Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy AGCO (Fendt i Massey Feruson)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 18.07.2020 o 15:04, Lukasz041514 napisał:

5710 global 100 KM dyna 4 ile trzeba dać za taki ciagnik teraz ??

MF 5710 na zwykłej skrzyni totalny golas powinien startować od 165netto (cena z 2018) a z dyna4 na chwile obecną od 190netto. Jak zawsze każde doposażenie podnosi cenę.
Korbanek ma za 175netto z 2017roku ogłoszenie na otomoto xD

Opublikowano

Czy orientuje się ktoś jaka jest dopłata za moc w Valtrze T Versu? Chodzi mi np o ciągnik z takim samym wyposażeniem. Jaka będzie dopłata ze T144 do  T154 i do T174e.

Opublikowano

Witam, przygotowuje się do zakupów na prow i wpadło mi cos takiego: https://www.masseyferguson-promocje.pl/mf-5709-5710-dyna-4. Mialby to byc glowny ciagnik na obecne 25ha ornego, moze kiedys wiecej. I jeden i drugi spełnia moje wymagania-mniejszy jest alternatywą dla new holland t5 utility że skrzynia dual command, większy dla dużej t5 z electro command. Co myślicie i możecie coś doradzić to poproszę. Ceny w ogłoszeniu zdecydowanie niższe niż z dotychczasowych rozmów z przedstawicielem New holland.

Opublikowano

Ma ktoś świeże wyceny na ciągnik ok 150km? aczkolwiek 140 i 170 też w gre wchodzą. 6 cyl podłokietnik przedni tuz wom i amortyzacja osi ( najlepiej aby to uwzględniała oferta)  

Opublikowano
Dnia 13.11.2020 o 20:55, situ14 napisał:

Ma ktoś świeże wyceny na ciągnik ok 150km? aczkolwiek 140 i 170 też w gre wchodzą. 6 cyl podłokietnik przedni tuz wom i amortyzacja osi ( najlepiej aby to uwzględniała oferta)  

Miedzy Valtra T144 a T174 w podobnym wyposażeniu jest ok 20 tys różnicy wiec jak ktoś szuka 6 cylindrów to warto dopłacić do T174.  2 mapy silnika i trybie Eco ma ponad 800 nm plus ten sam silnik co w T254. T174 na prawie pełnym wyposażeniu (bez przedniego wom) to ok 400 netto (z promocyjnymi pakietami). Jak troche oddać z wyposazenia to można spokojnie zejść do 380. Dla porównania NH 7190 tez w bardzo bogatym wyposażeniu (porównywalne do Valtry) 410 netto. Pewnie z 10 do urwania od tej ceny (cena w konfiguratorze wyszła 666tys wiec rabat ok 40% mozna wyciągnąć ale podobno to już max i twierdza ze ceny po nowym roku znowu kilka % w górę). Jak dla mnie za podobna kasę to nie ma co się zastanawiać nad NH 7190 tylko brać valtre T174. MF nie wyceniałem ale pewnie będzie troche taniej. 

Opublikowano

2 lata temu pytalem o t144 to w podstawie wyliczyli mi 360netto do delikatnej negocjacji. więc nie wiem skąd te ceny masz ze t174 za 400 na full byś kupił. dealer z podlasia

Opublikowano
tay29 napisał:

2 lata temu pytalem o t144 to w podstawie wyliczyli mi 360netto do delikatnej negocjacji. więc nie wiem skąd te ceny masz ze t174 za 400 na full byś kupił. dealer z podlasia

zależy dla kogo jest pełne wyposażenie tak naprawdę, bo kolega może nawet nie wiedzieć ile jest opcji w ciągniku bo diler mu powiedział ooo pełne wyposażenie... a jak już piszę to mf nie będzie tańszy od valtry w zeszłym roku mf 7715s na dyna vt w full opcji to koszt powyżej 460netto bo jeszcze coś tam się da dołożyć pewnie dało by rade go doposażyć na 500netto

Opublikowano

2017 roku kupowałem valtre t144 activ, miękka os i kabina, przedni tuz balast, pełne oświetlenie, fotel podgrzewany, 4 pary hydrauliki mechaniczne, 3 prędkości walka i coś tam jeszxze 345 tys netto

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, tay29 napisał:

To prawda ze full oznacza różne rzeczy dla różnych osób. Mówiąc o prawie pełnym wyposażeniu chodziło mi o: os amortyzowana, przedni tuz ze sterowaniem z przodu(dodane pokazywanie pozycji przedniego tuza) plus jedna para z przodu zaworów hydraulicznych podłączona do miedzyosiowych, wersja versu powershift z 4 zaworami elektro + 1 zawor z niskim ciśnieniem do łącznika hydraulicznego, do tego LS i Power beyond. Łącznik hydr. tez dodany. WOM 540/540E/1000 i dodane sigma power do wzmocnienia mocy na walku. Przednie błotniki skrętne, sterowanie WOM,tuz i 1 zaworem z błotnika. Radar poślizgu, zapamiętywanie uwroci U-pilot, wycieraczka 270 stopni, isobus, kamera z tyłu, climatronic, kola 650 tyl na 42 calach, przod 540. Radio cyfrowe z zestawem głośnomówiącym, pakiet dodatkowych gniazd elektrycznych, światła dodane na maxa ale na halogenach (12 tys dopłaty do ledow), wzmocniona pompa 160l, zaczep automatyczny, piton i dolny. Kabina amortyzowana mechanicznie (mozna dobrać amortyzację pneumatyczna tak jak w przedniej osi), fotel podgrzewany z kompensacja wzdłużna i poprzeczna, przedni obiaznik na tuz 900kg.

Z ważniejszych rzeczy to nie ma przedniego WOM(dla mnie nie potrzebne) i świateł led i nawigacji. 

Z pierdół brak klimatyzowanego schowka. 

Jak dla mnie powyższe spelnia definicje prawie fulla 😉

Edytowane przez odrion
Opublikowano

Valtra ma teraz super pakiety wyposazen. Pakiet 1 przedni tuz ze sterowaniem, isobus i power beyond, pakiet 2 to przednia os i pakiet 3 Smart farming. Nie wiem do kiedy te pakiety obowiązują ale dla pakietu 1 w porównaniu do ceny normalnej mozna zaoszvzedzic pewnie ok 25-30 tys. 

Opublikowano
odrion napisał:

3 godziny temu, tay29 napisał: 2 lata temu pytalem o t144 to w podstawie wyliczyli mi 360netto do delikatnej negocjacji. więc nie wiem skąd te ceny masz ze t174 za 400 na full byś kupił. dealer z podlasia To prawda ze full oznacza różne rzeczy dla różnych osób. Mówiąc o prawie pełnym wyposażeniu chodziło mi o: os amortyzowana, przedni tuz ze sterowaniem z przodu(dodane pokazywanie pozycji przedniego tuza) plus jedna para z przodu zaworów hydraulicznych podłączona do miedzyosiowych, wersja versu powershift z 4 zaworami elektro + 1 zawor z niskim ciśnieniem do łącznika hydraulicznego, do tego LS i Power beyond. Łącznik hydr. tez dodany. WOM 540/540E/1000 i dodane sigma power do wzmocnienia mocy na walku. Przednie błotniki skrętne, sterowanie WOM,tuz i 1 zaworem z błotnika. Radar poślizgu, zapamiętywanie uwroci U-pilot, wycieraczka 270 stopni, isobus, kamera z tyłu, climatronic, kola 650 tyl na 42 calach, przod 540. Radio cyfrowe z zestawem głośnomówiącym, pakiet dodatkowych gniazd elektrycznych, światła dodane na maxa ale na halogenach (12 tys dopłaty do ledow), wzmocniona pompa 160l, zaczep automatyczny, piton i dolny. Kabina amortyzowana mechanicznie (mozna dobrać amortyzację pneumatyczna tak jak w przedniej osi), fotel podgrzewany z kompensacja wzdłużna i poprzeczna, przedni obiaznik na tuz 900kg. Z ważniejszych rzeczy to nie ma przedniego WOM(dla mnie niep potrzebne) i świateł led i nawigacji.  Z pierdół brak klimatyzowanego schowka.  Jak dla mnie powyższe spelnia definicje prawie fulla 😉

no to prawie by się zgadzało brak bezstopniówki do tego brak nawigacji, brak wałka 1000eco, brak wom przedniego, brak amortyzacji pneumatycznej kabiny, jeszcze jest w opcji zmienna geometria łopatek wiatraka, a pytałeś o firme opon na których przyjedzie ciągnik?

Opublikowano
1 godzinę temu, ZELKOW napisał:

no to prawie by się zgadzało brak bezstopniówki do tego brak nawigacji, brak wałka 1000eco, brak wom przedniego, brak amortyzacji pneumatycznej kabiny, jeszcze jest w opcji zmienna geometria łopatek wiatraka, a pytałeś o firme opon na których przyjedzie ciągnik?

Dla mnie Direct w Valtrze niepotrzebne bo primo powershift ma również funkcje takie jak bezstopniówki a sekundo direct w T nie wytrzymuje dużych obciazen. M in dlatego w T254 nie mozna zamówić skrzyni direct. W serii S jest bezstopniówka z Fendta wiec to inna skrzynia. Ciężko jest mówić o pneumatycznej amortyzowanej kabinie jak się porownuje do innych marek bo tylko fendt cos takiego oferuje. Porównując ciągniki chcialem porównywać jabłka z jabłkami. Jak wyceniałem NH to np tez mialem 3 prędkości WOM i brak przedniego WOM. Nawigacja to fajna sprawa ale dla mnie wciąż za droga do potencjalnych oszczędności przy moim areale. Doplata do kol i tak jest spora z racji felg 42 a co do kol to są nowe Continentale w ofercie które podobno są niezle. Do treleborgow trzeba byłoby jeszcze ok 5 tys dołożyć. Gdyby zostawic felgi na 38 calach to można zejsc z ceny całkiem sporo nawet na treleborgach. 

Co do MF to wyskakuje mi taka reklama

https://www.masseyferguson-promocje.pl/mf-7718-s?gclid=EAIaIQobChMIhPXDnc-U7QIVhNARCB0EMQN8EAEYASAAEgKyuPD_BwE

Pewnie nie ma wielu rzeczy ale nie mam pojęcia ile wzrosłaby cena jakby dołożyć dodatkowe rzeczy. 

Trzeba rozmawiać z delearem. 

Opublikowano

jeśli dużo mth nie na stukane i weźmiesz ogarniętego mechanika żeby sprawdził go to warto, ale też przygotuj się na to że trzeba duży sprzęt do tego silnika 8,4l żeby go obciążyć optymalnie bo potrafi wychlać

a i zorientuj się która skrzynia fendta w nim jest bo nie pamiętam, czy ta już z serii 900 czy mniejsza, bo jak mniejsza to trzeba szukać coś mocniejszego bo moc nie będzie wykorzystana

Opublikowano

Ciekawe jak cenowo będzie się kształtować nowy MF 5S: https://mf5s.masseyferguson.com/video_pl.html

vs Valtra G.

Wyglądają podobnie, ale widać, duży skok do przodu u MF. Joysticki i podłokietnik takie jak w nowej serii 8. Ekran Datatronic już w wersji wyposażenia Efficient. Stara seria 7 jakoś tak staro wygląda jeżeli chodzi o środek kabiny vs nowy 5S. Szkoda, że nie dali dwusprzęgłówki do tej serii, ale i tak jest nieźle.