Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy AGCO (Fendt i Massey Feruson)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

też zwróciłem uwagę na to, że jakoś tak słabo wykręca się na obroty. Ja szukam ciągnika uniwersalnego do ładowacza, prac zielonkowych i uprawy. Ta valtra g wydaje się dość ciekawą propozycją

Opublikowano

Mam masseya 5710 i ma sisu silnik i jest mulowaty, ogólnie w polu daje nawet radę pozytywnie się zaskoczyłem ale w transporcie to górkę widzi wcześniej niż 3p, te nowe ciągniki to tak mają że w przyczepach takie rzadkie sa?

Opublikowano

Kuzyn ma Kubota mgx 4 to też narzeka że w transporcie padaka . Może ty wychodzi ze skrzyni biegów skoro jest zestopniowana do 40 km na godzinę to postawili nacisk na prędkość i ekonomikę jazdy . A może wersję mocniejsze 5712- 13 lepiej sobie radzą z zestawami 

Opublikowano

Jezdzilem valtra N101 teraz N104 steyr multi 105 i jeszcze paroma 100 konnymi ciągnikami i nie zauważyłem że by górkę nawet na pusto zrobił bez redukcji połówki czy biegu.

Opublikowano

moc znamionowa jest w tym ciągniku przy prędkości obrotowej 2100 i wynosi 140KM Do czego potrzebujesz takich danych?

Opublikowano
9 godzin temu, Winio napisał:

moc znamionowa jest w tym ciągniku przy prędkości obrotowej 2100 i wynosi 140KM Do czego potrzebujesz takich danych?

Interesuje mnie zakup tego modelu a moje pytanie brzmi jaka moc będzie generował przy 1500 obr silnika?

Opublikowano

taką informację można odczytać z wykresu krzywej momentu obrotowego i mocy. takimi danymi może dysponować serwis i firmy wykonujące chip tuning

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Emilio napisał:

Czy ktoś z Was korzystał z finansowania AGCO ? Po przedstawieniu kalkulacji wygląda ok nawet bardzo ale jak jest w praktyce ?

Lepiej niż w jakimkolwiek innym banku, jest ok 

Tak ogólnie to przecież na tym forum nikt nie ma kredytów więc nikt ci nie odpowie na to pytanie 😁

Edytowane przez tommy66692
  • Haha 2
Opublikowano

Zapytam tak z ciekawości. Na zdjęciach w internecie zawsze widzę Valtrę serii A4 z pojedynczymi lusterkami, podczas gdy inne marki mają podwójne co jest chyba jakimś wymogiem wynikającym z homologacji. Jak to jest z tymi valtrami i tymi lusterkami ? Te ciągniki mają ważną homologację do rejestracji jako nowe w Polsce ?

Opublikowano

5711s nie jest już dostępny. g105H trochę doposażona ok. 270

Opublikowano

Panowie wyceniał ktoś t145 versu ? ile on ma mocy znamionowej ( rzekomo t144 ma 145 znamionowej pytam bo jestem ciekawy do wniosku prow)

Opublikowano

Powiedz dilerowi żeby pokazał Ci świadectwo homologacji. Ja tez interesowałem się tym ciągnikiem jakiś czas temu i z tego wiem, to dane w homologacji dla T144 active to było 160/177 KM . W danych technicznych było 155/170 KM, ale nie było chyba na to pisemnego potwierdzenie. Ale ja brałem ciągnik na MGR, więc miało to znaczenie. Jak nie korzystasz z programu, to luz

Opublikowano
2 godziny temu, rolnik9 napisał:

Powiedz dilerowi żeby pokazał Ci świadectwo homologacji. Ja tez interesowałem się tym ciągnikiem jakiś czas temu i z tego wiem, to dane w homologacji dla T144 active to było 160/177 KM . W danych technicznych było 155/170 KM, ale nie było chyba na to pisemnego potwierdzenie. Ale ja brałem ciągnik na MGR, więc miało to znaczenie. Jak nie korzystasz z programu, to luz

na prow właśnie i niby przedstawiciel mówi ze t145 ma znamionowa 145 km do potwierdzenia . widze ze kazdy co inaczej czaruje ;/ 

Opublikowano (edytowane)

Powiedz żeby Ci pokazał to świadectwo, bo to co jest wpisane w ofercie handlowej nie ma najmniejszej mocy według mnie. Prospekty-foldery handlowe też nie wiem czy są respektowane przez arimr. Ja w świadectwie dla T7.165S mam podane obie wartości (znamionowa i maksymalna). W końcu to ty będziesz ten ciągnik rejestrował i będziesz ten dowód przedstawiał w ARIMR. A na fakturze raczej mocy ciągnika chyba nie wpisują. Więc żebyś się na minę nie wkopał, że zapłacisz za ciągnik, który nie będzie mógł być rozliczony w PROW. Jeden z użytkowników agrofoto brał pod koniec zeszłego roku T144 ACTIVE i pisał mi, że w świadectwie homologacji jest 160 KM. Ja we wniosku miałem zakresy mocy ZNAMIONOWEJ. AGCO stosuje chyba określenie "nominalna", ale nie jestem pewien. W każdym razie podejrzewam, że najmniejsza wartość w mocy w papierach dla T145, to będzie 160 KM. Wiem, że foldery podają inne wartości, ale nie wiem skąd ta rozbieżność wynika.

Edytowane przez rolnik9