bez navi, odchudzona z wyposażenia do poziomu pumy 525

Opublikowano
14 godzin temu, Biedaczek napisał(a):

Puma cvx rocznik koniec 2023 520 z nawigacją, 489 bez. Ciekawe ile jeszcze są w stanie opuścić. 6m145 bez navi, odchudzona z wyposażenia do poziomu pumy 525

jakie wyposazenie tej pumy

Opublikowano
15 godzin temu, Biedaczek napisał(a):

Gdzie stoi ta Puma?