Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy AGCO (Fendt i Massey Feruson)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przed chwilą dostałęm oferte na email na MF 7515S 169km przedni tuz amortyzowana kabina, os 381tys netto ------JAKIŚ ŻART ;/------ A mam oferte na John deere o podobnych parametrach i wyposarzeniu za 340tyś. Więc u mnie raczej napewno zamiast czerwonego na podwórku będzie Zielony ;/

Opublikowano
12 minut temu, Macius napisał:

Przed chwilą dostałęm oferte na email na MF 7515S 169km przedni tuz amortyzowana kabina, os 381tys netto ------JAKIŚ ŻART ;/------ A mam oferte na John deere o podobnych parametrach i wyposarzeniu za 340tyś. Więc u mnie raczej napewno zamiast czerwonego na podwórku będzie Zielony ;/

Powodzenia;)

Opublikowano
13 minut temu, Macius napisał:

Powodzenia?? Tak biorac tak drogi ciagnik masz niewielkie szanse na dofinansowanie znasz przeciez zasady bo niby z czego nazbierasz punktow? 

Opublikowano (edytowane)

o to się nie martw bede miał w opolskim 6,4pkt przy czym w ostatnim naborze ostatni wniosek który się załapał miał 3,96.  A po za tym za maszyny jesli sobie poprzeliczasz to minimalne punkty za maszyny dostaniesz nawet bez ciągnika

1,5 za młodego rolnika bo składam wspólny wniosek

0,5 za skorzystanie z programu młody rolnik

1 grupa producencka

1 zwiększenie skali produkcji

1 przygotowanie produktów do sprzedaży 

1 zmiana profilu produkcji

0,4 za maszyny

Edytowane przez Macius
Opublikowano

Zepsuły się te nowe małe  MF jak i  DF. Serie 5608-5610 3 cylindrowe fajne ciągniki dobrze wyposażone o dobrej zwrotności możemy przenieść już do historii. Nowa seria 5700 S jest to samo co seria 5611-5613, tylko zmniejszyli moc do 95km ze względu że wycofali serie 5608-5610, więc żeby klient chciał go kupić jako mniejszy mocowo ciągnik, ale i tak już nie będzie miał takie zwrotności jak 5600 3 cylindry. A ta seria 5700 Globał tak jak to się mówi, to jest ciągnik ubogi mechaniczny, kabinę ma Turecką czy tam Indyjską, nie pamiętam już. Tylko w ostatnim czasie ze względu że wycofali 5608-5609, to na pocieszenie włożyli mu skrzynie Dyna-4 i kabinę amortyzowaną, by dilerzy mogły tołkować że to jest to samo co MF 5608-5609 (następca), a to jest całkiem inny ciągnik

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, sumek666 napisał:

0,5 Za skorzystanie z programu Młody Rolnik? O co chodzi?

W opolskim jest 1 pkt za korzystanie z młodego rolnika a że skadam z ojcem do spółki to dostajemy 0,5pkt

Opublikowano

kujawsko pomorskie bez zwierzat tylko produkcja roslinna .polowa gospodarstwa pod domem reszta 8km dalej. ale mowia ze za rosiewacz nie dadza tylu punktow co mozna dostac bo za tani do calosci? hmmm

Opublikowano
Dnia 15.02.2018 o 11:33, Piters182 napisał:

Zepsuły się te nowe małe  MF jak i  DF. Serie 5608-5610 3 cylindrowe fajne ciągniki dobrze wyposażone o dobrej zwrotności możemy przenieść już do historii. Nowa seria 5700 S jest to samo co seria 5611-5613, tylko zmniejszyli moc do 95km ze względu że wycofali serie 5608-5610, więc żeby klient chciał go kupić jako mniejszy mocowo ciągnik, ale i tak już nie będzie miał takie zwrotności jak 5600 3 cylindry. A ta seria 5700 Globał tak jak to się mówi, to jest ciągnik ubogi mechaniczny, kabinę ma Turecką czy tam Indyjską, nie pamiętam już. Tylko w ostatnim czasie ze względu że wycofali 5608-5609, to na pocieszenie włożyli mu skrzynie Dyna-4 i kabinę amortyzowaną, by dilerzy mogły tołkować że to jest to samo co MF 5608-5609 (następca), a to jest całkiem inny ciągnik

No brawo kolego że to widzisz, ja też napaliłem się na 5608 i zaliczke wpłaciłem a tu klapa. Model wycofali a dealer chce wcisnąć 5708 dyna 4 czyli wersja najbardziej uboga. Co z tego że ma amortyzacje kabiny jak przy 30 na godzine tak skaka po drodze jak by po schodach jechał..Ogólnie  odpowiednim następcom serii 5600 jest seria 5700S  zaczynająca się od 95 koni. Wychodzi na to ze AGCO poszła w ciula i wiedząc że mamy MGR w polsce nie chcą "biedniejszym" ludziom z małym areałem dawać fajnych bajerów .

W podsumowaniu można powiedzieć ze AGCO zmieniło zasady w trakcie gry, jak to zrozumieć że daje zaliczkę na 5608 full wypas a dostaje 5708 dyna 4 golasa za te same pieniądze? porażka....

Opublikowano

Zaliczka ma niby przejść na poczet tego nowego..dealer też bardzo nie nalega, Ale ostatnie zdanie mam ja, a mi się to nie podoba, bo nie mam czym w polu robić a też jak kupuje coś to konkretnego i na lata. Mechaniczne ciągniki to był hit lat 90 a teraz dominują komputery i trzeba iść za ciosem i brać wygodę.  Cały czas kłody pod nogi, no cały czas ma ten biedny rolnik życie spierdo....lone...