Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy AGCO (Fendt i Massey Feruson)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wie ktoś jak to jest z mocą Valtry T144? W danych technicznych podają 155/170 KM. 155 KM łapałoby mi się pod wniosek MGR. Jednak diler udzielił mi informacji, że najmniejsza wartość w świadectwie homologacji to 160 KM, która już przekracza mój zakres mocy. Skąd w takim razie jest wzięta ta moc 155 KM, którą podają w folderach reklamowych? Może przedstawiciel z mojego rejonu słabo ogarniał temat, ale zrozumiałem, że 160 KM to najmniejsza wartość jaką mogą przedstawić w świadectwie homologacji

• Root Admin
Opublikowano

jak brałem jd na prow to się okazało że masz 4 moce ciągnika. moc nominalna, moc nominalna z boost, moc maksymalna, moc maksymalna z boost. ja we wniosku miałem ciągnik 120-140km, a oczywiście w świadectwie homologacji wpisali moc max z boost i było 177km. diler napisał oświadczenie i agencja to kupiła.

Opublikowano

Tutaj jest taka sytuacja, że nie chcą żadnego kwitu wystawić na wartości z danych katalogowych: 155/170 KM, więc nie rozumiem po co w ogóle podają takie dane skoro nie ma na nie żadnego potwierdzenia

Opublikowano

Dnia 2 grudnia 2020 11:27 Marketing Valtra Polska <marketing.valtrapolska@agcocorp.com> napisał(a):

Szanowny Panie,

Dziękujemy za wiadomość pozostawioną poprzez formularz kontaktowy na stronie www.valtra.pl

Treść zapytania: Witam interesują mnie moce znamionowe ciągnika t144 potrzebuje w przyszłości do agencji na prow ponieważ moce max mogą się okazać za duże A zależy mi ciągniki 6 garowym

W odpowiedzi na pytanie informujemy, że moce znamionowe ciągnika T144 w wersji HiTech, Active, Versu i Direct to 160KM. Jednocześnie informujemy, że ARiMR jako dokument weryfikujący moc ciągnika traktuje dowód rejestracyjny w którym Urzędy Komunikacji zgodnie z ostatnią dyrektywą UE wpisują moc maksymalną. Moc maksymalna w przypadku T144 HiTech, Active, Versu to 177 KM, a w wersji Direct to 184KM. W przypadku weryfikacji wniosku, w oparciu o moc znamionową AGCO Spółka z o.o. przygotowuje pismo wyjaśniające na potrzeby ARiMR umożliwiające zaliczenie mocy znamionowej jako mocy rzeczywistej podlegającej ocenie. Jednocześnie pragniemy Pana poinformować, że AGCO Spółka z o. o. nie bierze odpowiedzialności za ostateczną decyzję ARiMR co do kwalifikacji mocy ciągnika w momencie rozpatrywania i weryfikacji wniosku o dofinansowanie

• Like 1
Opublikowano
Dnia 17.02.2021 o 12:30, rolnik9 napisał:

Tutaj jest taka sytuacja, że nie chcą żadnego kwitu wystawić na wartości z danych katalogowych: 155/170 KM, więc nie rozumiem po co w ogóle podają takie dane skoro nie ma na nie żadnego potwierdzenia

A jaką cenę za valtre i wyposażenie

Opublikowano (edytowane)

8 godzin temu, asmodan28 napisał:

A zamówiłeś już u tego deelera ? Bo jak nie to go zmień. Ja miałem taki sam przypadek jak Jacenty. Napisali pismo i po sprawie

Nic nie zamawiałem narazie, czekam jeszcze na podpisanie umowy. Jak uda mi się coś dostać z placu na wiosnę, to raczej się zdecyduję. I chciałbym gdzieś w granicach 280 - 290k netto się zmieścić z ciągnikiem, dlatego głównie moje myśli krążą wokół NH T6. Choć w przypadku tej Valtry z powyższej specyfikacji, pewnie zapłaciłbym więcej jeśli dostałbym tyle kredytu. Jednak masa, wymiary i DMC robią na mnie pozytywne wrażenie

3 godziny temu, radzioRS napisał:

A jaką cenę za valtre i wyposażenie

Masz tu wycenę, ale jest ona z połowy grudnia więc pewnie mocno nieaktualna. Innej nie posiadam :)

VALTRA_agrofoto.pdf

Edytowane przez rolnik9
Opublikowano
2 godziny temu, Jaro102 napisał:

N 104 i 114 jak będzie dostępna to tylko płacową bo za te modele weszła seria G. N104 w red line 280 netto

Jakie modele serii N będą produkowane?